Mit tegyek, ha a szüleim nem támogatnak a továbbtanulásban?
Tudom mi szeretnék lenni, tudom hova szeretnék továbbmenni, igazából mindent teljesen kitaláltam, illetve kitaláltunk a szüleimmel. Most pedig valami barátnője anyának bebeszélte, hogy csak elcseszné az életem, nem élnék meg, mert az ő lánya is így járt stb. Hónapok óta nem jutok velük közös nevezőre, minden bajuk van, nem akarnak támogatni és olyan pályára akarnak küldeni, ami egyáltalán nem érdekel, csak ahogy ők mondanák, nem olyan drága.
Szerintetek hogy magyarázhatnám el nekik, hogy nekem ez fontos és hogy mindent megteszek, illetve megtennék, hogy elérjem azt, amit kitűztem célul magamnak?
Nekem is hasonló esetem van. Én világ életemben animációval akartam foglalkozni a szüleim támogattak bla bla. Végig támogattak. Lassan már szülői nyomássá bővült. Nem sikerült a főiskola, amit bejelöltem hogy felvegyenek. Többször megpróbáltam nem sikerült. Emellett nagyon érdkeelt a programozás, a matematika. De végig azt mondták, hogy én nem vagyok jó matematikából, nem menne a programozás, ne tegyem, ne próbáljam meg. Utána felvettem egy művészeti főiskolára, tervezőgrafikát tanulok. Nem bántam meg, hogy erre a szakra jelentkeztem. Megvolt jelőlve a mérnök informatikus szak is, első helyen. De lebeszéltek róla, hogy vonjam vissza, mert nem fog menni. Megtettem. Felvettek volna. Most minor szakon végzem a programtervezést, mert nem engedek abból, amit én elhatároztam, már nem. Elvették a kedvemet tőle. De mégis megoldottam máshogy. sikerül, és tudok egyszerre egy szakot, ami tervezés és egy szakot ami + 50 kredit (minor) együtt végezni. És tudom, ha ezt elvégzem elmegyek mérnök informatikára a bme-re. Nem fog tudni róla senki lebeszeszélni.
Ezzel azt szeretném mondani, ne hagyd, hogy elvegyék valamitől a kedved. Mert ha utána mást fogsz csinálni midnig ott lesz benned, hogy milett volna "ha". Tehát mindig minden megér egy próbát! Mint ahogy már sokan mondták, ez a Te Életed! Te vállalod a döntéseid után a felelőséget. Ha elrontassz valamit, akkor is. Ha megbuksz, akkor is, ha felveszed a diákhitelt akkor is. Elmúlták 18 éves, vagy hamarosan elmúlsz. Ne hagyd, hogy befojásoljanak.
Előbb utóbb, úgyis arra vezet az utad, amit szeretnél csinálni.
L/22
Képes vagy ra
Önerőből vagy ösztöndíj /diákhitel nagy segítség es majd visszafizeted
Szerintem sok szülő örülne egy ilyen jó gyereknek aki ilyen okos es nemes célra is használja az eszét
Nagyon sok sikert kívánok szorítok nagyon nagyon
Hello sorstárs!
Én is jogra jelentkeztem és engem sem támogatnak benne.Szerintük buta vagyok és úgysem kerülök be.Saját családtagjaim nem ismernek! De most már ez engem inspirál és már csak azért is megakarom mutatni, hogy befogok jutni és elfogom végezni!Sajnos vannak ilyen családok ahol nem számít értéknek a tanulás.Engem kétkezi munkára szántak.Csak,hogy egész életemben nem fogok gyárba dolgozni, mikor tudom, hogy nem oda való vagyok!
Ez a te életed!A saját sorsodról dönts te!
Utolsoval egyetertek. Mutasd meg h menni fog. Ha feladod attol csak ok dontonek majd helyetted, mert tudjak , hogyan befolyásolhatnak Tèged.
Engem nem tamogattak, penzem nem volt szoval munkara kenyszerultem nemetorszagba, abban sem tamogattak h a nyelvet tanuljam, hat kijottem perfekr nemet vagyok irodaban dolgozom es leesett az alluk h ezr masfel ev utan elertem, mar 3eve ennek es van eleg penzem hazamenni tanulni. Nagyon megvaltozott a viszonyunk mostmar tamogatnak. En nem vagyok tul okos , nem jogasz vagy biro, vagy orvos akartam lenni, hanem mehesz, es most vegre belevaghatok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!