Meg akarok halni! Mit tegyek?
A szüleim elváltak.Apukám külföldön,én anyukámmal és a nevelőapámmal élek.Utálom őket,mert semmit nem engedek meg,emiatt sokat veszekszünk.Apukámmal szeretnék élni apa haza is jöne végleg hogy velem lehessen de anyámék ezt sem engedik meg.Elegem van az életemből,mert mindíg mindent rámfognak,ugráltatank hogy:Menj ide,menj oda,csináld ezt,csináld azt!A hobbim a lovaglás és azt sem engedik csinálni.Emellett videózom és ebben sem támogatnak.
Anyám és a nevelőapám iszank,alkoholisták,egyedül nagymamámhoz tudnék menni de őhozzá nem akarok,mert más gondja is van
Meg akarok halni utálom az egész életemet próbáltam már elvágni az ereimet de sose sikerült,a nyoma még mindíg ott van
Mit tegyek?
6-os válaszoló:
Nagyon sajnálom ami veled történt!
Feküdj le és lélegezz, hallgass olyan zenéket, ami megnyugtat, próbáld őket kizárni, próbálj sétálni, hintázni..
Amikor anyu részeg és bánt, mindig elmegyek gyorsan hintázni. Valahogy a ringástól jobb.
Ha "csak" ennyi az okod meghalni, nem érdemes. (...) = regényt lehetne írni még erről...
Apádnak nem feltétlenül kell hazajönni, főleg, ha ott, ahol él, jó helye, netán letelepedésije is van, akkor már érdemesebb kimenned hozzá/vele, többet tartogat lehetőségből, mint az itthoni lét. (...)
Mivel anyádék alkoholisták, azt gondolom, hogy elkerülni tőlük nem lehet gond, még ha nem is nagyon, de erre gondolom használható a gyámügy, stb., ennyi idősen már figyelembe kell venni a szavadat is, nem csak az érdekedet, tehát, ha bizonyítottan rossz ez a helyed, továbbá pl. édesapád jobb körülményeket tud biztosítani, mennie kell.
Meghalni akkor "opció" szerintem, amikor már az ember mindent átélt/megélt, ami fontos volt, kipróbálta, amit ki akart, stb., ez pedig nem 13 évesen van így, hanem amikor már volt a maga ura is, önerőből volt fent is, lent is.
Mi tegyél? Hát elsősorban küzd azért pl. apáddal,hogy vele élhess. magyarorszag.hu-n viszonylag egyszerűen ki lehet keresni egy-egy ügynek a leírását, azt, hogy mely hivatal hatásköre,illetve, hogy milyen jogszabályok hatálya alá esik. A google-n pedig a címszó + jogtar alapján a hatályos vonatkozó jogszabályt is viszonylag könnyű megtalálni.
(Bár ez már más lapra tartozik, de szerintem nem lehet elég korán elkezdeni ezek tanulmányozását, mivel a közoktatásból szándékosan kihagytak minden lehetőséget arra, hogy az ember az első szerződéseinek aláírása előtt bármiféle jogi ismerettel rendelkezzen.)
Március vége hamar itt van.
Addig is beszélj apukáddal telefonon vagy neten erről a helyzetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!