Mennyire bunkóság, hogy ezt nem akarom minden egyes nap meghallgatni?
Előre leszögezném, mert valószínű ez lesz az első, költözni nem tudok, mert ahhoz kevés a fizum. Pénzt adok, amennyit tudok, hétvégente takarítok, a kajámat magamnak intézem, úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy élősködöm itthon.
Szóval, itthon élek még, de dolgozom, elég sokat is mostanság, mert egyre több mindent bíznak rám. Mire hazaérek este fél8-8 körül, szellemileg teljesen ki vagyok merülve, köszönök a családnak, lemegy a mi újság itthon kör és ennyi.
Ellenben édesanyám minden áldott nap nekiáll azt magyarázni, milyen orvoshoz ment épp reggel, pletykál olyan volt kollégáiról meg ismerőseiről, akikről halvány lila gőzöm sincs, hogy kicsodák, de őszintén, nem is érdekelnek, hidegen hagy a vadidegen emberek élete. Meg hogy házimunkázott. Ez mind szép és jó, de egyszerűen nem vagyok képes ezt minden este végighallgatni, erre meg nekem esik, hogy ő is mennyire szörnyen fáradt ám! Tudni kellróla, hogy már nyugdíjas, a lakásban akkor sem állt hegyekben a kosz, mikor még ő is dolgozott, elképzelésem sincs, hogy milyen házimunkában merül ki ennyire, mikor napközben akár a délutánt is végigpihenheti... Nem is öreg, nem is súlyos beteg, takarítani sem kell minden nap.
Akármi másról beszélgetnék szívesen, mint ezek vagy az én munkám (ennek annyi az oka, hogyha kiléptem az irodából, nem vagyok hajlandó már munkáról beszélni, nekem pontosan elég azzal a munkahelyen foglalkozni, a magánéletemet se viszem be), de más téma nincs. Állandóan faggat emellett, hogy mi bajom, és a "semmi, fáradt vagyok"-on meg kb. idegrohamot kap, hogy BEZZEG Ő mennyire fáradt. Aha, hát jót beszélgettünk akkor, köszönöm a megértést, minek kérdezed, ha nem érdekel a válasz...
Most tényleg minden áldott nap végig kéne hallgassam az aktuális leletét, meg hogy melyik -számomra- vadidegen miért hülye? Vagy mit mondjak mégis? Egyszerűen nem érti meg, hogy ezek engem nem érdekelnek, de más témája meg nincsen.

Beszéltél már erről veele? Esetleg próbáltad más irányba terelni a beszélgetést?
A gyereke vagy, érdekli, hogy mi van veled, mi történik az irodában, a munkahelyeden.
Lehet, hogy magányosnak érzi magát, elhanyagoltnak. Ezért fecseghet mindenről, ami téged nem érdekel. Lehet, hogy őt sem érdekli, csak beszélni akar veled.
Ő az édesanyád, legyél vele kicsit türelmesebb.
Ha nem lenne, biztos örülnél még ennek az értelmetlen párbeszédnek is.

1. Nem jutunk el mindig a más témáig, mert rögtön azzal indít, hogy mi bajom van és kiakad attól, hogy én fáradt vagyok. Vagy rögtön rákezd a legújabb "pletykájára". Kérdezgettem én másról is, akkor meg azon idegesítette fel magát, hogy ne tudjam már jobban én azt a dolgot helyette.
2. kész szerencse, hogy tudod helyettem, mennyire vagyok stresszes. Nem vagyok se stresszes, se idegroncs, csak a nap végére kimerülök.

Rendben, akkor te tudod jobban. Érdemben hozzá tudsz amúgy valamit tenni?
Protip: mikor stresszes is vagyok, nem a munkától van.

1.-es vagyok.
Akkor próbálj meg szervezni valamilyen közös programot az anyukáddal, valamikor amikor nem dolgozol. Lehet, hogy mind a kettőtöknek jó lenne, és lehet más környezetben más téma is szóbakerülhetne.
Menjetek sétálni, ha az idő engedi, vagy kávézni, moziba. Nem tudom. Akkor már lehet a filmről beszélnétek.

Mivel láthatóan csak panaszkodni jöttél, nemigen. Semmi nem jó neked, éshisztizel mindenért. Akármiről beszél anyád, nem jó. Annyiból, amennyit hazaadsz, már kijönne egy albi is. így nem értem, ha annyira rossz neked anyáddal, miért ne költözhetnél el. Senki nem keres kevesebbet, mint amiből egy bérelhető szoba kijön, szóval ez a része kamu. Inkább kényelmes neked, hogy a segged alatt meg van fújva a szék, viszont anyád szerinted csak fogja be, és dolgozzon, a te mimóza lelkedet meg ne zavarja.
Éljél egyedül, akkor meg az lesz a bajod, hogy nem lesz miért/kivel pattognod. Főnököd előtt nyisd ki a pici szád, ha mered.
"Annyiból, amennyit hazaadsz, már kijönne egy albi is." -> ezt melyik ujjadból rántottad elő? Érdekelne, tényleg.
"Akármiről beszél anyád, nem jó. " - csak az orvosról és nekem vadidegenekről beszél, ez miért fedi az akármi kategóriát? Az utolsó mondatig szerintem nem jutottál el.
"Senki nem keres kevesebbet, mint amiből egy bérelhető szoba kijön, szóval ez a része kamu. " -> igen, mennek a szobák 40-60 + rezisért, akor még nem vettem havibérletet, nem vettem ételt, se semmit. Nem keres ám mindenki százezreket egy hónapban. Ne oszd már be a pénzem helyettem légyszíves.
"Éljél egyedül, akkor meg az lesz a bajod, hogy nem lesz miért/kivel pattognod." -> szeretnék, nem elég rá a pénzem, ezért is dolgozom, hogy előrébb jussak.
Na most a válaszod nagy része a te fantáziálásod és a személyeskedés. Meg esetleg valami aktuális lelki probléma, amit itt kiélsz éppen, nem tudom, igazából nem is érdekel.
Roppant szórakoztató amúgy, hogy mit sikerül kitalálni még fejben, de érdekes módon értelmes ötlet az 1. válaszolón kívül nem érkezett.

Én nem olvastam el a válaszokat. Belepillantottam, néhány szón megakadt a szemem. Megint megy a szokásos gyakoris kiforgatás... Én nem fogok. Leírom, én hogy csinálnám.
Megfognám édesanyám kezét, leültetném a kanapéra, mellé ülnék, keze a kezemben még mindig, és gyengéden megkérném, hogy ezt a beszélgetést ejtsük meg hétvégén, mikor mindenki kipihent, mert hát tudja ő is, hogy milyen fárasztó egésznap talpon lenni, és itthon az ember esténként szeretne másról hallani. De hétvégén nagyon szívesen. Ennyi szerintem belefér mindenkinek, hogy pár órára hétvégén leüljön. Megkérném még arra is, hogy meséljen a hobbijában hogy halad ( ha van neki ) , meg ilyesmi dolgokról kérdezném, beszélgetnék vele. Az én mamám szeret filmeket nézni, krimit meg a fiatalabb korából valóakat. Én is szeretem őket, le is szoktunk együtt ülni, neten van fent sok. Egyrészt kikapcsolódás, másrészt együtt is vagyunk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!