Etikus-e, ill. vannak-e jogi vonatkozasai, hogy volt ferjem es a gyerek tanitonoje osszejottek? A valoperben a gyerekelhelyezessel kapcs. Ban nyilatkozott a tanitono, ove volt az egyeduli negativ veleny az anyai kepessegeimrol ill. pozitiv apukarol.
Ha nem tudtok megegyezésre jutni, közös felügyeleti jognál is fordulhatsz a gyámhivatalhoz, és ők döntenek, a gyerek érdekeit szem előtt tartva. Mindenképp bemennék hozzájuk tanácsot kérni, hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben.
Kezdeményezhetsz etikai eljárást a tanárnő ellen:
[PDF]Etikai kódex - Független Pedagógus Fórum
Egyúttal panaszt tehetsz az igazgatónál, kérve, hogy órarend-átszervezéssel biztosítsák, hogy a tanárnő nem kerül kontaktusba sem veled, sem a gyerekkel. A média bevonása jó ötlet, nyugodtan süsd el, hogy ha nem hajlandók együttműködni, szívesen kitálalsz országos médiának is (ez most nagyon nem jönne jól a pedagógusoknak.) A felügyeleti jog megvonása az apától necces, nyomós indok kell hozzá, viszont a gyámhatóságra támaszkodhatsz.
"szívesen kitálalsz országos médiának is (ez most nagyon nem jönne jól a pedagógusoknak.)"
igen, basszus, fenyegetőzz, hogy rossz hírbe fogod keverni azokat, akik a gyerekek jövőjéért küzdenek ebben az országban...
Hogy jön ehhez a dologhoz a padagóguslázadás? Most akkor minden tanár megtehet etikátlanul akármit, és ne teregessük ki a szennyest, mert az egész tanártársadalmat érinti?
Ez nem így van... A tanárok is egyénekből állnak, és ha egy tanár etikátlanul viselkedik, igenis vállalnia kell a következményeit. Én simán teregetném a szennyest a helyi médiának. De első körben mindenről tájékoztatnám az iskola igazgatóját és a fenntartóját.
Én írtam, és azért, mert úgy vélem, ebben a helyzetben még jobban használható a nyilvánosság, jobban cselekvésre sarkall.
A gyerekem jövőjéért pedig én küzdök, senki más, hagyj már a lózungokkal! Helyeslem a pedagógusok megmozdulását, ki is fejeztem a szolidaritásomat, de többgyerekes anyaként gyűjtöttem velük épp elég tapasztalatot ahhoz, hogy tudjam (mellesleg volt, aki kendőzetlenül el is mondta), miről szól elsősorban a történet. A demagógiából nem kérek, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!