Mi a fontosabb, az együtt töltött idő vagy anyagi biztonság?
Sajnos ma is be kellett mennem a munkahelyemre, és anyukám vigyázott a fiamra (11 éves).
Mikor érte mentem anyum azt mondta, hogy a fiam "panaszkodott " hogy mennyire hiányzók neki.
Egyedül nevelem, az apja nem segít (külföldön él).
Sajnos a főiskolát nem fejeztem be így a befejezett legnagyobb végzettségem az érettségi.
Nehéz lenne új munkát találni , ahol ugyanennyit megkeresek szinte lehetetlen. Igazából itt mindenki felsőfokú végzettséggel rendelkezik, engem a nyelvtudásom miatt alkalmaztak ( az első 10 osztályt az USA ban végeztem )
Többször mondta, hogy milyen jo lenne anya, ha ma nem dolgoznál ... Sokat beszélgettünk erről és ugy éreztem, hogy megért. De akkor ezekszerint, mégsem?
Lelkiismeret-furdalásom van, de ha munkahelyet váltok akkor meg az bosszantanak, hogy nem tudom a lakáshitelt vagy a mindennapi kiadásainkat fizetni.
Nagyon rosszul érzem magam, és nem tudom más egyedülálló szülő hogy oldja ezt meg?
Amikor gyermeket vállaltál nyilvan tudtad, hogy ez felelősséggel jár. Es az apa is tudta.
Ha kulfoldon dolgozik gondolom nem annyit keres, mint te itthon....
Es amikor hitelt vettetek fel, miert nem jutott eszetekbe, hogy azt vissza is kell fizetni?
Ez a baj a sok panaszkodoval, hogy mindig tovabb nyujtozkodnak, ameddig a takarojuk er... Aztan meg jon a panaszáradat...
Kicsit lejjebb kell adni az igényekből.
Az édesapja évekkel ezelött kiment Ciprusra dolgozni, ott megismertt egy nőt akivel Törökországba költöztek és azóta is ott élnek!
Kedves Utolsó válaszoló!
Mikor hitelt vettem fel, nem a semmire tettem!
Több éves munkaviszonnyal és önerővel (+megtakarítással) tettem!
És nem sírok, csak tanácstalan vagyok, nem tudom más egyedül álló szülő, hogy oldja meg, hogy mindenre legyen ideje...
"Ja persze, aztán ha majd rád és az előttem válaszolókra felnőtt korában rá sem nyitja az ajtót a gyereke, amiért ilyen "csodálatos" gyerekkort élt meg, akkor aztán csodálkoznak és hálátlan dögnek fogják nevezni."
Mert majd akkor jobban fog szeretni mikor közlöd vele hogy nem tudod fizetni a tanulmányait, nem tudod fizetni az albérletét, és húzhat dolgozni minél hamarabb hogy megéljetek.
13:13
Nem tudom te hol élsz, felénk a legtöbb diák államilag támogatott képzésre jár és nem él albérletben (olyat egyet sem ismerek akinek ráadásul a szülei fizetik), hanem vagy otthon vagy kollégiumban. A szülőnek a felelőssége érzelmileg és anyagilag is biztonságban nevelni a gyerekét.
Plusz a heves véleményetek értékéből elég sokat elvesz, hogy a következő kérdésnél, ahol a kamasz nem hajlandó nyaralni menni a családdal és együtt vacsorázni velük, csak az ájfónért sír, ott is ugyanígy őrjöngtök. Akkor most kérdem én, milyen is a jó gyerek? Csal ülnie kéne és bólogatni mindenre mint egy bábu?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!