A szüleimtől 60 ezer Ft-ot szoktam kapni havonta. Szerintetek ez túl sok?
Egyetemre járok egy másik városba, ahol kollégiumban lakom, a kollégium 10 ezer Ft. Minden második hétvégén hazautazom, így az utazás egy hónapra szintén kb 10 ezer Ft. Plusz a budapesti tömegközlekedés ami 3450.
Ezenkívül ebből a pénzből fizetem a kajámat, ruhákat, meg minden más szórakozást, vagy szükséges dolgot.
Így szerintetek túl sok pénzt kapok?
Akinek magának kell megkeresnie, meg aki nem kapja kézhez, mert otthon van, annak biztosan sok. De ha lebontjuk, ez egy reális összeg abban az esetben, ha a szülő nem nélkülöz. Ha egyszer esetleg szülő leszek, én is megpróbálnám ennyivel támogatni a gyerekemet... mert akkor inkább menjen szakmához illő fizetetlen gyakornokságra, ha már munka... mert ezen kívül kb. az a lehetőség van sok órarend mellett, hogy a hétvégéken megy, amikor mondjuk a párjával lehetne, vagy hétköznap szórólapozni, hoszteszkedni, jégkrémet csomagolni. Akkor már inkább olyan helyre menjen, ahonnan tovább tud lépni.
Gyakorlatilag a 60e-ből kb. 25e már elmegy csak lakhatásra, közlekedésre. És ebben nincs benne az élelmiszer, a tankönyvek, a ruha (most arra gondolok, ha tönkremegy a kabát, csizma, nem a 26ezredik felsőre), gyógyszer, a koliba a közös (pl. takarítószerek). És akkor ugye ott vna a szórakozás is, ami nem árt, ha az ember nem akar idő előtt kiégni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!