Öcsém nagyon brutálisan viselkedik. Mit lehetne vele tenni?
Sziasztok!
Annyira felidegesítettem magam öcsém(aki most 16 éves) viselkedésén, hogy először is ki kell írnom magamból, másodszor is szeretnék tanácsot kérni, hogy ilyenkor mit lehetne tenni. Valószínűleg hosszú lesz, de igyekszem annyira rövid lenni, amennyire csak tudok.
Tehát öcsém mindig is elég impulzív személy volt, szóval nem az, hogy megváltozott, csak valahogy sokkal durvább lett, mint volt. Alapjáraton sosem voltak jó jegyei, csodával határos módon azért felvették egy nem annyira rossz középiskolába. Na itt kezdődött megváltozni minden. Az elején még annyira nem volt rá panasz, de még néhány héttel ezelőtt öcsém osztályfőnöke felhívta anyát és hihetetlen mik derültek ki. Azt mondta, hogy tiszteletlen az osztálytársaival és a tanáraival is. Volt, hogy egyik tanárát annyira megszégyenítette (nem is egyszer) hogy felmondott.
Nem is tudom már hol, de voltak valahol így az osztállyal és öcsém gyakorlatilag folyamatosan majdnem minden osztálytársát vicc tárgyává tette és még sokkal verekedősebbé vált. Egyik osztálytársa mondta neki, hogy ilyen viselkedéssel a jövőben senki nem fog vele szóbaállni. Erre öcsém valami olyasmit mondott, hogy ha úgy nézne ki mint ő, akkor még inkább nem állnának vele szóba, és vele ellentétben legalább van barátnője. Apropó ha már a barátnőjénél tartunk. Nem túlzok, éjjel-nappal együtt vannak. Ha nem jöhet ide a csaj, akkor mindig akkora veszekedést lecsap, hogy anyáék úgy vannak vele hogy inkább nem veszekednek. Nekik sem áll másból az életük, mint a folyamatos buli. Ráadásul most már piálni is elkezdett. Ami pedig a legrosszabb, hogy van, amikor úgy csinálják barátnőjével, hogy mi is halljuk, de olyan kellemetlennek érezzük, hogy sosem szóltunk nekik erről.
Visszatérve, az ofője azt is mondta, hogy ha így folytatja tovább, akkor ki fogják rúgni. Ráadásul, ha ez még mindig nem volt elég, ha a tanárai megpróbálják fegyelmezni, akkor csak simán az arcukba mosolyog. Nekünk meg semmi ötletünk, hogy most mi legyen. Nem nekem kell nevelni mert én a testvére vagyok, hanem anyáéknak, de nem hallgat rájuk. Szóval nagy dilemmában vagyunk, hogy ilyenkor mégis mit lehetne tenni.
Azt nem hiszem, hogy az új suli hatására változott meg, mert öcsém mindig mondta, hogy osztálytársai annyira csendesek. Bár lehet más emberekkel is találkozott ott, akik hatással lehettek rá.
Minden esetre nagyon megköszönném a válaszokat!
18/f
„Embereket ütni helytelen, és a gyerekek is emberek.”– hirdeti az Európa Tanács erőszak ellenes programjának a szlogenje. Magyarországon az, hogy elcsattan egy-két pofon vagy kézre legyintés, bevett és jóváhagyott eszköze a gyereknevelésnek, szinte minden családban előfordul. „Nem lehetett bírni a gyerekkel, mit csináltam volna vele?” Sőt, egy, a családon belüli erőszakkal is foglalkozó kutatás becslése szerint Magyarországon a felnőttek 90 %-a elfogadhatónak tartja a testi fenyítést…
[link] olvassátok el. Ennyit tudtok? AZ ERŐSZAK A GYENGÉK FEGYVERE!
Nem tetszik a gyerek viselkedése? Akkor kap pár pofont. Ennyire vagytok képesek. 30-40 éves üti a 16 évest. Vajon ki nyer?
A gyerek nem egy komputer, hogy betáplálod a parancsot, és akkor azt teszi.
Mindegyik más. Még az egypetéjű ikrek is más habitussal rendelkeznek. Másként is kell nevelni őket.
A srác azért teszi ezt, mert következmények nélkül megteheti.
Még a legtöbb felnőtt is tesz rosszat ha tudja, nem lesz felelősségrevonás.
Akkor egy kamasz?
39%-os rotis hülyegyerek!
Nem belevauvau abba, amiről fingod sincs.
Hogy jön ide a kutya egyébként? (Vagy ő anyuci/apuci kicsi lánya/fia?:))
Ezt a fajtát ismerem,addig nagy az arca,amig rossz emberbe nem köt bele :) Előbb utóbb megtörténik hidd el,szinte látom magam előtt,hogy valami kisebbségi komplexusos 40 kilós takony lehet aki másokon éli ki,hogy 8 centis farka van.
Anno nekem is volt középiskolában ilyen osztálytársam,mindenkit terrorizált,alázott ,aztán egy idősebb gyerek olyat levert neki,hogy az orra vérén csúszott végig az udvaron ,sírva rohant haza .
Nem feltétlenül kell,hogy hatással legyen rá más,van aki alapjába véve aljadék kis pondró .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!