Szülők! Ti megbántátok, hogy megszültétek gyereketeket?
Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. 4-es körüli az átlagom, a kitűnő közelébe nem érek, hiába tanulok napi 3 órát. Már 5 tantárgybol neveztem versenyre, de sosem jutok tovább. Ebből adódóan nem értek semmihez. Anya ismerősei, akiknek hasonló korú gyerekük van, mint én, mindig villognak a gyerekükkel, hogy majdnem kitűnő, és ilyen helyezést el az országos ilyen versenyen. Anya sosem tud ilyenekkel előhozakodni és azt mondja nekem, hogy így is büszke rám, de látom rajta, hogy szomorú, csalódott. Rengetegszer vagyok beteg, még sosem volt olyan, hogy teljesen egészséges lettem volna, miközben az osztályom fele két éve egy napot nem hiányzott az iskolából. Anya mindig dicsér, hogy milyen szép vagyok, holott én vagyok a társadalmilag elgogadott szépségideál tökéletes ellentéte (majdnem 60 kg, kis mellek, asszimmetrikus arc). Nem vagyok értékes társadalmilag, haszontalan vagyok, jelentéktelen. Úgy érzem, anyának sokkal könnyebb lenne, ha nem születtem volna meg.2016. febr. 29. 19:18
11/13 anonim válasza:
A 6-os válaszoló nagyon szépen összefoglalta az anyai szeretet lényegét és hidd el, a te anyukád is hasonlóan gondolkodik.
Tanárként még annyit tennék hozzá, hogy sokkal többre értékelem a szorgalmas 4-es átlagút, mint a lusta (esetleg okosabb) jó jegyre teljesítőt, főleg, ha még nagy szájjal hirdeti, hogy ő semmit nem készült, mégis jó jegyet kapott.
12/13 anonim válasza:
Majd ha 15-20 év múlva is ugyanígy fogsz érezni, akkor lesz baj, most még nincs... Én már rég elmúltam 30, belőlem nincs és nem is volt soha haszna a társadalomnak. Utálom magam ezért, és azt kívánom, bárcsak meg se születtem volna.
13/13 anonim válasza:
Való igaz a mai oktatási rendszerben meglehetősen nehéz rossz tanulónak lenni, de rengeteg van, szóval bőven kiemelkedsz emiatt ne aggódj. Egy bizonyítvány meg semmit nem ér az ég világon. Ha lesz egy diplomád az általános iskolás és érettségis bizonyítványod megnézésére nagyjából 3 másodpercet fognak fordítani, megnézik tényleg a tiéd e és kb ennyi. A tudásod ami alapján ténylegesen számítani fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!