Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem hagy elni. Mit...

Anya nem hagy elni. Mit tehetnék?!

Figyelt kérdés

17 eves vagyok. Volt egy nagyobb balhem anyaekkal nemrég (elmentem bulizni es nem sikerult tul jol), azota nem hagynak elni, hiaba mindent megteszek annak érdekében, hogy rendezodjenek a dolgok. Elhagytam a telefonom es a kabátom is a szorakozohelyen, de meglett a kabátom, a telefonom persze eltunt. Okés, én ertem, hogy kiakadtam, nagyobb bajom is lehetett volna, de mar szerintem tul kene ezen lepni. Eddig azt csinaltam amit akartam, oda mentem ahova akartam (nem is jartam bulizni ilyen helyekre, most voltam eloszor) annyi volt a kikötés, hogy mindig szoljak, hol vagyok suli utan, mikor erek haza. Most meg?! Hat könyörgöm, azon kiakadt, hogy lekéstem a buszt es fel het helyett fel nyolcra ertem haza, mert a barátnőmmel vásárolni voltam. Szombaton a baratom felhivta, hogy meccs utan ottaludhatok-e, megengedte, de ma a fejemhez vágta, hogy miert nem birtam hazajönni szombaton (pedig vasarnap mar délre otthon voltam), pakoltam az edzescuccomat, erre mondta, hogy ha suliba nem birtam elmenni, edzésre sem megyek, pedig reggel o mondta, hogy maradjak csak itthon. Normalis?! A noveremeket persze imádja, nincsenek itthon, de mindkettőnek barmit megtesz, ha szolnak ugrik egybol.

A jegyeimmel is baja van, pedig 4,7 az atlagom (matekból kettes vagyok, de a tobbi mind otos)... Azon kiakadt, hogy egy pont híján majdnem négyest kaptam ötös helyett, es hogy stabilabb ötöst is írhatnék. Mar az sem mindegy hogy milyen ötös, csak az a lenyeg hogy mindenbe belekosson. Meg hogy soha nem tanulok! Hat könyörgöm ha órán megjegyzem az anyagot es havonta 4x irok par hazidogat, de az atlagomat tartom, az nem megfelelő?!

Gyulolok mar itthon lenni, apával is mindig veszekednek a semmiről. A tetejébe pedig a volt baratom szepen masfel ev utan megcsalt, nem is egyszer, túltettem magam rajta. Most van egy baratom, akit imádok, de anya meg mindig azt akarja, hogy visszamenjek a régihez, pedig rengeteget sírtam miatta, szettortem mindent ami a kezembe került es gyakorlatilag árnyéka voltam magamnak. Beleszól mindenbe es semmi nem jo neki! Mit tudok vele csinalni?! Mar azon vagyok, hogy keresek magamnak egy albérletet...

2016. febr. 29. 12:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem írod, hogy mennyi idő telt el az a bizonyos balhés buli óta. Ha még nem sok, akkor teljesen érthető, ha most következményei vannak. Ezeket el kell viselned, mert rászolgáltál. A jegyeid miatt sem csoda, ha aggódik, hiszen matekból a bukástól sem vagy nagyon távol. Elvásárolgatod az időt, lekésed a buszt és egy órával később érkezel, mint amit megígértél? Miért csinálsz ilyet, ahelyett, hogy most megpróbálnád újra bebizonyítani, hogy bízhat benned? Ha újra sgget csinálsz a szádból, hogyan bízzon benned ismét? Eljátszottad a bizalmát, és ahelyett, hogy újraépítenéd, még jobban lerombolod?

Anyukád szeret téged és aggódik érted. Nem akarja, hogy kihasználjanak, nem akarja, hogy megalázó helyzetekbe hozd magad. Ezt próbáld megérteni.

Egyedül az nem normális, hogy a volt barátodhoz akar visszaküldeni. Nem lehet, hogy ez csak félreértés?

Légy türelmes és bizonyítsd be újra, hogy bízhat benned!

2016. febr. 29. 16:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Utolso!!!

En ezt ertem, teljesen jogosan akadt ki anya es igaza is van emiatt a bulis dolog miatt, de amikor lekestem a buszt, irtam neki sms-t, hogy sajnalom, de nem valoszinu, hogy elerem a buszt. Vissza is irt egy ok-ot. Szerintem az az egy ora nem akkora tragedia.

A matekot pedig tudja, hogy gyulolom, a tanar is gyulol engem, hiaba beszelt mar vele tobb tanar es tobb osztalytarsam is, en is, hajthatatlan es fel pont nem adja meg nekem a negyest, masnak pedig masfel pontra harmast adott... Egyszeruen nem is erdekel es nem is tudom megerteni, csak azt a temat, ami lekoti a figyelmem.

A baratos dolog pedig nem felreertes, oszinten megmondta, hogy o orulne, ha visszamennek hozza - azok utan is, hogy napokig sirtam neki, nem aludtam es a jegyeim atlaga is romlott egy kicsit.

2016. febr. 29. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!