Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a fiatok...

Mit szólnátok, ha a fiatok ilyen lányt hozna haza?

Figyelt kérdés

A fiam 23 éves, nem szólhatok bele a kapcsolatába, csak véleményekre vagyok kiváncsi.

Eddig sosem volt problémám a barátnőivel.Az első komoly kapcsolata 18 évesen volt, majdnem 4 évig tartott. Rendes lány volt, ma már harmadéves egyetemista,igazán kedveltem őt. A következő barátnője kb egy évig volt mellette, ő is rendben volt, jó szakmája volt ráadásul gazdag csaladból származott mindkét lány

A mostani lány viszont úgy érzem nem a fiamhoz való. A legnagyobb gondom, hogy se szakmája, se érettségije. Hogy képzeli így el az életét? Jelenleg egy ételbárban pultos, de ilyen helyeken max. 1-2 êvig dolgoznak az emberek, utána mondjuk 30 évesen mit csinál majd? A szülei sem túl megnyerőek. Az apja alkoholista, az anyja gyógyszerfüggő, így valamennnyire megértem, hogy ahogy lehetősége volt dolgozni ment, de így a mai világban nem lehet megélni. Egyébként nagyon aranyos, közvetlen és mosolygós lány, de mégis zavarnak ezek a dolgok. A fiam bejelentette itthon, hogy összeköltöznek.Milyen lány az olyan, aki 5 hónapos kapcsolat után összebútorozik a barátjával? Attól tartok kihasználja a fiamat, csak nehogy teherbe is essen.

Más támogatná a gyereket, ha butaságra készül, vagy jobb ha a saját kárán tanul?

2016. márc. 30. 16:50
1 2 3 4
 21/39 MZ.per.X ***** válasza:
100%

"Milyen lány az olyan, aki 5 hónapos kapcsolat után összebútorozik a barátjával?"

Már megbocsáss, de tudtommal az összeköltözés pont ugyanúgy a te fiad döntése is, akkor milyen fiú az aki 5 hónap után összeköltözik a barátnőjével?

Amúgy elég gáz a kérdés, mert egyértelműen az jön le hogy te azt nézed hogy pénzes és "egyetemista" legyen, ha csóró akkor már nem is ember.

Arról meg aztán főleg nem tehet hogy milyenek a szülei, a te fiad sem tehet róla hogy ilyen szülei vannak.

Amúgy meg elmondanám hogy az egyetemisták fele szintén mekiben köt ki, vagy elmehet diplomás droidként másnak termelni a pénzt, manapság sok diploma szart sem ér.

2016. márc. 30. 23:01
 22/39 anonim ***** válasza:
42%

Nem örülnék, ha a fiam még egy érettségivel sem rendelkező lánnyal állna össze. És nehogy azt mondjátok, hogy ti örülnétek. Ugyan, ugyan.

"Milyen lány az olyan, aki 5 hónapos kapcsolat után összebútorozik a barátjával?"

És milyen fiú az olyan, aki 5 hónapos kapcsolat után összebútorozik a barátnőjével?

2016. márc. 30. 23:16
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

A sogornőm is hasonlò helyzetben volt iskola ès csalàdi tàmogatàs nèlkül. Egy bàrban dolgozott poharakat szedet össze az asztalokròl majd elmosogatta azokat (nem tudom mi a munka pontos meghatàrozàsa) szòval így ismerkedett meg az öcsèmmel. Egy nyàr utàn összeköltöztek mindketten 22 èvesek voltak.

Kèsöbb èn adtam kölcsön a lànynak, hogy sajàt vàlallkozàsba kezdjen.

Azòta is együtt vannak 3 fiùk van, az öcsèm lediplomàzott a felesège leèrettsègizett, de csak azèrt hogy a gyereknek ne az legyen a pèlda, hogy nem fontos az iskola. Ès a napig megvan a vàlallkozàsa (nagyon szèpen èlnek belöle).

Nem fontos a papìr sokkal inkàbb a hozzàÀllàs az èlethez. Megelèkszik azzal amiben most van vagy törekszik a jobbra?

2016. márc. 30. 23:43
 24/39 anonim ***** válasza:
98%

Gratulálok, kedves anyuka!

