Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert nem keres apukam? Csak...

Miert nem keres apukam? Csak eszkoznek hasznalt?

Figyelt kérdés

3 eves voltam mikor anyukammak kulon mentek, par eve kezdtuk el ujra tartani a kapcsolatot. Vitt ide oda, igert mindenfelet, nyitott bankszamlat, nekem utalta a gyerektartast.

Most ahogy 18 lettem a kezembe nyomott egy papirt, hogy o az osztrak csaladi potlekot 4 evre visszamenoleg igenyelni fogja, intezzem el a ram eso papirokat. Nem mindent sikerult, nem nekem kene elmeletileg, visszakuldtem neki par hianyosaggal, hogy ezt Gyorben intezze el, mert nekem azt mondtak, hogy ott kell. Ez karacsony utan volt.

Miota uj ev van, nem is keres, semmi jelet nem ad magarol, a gyerektartast sem kuldi. Egyszer beszeltunk, rairtam neten, akkor is rideg volt es erdektelen. Miota szetmentek a legutobbi baratnojevel, azota ilyen. Lehet csak neki jatszotta a jo apuka szerepet...

Mit csinaljak vele? Jarok pszichologushoz hipochondria miatt, ez is nagy reszben ra vezetheto vissza. A pszichologus azt mondta, hogy engedjem el.

18/L

2016. febr. 27. 17:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Semmit nem vehet a nevere, se kocsit se hazat. Anyum tud a dolgairol, minden papiros dolgot nekunk is postaznak valamiert. A feljelentessel nem tudom mit lehetne elerni. :/

De ezt a gyerektartasos dolog ugy is megtagadhatjak, ha en sem keresem ot, ugy tudom.

Inkabb nem keres csak, hogy ne keljen fizetnie... :/

2016. febr. 27. 20:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Amíg iskolába jársz, köteles gyerektartást fizetnie. Anyukádnak kellene végrehajtatnia a gyerektartást. Neked a legfontosabb most a tanulás. Hogy te hova "merjél" jelentkezni, azt gondolom apád ne akarja megmondani.

Ha kapna is családi pótlékot Ausztriában, azt le kell adnia édesanyádnak, hiszen az őt illeti.

Gondolom, most anyukád kapja a 13600-at itthon (egyedül nevel, azért).

És tényleg el kellene engedni, totál gáz amit művel. Ha jelentkezne, te húzd meg a határaidat, és te döntsd el, hogy milyen közel engeded magadhoz. Ebben a pszichológus tudna segíteni.

És ne vele foglalkozz, hanem saját magaddal és édesanyáddal!

2016. febr. 28. 01:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom ahogy #12-es. Ha tovább tanulsz NAPPALIN, akkor fizetnie kell.

Ipariban végeztem, érettségit estin végeztem.

Tehát 17 voltam. Szeptemberben kezdtem dolgozni, az augusztusi gyerektartásit visszaitélte neki a biroság. A birosági folyoson anyumra azt hitte az ügyvédem. Akkor sejted a kapcsolat szintjét!

2016. febr. 28. 09:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt van a szabályozás, ez alapján rokontartásra vagy jogosult, a bíróságon kell intézni. Sajnos, ha nincs semmi megfogható jövedelme, vagy annyira alacsonyat igazol, hogy a saját szükségletei rovására menne a fizetés, akkor nem láttok tőle egy fillért sem, önszántából pedig - az eddigiek alapján - nem fog adni.

Szerintem hagyd, arra vigyázz, hogy semmi stiklibe ne tudjon beleugrasztani.

2016. febr. 28. 10:07
 15/16 A kérdező kommentje:

Eddig ugy fizetett, hogy anyuval megegyezett x osszegben es azt nekem kuldte. Viszont ugye volt neki ez a papir, hogy o 50-60 ezret keres havonta, ezzel meltanyossagbol elengedtek neki a tartozast az allam fele. Ugy gondolom, hogy kepes megcsinalni ugyanezt a gyerektartassal is.

Eleg sokat beszelunk a pszichologussal rola. Nem ertem miert viselkedik igy, rajtam kivul senkije sincs, senkiben sem bizhat meg, a sajat anyjaval es testvereivel is rossz a kapcsolata.

2016. febr. 28. 11:32
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom az eddigi valaszokat!!
2016. febr. 28. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!