Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleimtől 60 ezer Ft-ot...

A szüleimtől 60 ezer Ft-ot szoktam kapni havonta. Szerintetek ez túl sok?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok egy másik városba, ahol kollégiumban lakom, a kollégium 10 ezer Ft. Minden második hétvégén hazautazom, így az utazás egy hónapra szintén kb 10 ezer Ft. Plusz a budapesti tömegközlekedés ami 3450.

Ezenkívül ebből a pénzből fizetem a kajámat, ruhákat, meg minden más szórakozást, vagy szükséges dolgot.

Így szerintetek túl sok pénzt kapok?

2016. márc. 20. 12:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Én is kb ennyit kaptam. Azért tűnik soknak mert egyben nézed az összeget. Ha mások, akiket a szülei támogatnak még teljesen az egyetem alatt összeadják, amit hetente költenek nekik is ennyi fog kijönni. Ha soknak érzed, próbálj meg otthonról hozni több ételt, visszafogni a szórakozást, de szerintem, ha megtehetitek ez így rendben van.
2016. márc. 20. 12:38
 2/21 anonim ***** válasza:
24%
Nem én havi 200000 kaptam plusz az ösztöndíjak.
2016. márc. 20. 12:41
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

ha emiatt ők egész hónapban nélkülöznek, akkor igen, sok. de ha megtehetik,hogy így támogassanak, akkor szerintem nincs ezzel gond.

sokan kapnak otthonról támogatást az egyetemhez. van akit egyátalán nem támogatnak, még tőle kérnek..kinek mi jutott. :)

szerintem örülj neki és becsüld meg,hogy támogatnak. szóval járj haza hétvégente, meg hétközben is eressz meg néha 1-1 telefont.

2016. márc. 20. 12:42
 4/21 A kérdező kommentje:
Csak van egy nővérem, ő is egyetemista és neki is ennyit adnak. Persze én örülök neki, hogy ennyit kapok, de másnak nem merném elmondani, mert azt gondolnák rólam, hogy ingyenélő vagyok vagy ilyesmi.. Vagy hogy milyen könnyű nekem, hogy a szüleim így eltartanak.
2016. márc. 20. 12:43
 5/21 anonim ***** válasza:
30%
Egyetemi évekbe belefér a diákmunka. Azzal ki lehet egészíteni az összeget.Így mindenki elégedett lesz. A fiam BME-re járt és elkezdett dolgozni a második évtől folyamatosan. Amikor végzett az a cég alkalmazta is.
2016. márc. 20. 12:50
 6/21 anonim ***** válasza:
86%
ha levonod belőle a kolit meg az utazást akkor kb napi ezer forint marad az meg nem sok
2016. márc. 20. 12:55
 7/21 anonim ***** válasza:
89%
A diákmunka valóban jó kiegészítő, bár nem mindenkinek fér bele. Nálam legalábbis, amikor felhívtam az egyik céget anno közölték, hogy ne járjak be előadásokra és akkor tudok dolgozni, mert olyat, hogy egyik nap csak 3 órát dolgozok a másiknap 4-et, olyat nem lehet, de ugye mindenképp aktív nappalis hallgatónak kell lenned. Sajnos olyan szakra jártam, ahol nem fért bele, hogy ne járjak be suliba.
2016. márc. 20. 12:59
 8/21 anonim ***** válasza:
90%

nem értem miért kéne szégyellened. ha megtehetik, akkor kinek adják, ha nem a gyereküknek? talán a szomszédnak, vagy a postásnak?

én is egyetemista vagyok. én nem kapok zsebpénzt, mert én itthon élek(egyetemváros). de vannak csoporttársaim akik kb annyit kapnak mint te. vagy még többet.

van aki nem kap semmit, hanem maga keresi meg.

változó. de szerintem nem kell szégyelleni, inkább örülj neki,hogy nem kell éjszakánként a tescoban pakolnod, vagy a gyárban csomagolni, hanem tudsz teljesen a sulira koncentrálni.

2016. márc. 20. 13:02
 9/21 anonim ***** válasza:
12%
Látom ma már büdös a munka! Követelni és sorba állni a pénzért könnyebb ! Sajnos itt tartunk !Megmagyarázni mindent lehet! Persze lepontozni is !
2016. márc. 20. 13:05
 10/21 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem rám is kb. ennyit költhetnek a szüleim, csak még így egybe sosem néztem meg, mert apránként fizettük be a dolgokat. Most már nem lakom albérletbe, így jóval kevesebbre jön ki, mert az mindig volt 25-30ezer, plusz én a ruhákat, szórakozást azt magamnak fizetem.

Én hetente kapok 10ezret, ennek a fele elmegy angol tanárra (mert nyelvvizsgéra készülk), + 2000 az utazás oda-vissza, a többit általában kajára költöm, ha valami egyéb kell, akkor a számlámról veszek le, amin a nyári munkából összejött pénz van. Plusz megpróbálok spórolni, hogy ebből tudjam fedezni havonta a 6500 Ft bérletet

2016. márc. 20. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!