A szüleimtől 60 ezer Ft-ot szoktam kapni havonta. Szerintetek ez túl sok?
Egyetemre járok egy másik városba, ahol kollégiumban lakom, a kollégium 10 ezer Ft. Minden második hétvégén hazautazom, így az utazás egy hónapra szintén kb 10 ezer Ft. Plusz a budapesti tömegközlekedés ami 3450.
Ezenkívül ebből a pénzből fizetem a kajámat, ruhákat, meg minden más szórakozást, vagy szükséges dolgot.
Így szerintetek túl sok pénzt kapok?
Sajnos ma már ott tartunk, kedves utolsó, hogy az emberek egy pár mondatos szöveget képtelenek értelmezni. Nem látom, hogy a kérdező bárhol is keveslené ezt az összeget, és többért követelőzne, inkább az ellenkezője a probléma.
Kérdező, szerintem nem sok, főleg, ha a szüleid megengedhetik maguknak. Ha esetleg "ingyenélőnek" érzed magad, esetleg elmehetnél diákmunkára, ha olyan szakra jársz, ami mellé belefér.
igen,hogyha túl soknak érzed,vagy nem akarod,hogy ennyivel támogassanak, akkor vagy vállalsz pár nap diákmelót, vagy hajtasz a jó jegyekre és a tanulmányi ösztöndíjra. és akkor mondhatod nekik, hogy nekem is van 20 E ösztöndíjam, ne adjatok 60-at, elég 40 is.
ennyivel már segítettél nekik.
de nem írtad,hogy milyen helyzetben vannak a szüleid, mennyire fér nekik bele ez.
Lehet írni, hogy sok,mert dolgozni sokat kell ennyi pénzért is.
De ha belegondolok, hogy 20 éve havi 15E-et kaptam otthonról én is a röhejes ösztöndíj mellé, amikor napi 500 Ft-ból megvolt a reggeli, ebéd, vacsi, és a koleszt sem kellett fizetni, akkor kb. ott tartunk a 60-nal is.
Nem a 60 sok, hanem az a nettó 80-90 kevés, amiből az ország nagyobik fele tengődik.
A munkáról meg annyit: én is dolgoztam, amikor tehettem. De az állandó diákmunka annak jó, akinek könnyen megy a tanulás, vagy szakmába vág a munka. Ha nehezen megy a suli, inkább érdemes kibekkelni azt a néhány évet krumplistésztán, de a végén a diploma mögött legyen tudás is.
Egyáltalán nem sok, kevesebből nagyon ki se lehetne jönni.
Ha soknak érzed, akkor gondolj azokra, akik nem kaptak kolit, nekik csak maga a szállás többe kerül mint 60 ezer a fővárosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!