Mit tegyek ha ilyen az anyukám? 14/L
Nagyon sajnálom a helyzetedet. :(
Szerintem beszélj anyuddal, mondd el neki hogy mi bánt. Akkor beszéld meg vele, mikor nem veszekedtek. Öntsd ki neki a szíved, szerintem meg fog érteni. Arról is beszélj neki, hogy nincsenek barátaid, és hogy emiatt is nagyon nehéz most neked. Szerintem meg fog érteni, és jól fog esni neked is, ha kiöntöd valakinek a szíved. Hisz ha a saját anyukádra nem számíthatsz, és nem tudod vele sem megbeszélni a dolgokat, akkor kivel fogod(?)
Biztos vagyok benne, hogy szeret téged. Beszélj vele, hidd el jó érzés lesz, megkönnyebbülsz, és anyukád is jobban átlátja a helyzetedet, és meg fog érteni.
Szerintem is ott, akkor szólni kell neki, hogy érted, hogy fáradt, stb, de ne beszéljen így veled, mert szarul esik. Ha nekem a gyerekem ilyet (kenyszerülne) mondana, föld alá süllyednék!
Beszélgessetek, mondd el a gondjaidat, hallgasd meg az övéit.
A gyk-n mindig az a válasz, hogy ha a szülő minimálisan csúnyán beszél a gyerekkel, akkor menjen a gyámügyhöz. Komolyan mondom, nem tudom ki az aki komolyan gondolja, hogy a gyámügy azzal fog foglalkozni, hogy x gyereknek az anyja azt mondta, hogy a mosdókagylóban hajszál van? A gyámügy jó esetben azzal foglalkozik, akit napi szinten vernek, meg nincs kaja és mindkét szülő alkoholista, de néha még azokkal sem.
Kérdező! Anyád ideges, nem szép amit csinál, de sokat nem tudsz ezen változtatni. Mondhatod neki, hogy rosszul esik, amit csinál, hátha bejön, vagy megpróbálhatsz háttérbe vonulni (a szobádba) és kevesebb okot adni a beszólásaira.
Teljesen megértelek az én anyukám is pont ilyen...Minden sz@rért leszid,ordít kezd belõle nagyon elegem lenni ;de persze nagyon szeretem de ami sok az sok....
15/l
egy ismerősöm azt csinálta, hogy felvette a mobilján a kamerával ezeket. aztán összevágta és visszajátszotta az anyukájának. az meg kb a felvétel megnézésekor döbbent rá, hogy milyen hangosan ordít, meg milyen rondán beszél. és ok nélkül.
utána ő igyekezett megváltozni. de lehet, hogy te ellentétes hatást érnél el.
de mindenképpen világíts rá neki, hogy ne rajtad vezesse le a feszültséget, ne akadjon ki minden hülyeségen, ne káromkodjon..
mert szerintem ez nem normális. minek vállal gyereket az, aki utána nem tud normálisan beszélni vele, hanem ordibálni tud csak?
meg lehet normálisan is mondani, hogy pakolj el magad után stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!