Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleimtől 60 ezer Ft-ot...

A szüleimtől 60 ezer Ft-ot szoktam kapni havonta. Szerintetek ez túl sok?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok egy másik városba, ahol kollégiumban lakom, a kollégium 10 ezer Ft. Minden második hétvégén hazautazom, így az utazás egy hónapra szintén kb 10 ezer Ft. Plusz a budapesti tömegközlekedés ami 3450.

Ezenkívül ebből a pénzből fizetem a kajámat, ruhákat, meg minden más szórakozást, vagy szükséges dolgot.

Így szerintetek túl sok pénzt kapok?

2016. márc. 20. 12:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos ma már ott tartunk, kedves utolsó, hogy az emberek egy pár mondatos szöveget képtelenek értelmezni. Nem látom, hogy a kérdező bárhol is keveslené ezt az összeget, és többért követelőzne, inkább az ellenkezője a probléma.

Kérdező, szerintem nem sok, főleg, ha a szüleid megengedhetik maguknak. Ha esetleg "ingyenélőnek" érzed magad, esetleg elmehetnél diákmunkára, ha olyan szakra jársz, ami mellé belefér.

2016. márc. 20. 13:10
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Bocs, nem utolsónak szólt, mert azóta már írtak, hanem az utolsó előttinek.
2016. márc. 20. 13:11
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Hát eltartanak, ez tény, ha megtehetik, miért ne? de ennek nem kell mindig így lenni, nyilván. elmehetsz dolgozni is az egyetem mellett.
2016. márc. 20. 13:11
 14/21 anonim ***** válasza:
78%
Ha megtehetik, akkor nem sok. Ha emiatt ők nélkülöznek, hitelt kénytelenek felvenni, akkor sok. A mi családunkban volt erre példa. Unokatestvérem húzta le rengeteg pénzzel a szüleit, akik rengeteg plusz munkát vállaltak, maguktól megvontak mindent, csak a lánynak tudjanak mindent fizetni (kamuzott rengeteget, hogy mire kell pénz). Két év múlva ugyanabba az iskolába jártam én is, ugyanarra a szakra, ugyanúgy koleszos voltam, ugyanannyit jártam haza, és a feléből kijöttem. De még ezt a felét sem tudták mind megadni a szüleim, de szerencsémre az ösztöndíjaim bőven 100 ezer ft felett voltak, így kijöttem munka nélkül is a pénzemből. Ha nálatok a szüleitek megengedhetik maguknak, akkor nincs ezzel semmi gond.
2016. márc. 20. 14:07
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

igen,hogyha túl soknak érzed,vagy nem akarod,hogy ennyivel támogassanak, akkor vagy vállalsz pár nap diákmelót, vagy hajtasz a jó jegyekre és a tanulmányi ösztöndíjra. és akkor mondhatod nekik, hogy nekem is van 20 E ösztöndíjam, ne adjatok 60-at, elég 40 is.

ennyivel már segítettél nekik.

de nem írtad,hogy milyen helyzetben vannak a szüleid, mennyire fér nekik bele ez.

2016. márc. 20. 14:09
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
Ha az albérlet pénzt is belevesszük akkor rám 100 ezret költenek havonta,néha egy kicsivel többet. Ugyan nem keveslem és soha nem panaszkodok nekik,sajnos a munka számomra kivitelezhetetlen már próbálkoztam vele,egyébként olyan szinten kevés számomra,hogy ebből nem jut öltözködésre,se semmire csak kajára,néha havonta 1x egy laza iszogatós estére és ennyi.
2016. márc. 20. 14:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem adhatnak százezret is, nem az én pénzem. Ha telik, miért lenne sok?
2016. márc. 20. 15:35
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet írni, hogy sok,mert dolgozni sokat kell ennyi pénzért is.

De ha belegondolok, hogy 20 éve havi 15E-et kaptam otthonról én is a röhejes ösztöndíj mellé, amikor napi 500 Ft-ból megvolt a reggeli, ebéd, vacsi, és a koleszt sem kellett fizetni, akkor kb. ott tartunk a 60-nal is.

Nem a 60 sok, hanem az a nettó 80-90 kevés, amiből az ország nagyobik fele tengődik.

A munkáról meg annyit: én is dolgoztam, amikor tehettem. De az állandó diákmunka annak jó, akinek könnyen megy a tanulás, vagy szakmába vág a munka. Ha nehezen megy a suli, inkább érdemes kibekkelni azt a néhány évet krumplistésztán, de a végén a diploma mögött legyen tudás is.

2016. márc. 20. 16:09
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem sok, kevesebből nagyon ki se lehetne jönni.

Ha soknak érzed, akkor gondolj azokra, akik nem kaptak kolit, nekik csak maga a szállás többe kerül mint 60 ezer a fővárosban.

2016. márc. 20. 17:34
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb. ennyit kaptam, csak nekem nem kellett utazni. De mikor szegényebb barátom volt, és visszafogtam magam, hogy ne érezze magát rosszul, akkor kijöttem a feléből is (+ ösztöndíj). Esetleg ha te is kijössz kevesebből, akkor nyithatsz egy lakás előtakarékossági számlát, és rögtön nem érzed magad annyira rosszul miatta.
2016. márc. 20. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!