Csodálatos gondolkodása van. Az én anyósom pontosan ugyanilyen mentalitással rendelkezett, ma 400 km-re élünk egymástól, és a hideg kiráz, ha csak a nevét meghallom. A férjem évente egyszer látogatja meg, karácsony előtt.

Ha ezt szeretné, akkor hajrá!

2016. márc. 30. 23:52
 25/39 anonim ***** válasza:
77%
Unokatestvéreimet - két lány - nem taníttatták a szüleik. Nem alkoholisták vagy narkósok, de egyszerű melósok, nem tartották fontosnak. A lányok közül az egyik kétéves gépírói szakmunkásba járt, aztán volt minden, csak akasztott ember nem. Dolgozott pizzériában, pincérkedett egy trombózisig. Utána műkörmös lett. Eközben leérettségizett, és 38 évesen építészmérnöki diplomát szerzett. Amibe ezek az iskolák kerültek, a műkörmös praxisból fizette ki. Vargabetűkkel, de eljutott a céljáig. Ez szerintem sokkal tiszteletreméltóbb, mintha a szülők a gyerek sejhaja alá tolnak mindent, fizetik a különórákat, az egyetemet, az albérletet, könyveket, laptopot stb.
2016. márc. 30. 23:58
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a fiaddal közösen segíthetnétek abban hogy a lány szakmát szerezzen. Szerintem nem használja ki a fiadat. Tudod ki használná ki? Aki dolgozni sem megy el, mert van olyan bőven! én 3 hónap után bútoroztam össze a barátommal és 7 éve vagyunk együtt. Együtt értünk el dolgokat, pénzügyileg is, támogattuk egymást az egyetem kijárásában, de az ő szülei se láttak engem szívesen mert anyagilag 0 voltam és van egy mentális betegségem is. Köztük és a fiuk közt (nem csak emiatt de ez is közrejátszott)olyan rossz lett a viszony hogy 3 éve nem beszélnek, akkor sem ha erre biztatom. Mára van szakmánk és stabil keresetünk amit ketten együtt értünk el!
2016. márc. 31. 03:44
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy tűnik, hogy azt gondolod a te fiadhoz csak gazdag lány való. Nem vagy te kicsit sznob?
2016. márc. 31. 08:02
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem is kicsit...

De nagyon eltűnt anyuka, mert nem olyan válaszokat kapott, amit remélt.

2016. márc. 31. 08:09
 29/39 A kérdező kommentje:

Valóban nem ilyen válaszokra számítottam. Nem az a legnagyobb gond, hogy szegény, hanem hogy esélye sincs érettségi nélkül normális életre, így a fiamnak sem.

Mi sem úszkálunk a pénzben, a fiam sem járt egyetemre, de jól keres, mert van egy jó szakma a kezében. Ez a lány visszahúzza, ilyen szülők mellett lehetetlen, hogy egészséges mentalitással rendelkező felnőtt ember vált belőle.

Az pedig, hogy milyen fiú az, aki ennyi idő után összeköltozik egy lánnyal..igazatok van, ugyanolyan, mint a lány. De a fiam nagyon jószívű, ha úgy érzi ezzel segít a lánynak akkor gondolkozás nélkül belemegy.

2016. márc. 31. 10:25
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig azt hittem, szimplán csak szeretnél egy "jobb partit" a fiadnak, de az utolsó hozzászólásoddal nagyon kibújt a szög zsákból:)

A fiadnak sincs diplomája, de azért jobb lenne, ha diplomás lenne a csaj, és a fiad "húzná vissza", mi? :P

Arról meg, hogy kinek milyen egészséges a mentalitása... maradjunk annyiban, hogy egy szülő nagyon is lehet elrettentő példa:))

Most már én is azt mondom, vigyázz, mert ezzel a hozzáállással nagyon gyorsan elveszítheted a fiadat, aztán sírhatsz!, ráadásul a fiataloknak lesz igazuk.

"(ugyanolyan), DE a fiam nagyon jószívű..." - hú, de nagy az elfogultság!

"...ha úgy érzi ezzel segít a lánynak akkor gondolkozás nélkül belemegy" - mármint, ha nem úgy gondolkozik, ahogy te. Mondd, nem rémlett fel még benned, hogy őszintén szeretik egymást? (Persze, lehet, hogy neked van igazad, és a csaj csak a kihasználásra hajt, de igazából még semmi olyat nem írtál, ami erre utalna.)

2016. márc. 31. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!