Egy 6. éves kisfiú hogy reagál ha megtudja azt, hogy a szülei szétmentek?
Igaz, lány vagyok, de én is 6 éves voltam, amikor anyám leült velem, és annyit mondott, hogy anya meg apa már nem szereti egymást, és döntsem el, kivel akarok maradni (nem, mintha sok választásom lett volna, apám nem is vállalta volna a nevelésemet). Azt is mondta, hogy de attól még engem mindketten szeretnek, csak egymást nem.
Mondjuk én nagyon lazán vettem, megvontam a vállam, és megmondtam, hogy vele akarok maradni. Abszolút nem rázott meg. 18 éves voltam, mikor valami random film közben elbőgtem magam, mert eszembe jutott, hogy sose volt igazi családom kb. Akkor kisírtam magam, és annyi volt.
Egy 6 évessel már símán meg lehet az ilyet beszélni. A tied nem fog annyira kiakadni, hiszen eleve már 2 éve külföldön dolgozol. Szinte semmilyen változás nem lesz számára.
De ha pl együtt élnétek, az megint más lenne. Mondjuk akkor sem érné derült égből a villámcsapásként, hacsak nem titkolva lenne előtte hosszú ideig, hogy már nem szeretitek egymást és el lenne előtte játszva, hogy mennyire szeretitek egymást. Az én lányom most 5.5 éves múlt. Na, ő kiakadna, mert derült égből a villámcsapásként érné, mert ő teljes harmóniában nevelkedett edddig, ha kicsit is veszekszünk, akkor is ki van akadva, és akkor mindig megnyugtatjuk, hogy nincs semmi baj.
Az én szüleim kábé 2.5 éves koromban váltak el, akkor a nővérem 5 éves körül volt, az öcsém meg fél éves...észre se vettem, hogy elváltak, de nővérem se.
Szóval helyzetfüggő, hogy reagál rá egy ilyen idős gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!