Mit tegyek, ha a szüleim nem támogatnak a továbbtanulásban?
Tudom mi szeretnék lenni, tudom hova szeretnék továbbmenni, igazából mindent teljesen kitaláltam, illetve kitaláltunk a szüleimmel. Most pedig valami barátnője anyának bebeszélte, hogy csak elcseszné az életem, nem élnék meg, mert az ő lánya is így járt stb. Hónapok óta nem jutok velük közös nevezőre, minden bajuk van, nem akarnak támogatni és olyan pályára akarnak küldeni, ami egyáltalán nem érdekel, csak ahogy ők mondanák, nem olyan drága.
Szerintetek hogy magyarázhatnám el nekik, hogy nekem ez fontos és hogy mindent megteszek, illetve megtennék, hogy elérjem azt, amit kitűztem célul magamnak?
Az èn szüleimnek sem volt lehetősègük finanszírozni az egyetememet egyszerűen mert szegények.
Mégis sikerült lediplomáznom.
A barátomhoz költöztem,a rezsi költségbe beszálltam, de mégsem kellett hatalmas összeget költenem albérletre.
Dolgoztam mellette levelezőn tanultam (máshogy lehetetlen lett volna fizetnem a tandíjat) nyarakat is végig güriztem.
Amúgy öcsém is dettó ő mérnök neki sem tudtak anyukámék fizetni semmit.Mondjuk ő vett fel hitelt.
De amit akarok mondani ha valamit nagyon akarsz és hiszel benne, ha nehezen is de elérhető!
Sok sikert!
Az előttem szólok mindent leírtak. Baromi nehéz lesz, de te ne add fel- diákhitel, munka- zsíroskenyér lilahagymával- egyhangú, monoton tanulós napok, -de a cél szentesíti az eszközt!
Sok sikert, kitartást!
Ha mindenképpen szükséged van a szüleid támogatására, akkor beszélj velük minél többször erről.
Annak, hogy anyukád barátnőjének a lánya milyen sikereket ért el, semmi köze ahhoz, hogy te milyen sikereket fogsz elérni. Nekem is volt ismerős lány, aki (állítólag) elvégezte a jogot, és utána elment eladónak (!). A vizsgákra még magolt valamit, levizsgázott, de tulajdonképpen semmi tudásra nem tett szert. Logikai képessége is egyenlő volt a nullával.
Küzdj az álmaidért.
Egyetemi jelentkezéshez nem kell a szüleid beleegyezése sem aláírása sem nyilatkozata. Szóval oda jelentkezel ahova csak te szeretnél.
A pénz az mármás kérdés. Ha sikerül állami ösztöndíjas ponthatárt elérned akkor semmi gondod. Egy nagy tévedés hogy az egyetem sokba kerül egy szülőnek. (csak akkor kerülsokba ha a gyeremek költségtérítéses képzés jár) Az összeg amibe egy egyetemista léte kerül nem a szaktól függ elsősorban hanem attól, hogy hol van az egyetem a lakhelyhez képest. (jó vannak kivételek, pl. az orvosin a könyvek drágák) De a jogász szak pont az ahol semmi extra költség nincs. Ezért érdekes lenne tudni mint szeretnéneka szüleid? Az tény hogy ha nem a lakóhelyeden van az egyetem, és egyetem helyett egy helyi vagy közeli településen induló okj szakmára küldenek az sokkal rövidebb és persze olcsóbb mert helyben van, és még a családipótlék is jár nappali okj képzés alatt a gyerek 20 éves koráig. Viszont ha nem okj iskolát hanem egyetemi szakotnézek ki neked az nem fog kevesebbe kerülni mint a jogász szak. Szóval egy dolgodvan jelentkezni és elérni az államis ponthatárt..atöbbi meg majd alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!