Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek vagy hova fordulhat...

Mit tegyek vagy hova fordulhatnék gyermekbántalmazás esetén?

Figyelt kérdés
Amikor az apjánál van a gyerek, annak az élettársa állítólag veri öt. És ezt elmondta nekem a kislány, az iskolába is elmondta ma az osztályfönöknek hogy mit müvelt vele. Tegnap a falba verte a gyerek fejét aminek nyoma van (alig tudtam hozzáérni a homlokához). Ez nem az elsö eset hogy ez történik állitolag, jeleztem a gyámhatoságon, ma a gyámügynél. Mit tudnék még tenni? A biroságon nem hittek nekem pár honapja..

2016. márc. 16. 12:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
ja, és az a másik fele, hogyha az én gyerekeimet bántaná a volt férjem nője, soha többet nem vinném oda, ez nem is kérdés. szóval el kéne dönteni, hogy itt ki nem mond igazat, mert csak a gyerek issza meg a levét.
2016. márc. 16. 13:13
 12/20 A kérdező kommentje:
Van rola papir.
2016. márc. 16. 13:13
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Létezik közös gyermekfelügyelet, ha a felek a bíróság előtt megegyeznek ebben, a bíró simán rábólint. Sok családnál van így, egyik héten itt, a másikban ott, vagy pár nap itt, pár nap ott.

Az apának jelezted a bántalmazást? Volt már máskor is ilyen durva sérülés?

Látleletet vetetni bárhová viheted, mindenhol megcsinálják. A tanár, a gyerekorvos, a családsegítő, a gyámhivatal mind tehet bejelentést a gyermekvédelmisek felé.

Sajnos, a rendszer szar és lassú, a nyakukra kell járni, hogy történjen valami.

Ha hivatalosan, bíró állapította meg a közös felügyeletet, lehet kérni gyorsított eljárásban újratárgyalást a gyermekelhelyezésre.

Egyébként nagyon nem egyedi eset, hogy a féltékeny új asszonyka a gyereken tölti ki a dühét.

2016. márc. 16. 13:24
 14/20 A kérdező kommentje:
Jelenleg most folyik az eljárás elhelyezési ügyben mert kértem a gyermek kizárolagos felügyeleti jogát. Már megvolt az elsö tárgyalás, ott nem történt semmi, majd 3 honap mulva lesz a következö. De addigis mit tegyek? Legszivesebben nekimennék a nönek de az eröszak sem megoldás, föleg a gyermekre nézve nem tenne jot, meg a biroságra nézve sem.
2016. márc. 16. 13:32
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a legjobb megoldás még mindig a szemtől szembe leülni egymással és beszélni. Nem ordibálni, szidni a másikat, hanem beszélni úgy, hogy a gyerek is ott van.

Megkérdezném a lányomat (főként, hogy már iskolás), kicsim, beleütötte a fejedet a falba? Erre mit mond vajon a nő? A lehetőségekhez képest higgadtan elmondani az apjának, hogy amíg nem derül ki, hogy ki hazudott és mi történt a kislány homlokával, addig nem jöhet ide, hiszen nincs biztonságban, nem tudhatod, hogy mi lesz a következő lépés. Mond el a nőnek, hogy látleletet vetetsz és nem fogod hagyni, hogy bántsa, tudnia kell, hogy ennek következménye lesz. Ott kell legyetek mind a négyen, az apja, a nője, te és a kislányod. Csak így lehet tiszta vizet önteni a pohárba, másképp nem megy.

2016. márc. 16. 13:32
 16/20 A kérdező kommentje:
Lehetetlenség azokkal megbeszélni bármit is mert kulturálatlanok és veszekedésbe megy át az egész. A kislány meg nem meri szemtöl szembe elmondani ezeket a dolgokat mert lehet hogy fél.
2016. márc. 16. 13:42
 17/20 anonim ***** válasza:
22%

1. KAMU!

2. Ha nem kamu akkor látlelet,bármelyik dokinál,majd a rendőrség.

3. Ha nem kamu,a rendőrség után dilidoki,mert nem hinném,hogy 100-as az a nő,aki ilyen esetben a GYIK-en íroat.

2016. márc. 16. 13:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha az én gyerekemmel történne mindez az a ő azt is megbánná, hogy megszületett, odamennék és megmondanám neki, hogy az én fejemet próbáld meg a falba verni, rajta... Második lépésként soha többé nem engedném a közelébe sem a gyerekemet. Akadályoznám a láthatást, ahogy a gyámügyet a gyermekbántalmazás sem érdekli úgy a láthatás akadályoztatása sem...maximum köztes helyet jelölnek ki ahol az Apa láthatja a gyermeket 1 órára. Ilyen egyszerű.
2016. márc. 16. 15:32
 19/20 A kérdező kommentje:
Most viszem látleletet venni. Ilyenkor már azonnal szaladnak a biroságra hogy milyen szemét vagyok h nem adom oda a gyereket.
2016. márc. 16. 16:17
 20/20 anonim ***** válasza:
84%
nincs jogod megvonni a láthatást. de jogod van látleletet vetetni s a bíróságot kérni, vonja meg.
2016. márc. 16. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!