Mondta már ezt a lányotok nektek? Hogy reagáltatok?
Nekem a szüleim mondták már többször hogy mikor költözök el már végre. Én is mennék, de sajnos még nem tudok.
Egyébként sem hiszek a generációs együttélés működőképességében (vagy csak ritka esetekben). Ezt a személyes tapasztalataim is alátámasztják. Mindenki, akinek volt része ebben az ismeretségi körömben, az rossz szájízzel mesél róla.
De szülőként bizonyára örülnék, hogy nekem sikerült jobb kapcsolatot kialakítanom a gyerekemmel, mint a szüleimnek velem.
Imádom a 17 éves lányomat, de őszintén mondom: Nagyon remélem, hogy nekem nem fogja ezt mondani.
Hál istenek a családalapítást ő úgy gondolja, hogy mindenki külön éljen. Ennek így kell lennie. Az nem zavarna, sőt örülnék ha sűrűn átjárnának ebédelni,vacsorázni vagy csak úgy. Mi is mennénk amikor nem zavarnánk, de mindenki élje a maga életét.
Semmi jó nem jön ki abból ha több generáció él egy fedél alatt. Ilyenkor még a legszebb kapcsolatot is tönkreteheti az együttélés.
Úgy lenne boldog? Hát igen, nekem is nagyon kényelmes lenne anyám nyakán laknom, lenne ki főzne helyettem, nem kéne mosnom, nagytakarítanom. Ki ne akarná ezt? Ja, aki akar saját életet.
Nem, nem örülnék, ha a lányom ezt mondaná.
Ismét utolsónak: kb. így reagált volna anyám, ha nem taszított volna el magától teljesen és én mondtam volna ezt neki akkoriban.
:(
Elvinném pszichológushoz, ha huszon-harmincéves nőként, saját család alapításán gondolkodva még nem tudna leválni.
A saját mentális egészsége érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!