Nektek hogyan viselik el a szüleitek, ha nem értetek egyet minden döntéseivel?
Velem pl most nem áll szóba, nem reagál az üzeneteimre 1 hónapja, mert szó szerint azt mertem neki mondani, hogy "nem értek egyet a döntéseddel". Ezek után rám vágta a telefont. A sztori röviden: örökbe fogadtak egy kutyát menhelyről azért, hogy az egyik nagyszülőhöz levigyék házőrzőnek (a nagyszülő erről nem tudott semmit). Viszont: régebben volt ott kutya: max 1,5 méteres láncra kikötve az udvar eldugott részén, kaja a megmaradt kemény, szikkadt kenyér, néha a 2 hetes csípős pörkölt, amit már senkinek sincs gusztusa megenni. Mivel földművelésből élnek nincsenek otthon sokat, így nem is foglalkoztak a kutyákkal. A víz az összegyűlt eső a hordóban...
Másnál is így besértődnek, ha (akár óvatosan) kifejti a véleményét, ami nem helyeslő?
Érdekes kérdés.
Ezen az oldalon, valaki helyesnek tartja ha egy kutyát egy egyszobás lakásban tartanak úgy, hogy napközben egyedül van, és lepontoztak, mikor nem helyeseltem. Úgy tűnik hogy a kutyák méltóságát aki nem szíveli, az a saját gyerekét sem veszi emberszámba.
Tüntetés is volt nemrég ebben a témában.
Sajnálom, hogy neked épp állatkínzó szüleid vannak.
Helyesen cselekedtél.
Amig kicsi voltqm vitáztunk néha.
most azt mondják ,hogy:te tudod,biztos vagy benne,csinálj amit akarsz.
Mi nem szoktunk ilyen hisztis hangnemben beszélni, vagy legalábbis nem tudom milyen volt a hangnem, de nem szokott ilyen gyerekes hiszti a vége lenni a dolognak...
Mi elfogadjuk egymás véleményét, azt csinálnak/csinálok amit akarnak/akarok...ha megkérdezik a véleményem akkor elmondom ennyi, ha nem és elmondom akkor max nem foglalkoznak vele...
Nincs ebből probléma...
23F
Szerencsére nálunk nem ilyen a helyzet. Engem már gyerek koromban is sok mindenről megkérdeztek, dönthettem én bizonyos dolgokban.( pl. akarok e a szünetben nagyszülőkhöz menni) Figyelembe vették az akaratomat. Egy részt nálunk ez a szitu elő sem fordulna mert nem tartanak kutyát ha nem tudják gondozni. Másrészt ha elmondanám a véleményemet akkor meghallgatnák, átgondolnák és döntenének. Nincs sértődés azért mert más a véleményünk. Anyukám mindig azt mondja hogy szereti a fiatalok véleményét is legyen az a gyereke, unokája vagy munkatársa mert más fiatalos nézőpontokat is megismer, így nem az az elvakult kőb.unkó idősebb aki szerint a fiatalabbnak akkor sem lesz igaza soha.
Szóval kérdező nem kérdés hogy igazad volt, a szüleidet meg világosítsd fel, hogy igencsak büntetnek az ilyenekért, mélyen zsebbe kell nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!