Tényleg bunkóság, hogy nem tartom számon a névnapokat?
Szerintem a névnapoknak a világon semmi értelmük nincs. Nem tartom számon, ha ismerőseim felköszöntenek, akkor morgok egy "kösz"-t, de magamban azt kívánom bár ne lenne ez a marhaság. Hálistennek az enyémből nem csinálunk családi szinten nagy dolgot, ugyanazon a napon van, mikor szüleim házassági évfordulója, így inkább azt ünnepeljük, a névnapom háttérbe szorul.
Most viszont elfelejtettem, hogy anyának névnapja volt a múlt héten. Igazából nem is tudom, honnan kéne tudnom, mert nincs naptáram amiben benne vannak a nevek. De ki is ment a fejemből, hogy lesz ilyen. Anyukám fontos nekem, ezt ő is tudja, de ez az "ünnep" egyáltalán nem.
Most viszont anya vérig van sértve, és azóta alig szól hozzám. De miért? Én se várom el, hogy felköszöntsön, és különben is a többi fölösleges ünnepet egy szó nélkül lenyomom velük, de ez már tényleg marhaság a szememben, nem tartom számon hogy mikor mi van, így előfordul hogy elfelejtem. Tényleg tahóság?

Próbáltál már beszélni vele erről?
Szerintem mondja el ő is a véleményét, meg te is, és kössetek egy kompromisszumot.

Én azt se tudom hogy a sajátom mikor van.
Ennek ellenére a családom morog ha elelejtem valakiét, így vettem egy mininaptárat.
Hogy mi értelme?
Nem tudom mi a különösebv jelentősége, szerintem nem sok értelme van.

Értem, hogy te nem tartod. Na de akkor is annyit mondani valakinek (aki ráadásul ilyen közel áll hozzád) hogy boldog névnapot, nem egy nagy megerőltető dolog. Nekem biztosan nem esne nehezemre.
Mondjuk anyukád már biztosan ismer annyira, hogy tudja, hogy a véleményed erről, így a sértődését én túlzásnak tartom. Főleg, hogy te vagy a gyerek és ő a felnőtt.

Én se tudom soha, még a sajátomat is elfelejtem :) Sosem sértődött meg senki.
Viszont nekem a születésnapok sem mennek. Dettó. (Anyámét tudom, mert 2 nappal az enyém után van.)
Jó ismerőseim és rokonaim vannak, úgy látszik.
A névnapnak a világon semmi értelmét nem látom. Mi nem ünnepeljük, a párom anyja azért egy incifincit ünnepélyesebb ebédet és virágot vagy valamit ad :)
Értem, hogy van, akinek ez fontos, ekkor meg is próbálnám megjegyezni, de hogy sikerül-e... Nagyon rossz vagyok idővel kapcsolatos dolgokban. Ebből nem következik, hogy ne lenne fontos számomra az adott ember. Nekem természetes az ilyen máshogy szervezett agy elfogadása, hiszen mindig ezt tapasztaltam, soha senkit nem zavart még ez.

Ez egy annyira műünnep. Nem szoktam a sajátomat sem tudni, csak mikor mondják, hogy boldog névnapot.
De a kolléganőm vett egy csomó drága szart, amit most viszonozni kell. Különbség az, hogy engem nem tart el senki, így nem tudom abban az összegben viszonozni, és őszintén nem is tenném. Teher az egész.

Én is hírhedten rossz vagyok a névnapokban, és a sajátom onnan szokott eszembe jutni, ha apám felköszönt, DE! attól még a hozzám legközelebb állók névnapját meg tudom jegyezni!!! És fel is tudom köszönteni őket! (Mert azzal értek egyet, aki azt mondja, az a lényeg, hogy ez SZÁMUKRA ünnep. A névnapjukon ŐK a fontosak, nem TE.)
Azért a te hozzáállásoson is lehetne mit csiszolni a témában, ha azt írod, hogy "igazából nem is tudom, honnan kéne tudnom". Egy édesanya / édesapa, testvér, szerelem, legjobb barát / barátnő születés- és névnapját illene a Nagylexikon segítsége nélkül is, fejből tudni...

Én csak azt tartom hülyeségnek, hogy valamelyikből több is van egy évben.
Például az enyémből is kettő van. Egy márciusban egy augusztusban.
Én augusztusban szeretem ünnepelni és nagyon kellemetlen amikor márciusban felköszöntenek.
Én csak azokét tudom, akik közel álnak hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!