A szüleimtől 60 ezer Ft-ot szoktam kapni havonta. Szerintetek ez túl sok?
Egyetemre járok egy másik városba, ahol kollégiumban lakom, a kollégium 10 ezer Ft. Minden második hétvégén hazautazom, így az utazás egy hónapra szintén kb 10 ezer Ft. Plusz a budapesti tömegközlekedés ami 3450.
Ezenkívül ebből a pénzből fizetem a kajámat, ruhákat, meg minden más szórakozást, vagy szükséges dolgot.
Így szerintetek túl sok pénzt kapok?
ha emiatt ők egész hónapban nélkülöznek, akkor igen, sok. de ha megtehetik,hogy így támogassanak, akkor szerintem nincs ezzel gond.
sokan kapnak otthonról támogatást az egyetemhez. van akit egyátalán nem támogatnak, még tőle kérnek..kinek mi jutott. :)
szerintem örülj neki és becsüld meg,hogy támogatnak. szóval járj haza hétvégente, meg hétközben is eressz meg néha 1-1 telefont.
nem értem miért kéne szégyellened. ha megtehetik, akkor kinek adják, ha nem a gyereküknek? talán a szomszédnak, vagy a postásnak?
én is egyetemista vagyok. én nem kapok zsebpénzt, mert én itthon élek(egyetemváros). de vannak csoporttársaim akik kb annyit kapnak mint te. vagy még többet.
van aki nem kap semmit, hanem maga keresi meg.
változó. de szerintem nem kell szégyelleni, inkább örülj neki,hogy nem kell éjszakánként a tescoban pakolnod, vagy a gyárban csomagolni, hanem tudsz teljesen a sulira koncentrálni.
Szerintem rám is kb. ennyit költhetnek a szüleim, csak még így egybe sosem néztem meg, mert apránként fizettük be a dolgokat. Most már nem lakom albérletbe, így jóval kevesebbre jön ki, mert az mindig volt 25-30ezer, plusz én a ruhákat, szórakozást azt magamnak fizetem.
Én hetente kapok 10ezret, ennek a fele elmegy angol tanárra (mert nyelvvizsgéra készülk), + 2000 az utazás oda-vissza, a többit általában kajára költöm, ha valami egyéb kell, akkor a számlámról veszek le, amin a nyári munkából összejött pénz van. Plusz megpróbálok spórolni, hogy ebből tudjam fedezni havonta a 6500 Ft bérletet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!