Jogosan haragszik rám apám?
Szóval alapverően normális ember, dolgozik, van pénze, viszont néha szokott inni, és kb 1 hete olyan szintre leitta magát, hogy az hihetetlen. Magára veszélyes volt, mert összeesve találták meg.. Ezért én kihívtam hozzá a mentőket hogy vigyék el, de nem akart elmenni velük, megmondta a mentősöknek hogy lehet takarodni, elekzdett 1 kézzel fekvőtámaszokat csinálni, akik kihívták a rendőröekt, és elvitték őt a kórházba.. Mikor apumat kiengedték akkor azt mondta fajin vagyok, hogy elárultam őt, én meg mondtam neki hogy nem tehetek róla, nem akartam hogy kárt tegyen magában. (Ha rájön ez a bolond óra akkor hetekig folyamatosan iszik, 10-20 ezreket 2 naponta elver a kocsmába simán, és nem akartam ezt.)
14 éves fiú vagyok.
Nem akartam ennyire bőven kifejteni, de akkor most leírom, hogy érthető legyen, mert látom lehúztatok és nyilván nem világos.
" Mondd neki, ha ez még egyszer előfordul, elköltözöl anyukádhoz!"
Ez azért lenne olaj a tűzre, mert akkor, amikor írtam, akkor még csak annyi derült ki (közben jöttek a további kommentek a kérdezőtől), hogy elváltak és nyilvánvalóan az apa ivása ezzel kapcsolatos. Ha a gyerek azt közvetíti az apjának, hogy akkor inkább az anyámhoz megyek, ebből az apa azt a következtetést vonja le, hogy még a tré anyja is jobb a gyereknek. Nos, akinek amúgy is kicsi az önbecsülése, annak ez csak olaj a tűzre és még mélyebbre issza magát. Így már érthető? :-)
Meg aztán családja és embere válogatja - nincs 2 egyforma szituáció. Nálunk, amikor a gyerekem apja lelépett, én megzuhantam, s ha nehezen is, de felálltam. Más meg addig iszik, amíg bele nem pusztul: jó pár ismerősöm belehalt az ivásba :-(
"mert összeesve találták meg.."
Akkor biztosan nagyon jó állapotban volt :-)
Nem tudom, mennyire ismered egy részeg állapotait, de nekem már volt dolgom jó pár részeg emberrel, köztük olyannal is, aki hirtelen "sokk" hatására (lehetett ez a mentősök látványa) átmenetileg "kijózanodott". Utána visszaesett az állapotába.
Nem a részeg emberekkel ellen beszélek, de maguknak keresik a bajt. Részeg embert be kell tenni egy autóba és hazavinni. Ha eszméletlen (alkoholkómás) akkor kell mentőt hívni, de arra mindenki rájön, hogy szükséges.
Hány hajléltalant láttok az utcán aki alszik. Őt is "összeesve" találjátok meg és nem hívtok hozzá segítséget. Nem édesapádat akarom összehasonlítani egy hajléktalannal, csak mielőtt valaki a 104-et tárcsázza, gondolja végig, hogy mihez kér mentőellátást, nehogy az a kocsi máshova kelljen. Mindenki gondolkodjon el azon, ha "nem jön a mentő", akkor lehet, hogy egy részeghez ment...
Meg lehet kövezni, de először mindenki gondolja végig a dolgokat és aztán cselekedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!