Nem veszi észre, hogy mennyire megbánt? Nektek is rosszul esne?
Kíváncsi vagyok, akkor is dicsérnétek-e az anyukát, ha hasonló anya mellett nőttetek volna fel.
Nem, nem veszi észre, hogy megbánt, vagy rosszul esik neked, ő "csak jót akar". Ha azelőtt nem volt ilyen, lehet, hogy egy idő után felhagy ezzel, de ha régebben is ilyen volt, akkor nem fog változni.
Ő nem fog tőled bocsánatot kérni, és ha te kérsz bocsánatot, igazolva látja a tetteit és továbbra is ilyen lesz.
Nekem mindig is ilyen volt az anyám. Gyerek koromban állandóan volt valami, amit fel tudott hozni:
Milyen semmi, sz@r hajam van, meg se lehet növeszteni, neki bezzeg dús és erős szálú haja van, gyerek korában a fenekéig ért.
Milyen alacsony vagyok (2 centivel lettem magasabb, mint ő)
Milyen dagadt vagyok, ő mindig sokkal véknyabb volt, mint én (158 cm és 46 kg voltam)
Miért nem hordok szoknyát, mint más lányok, ő mindig abban járt, persze neki nem volt ilyen elefánt vastagságú bokája, mint nekem.
Milyen csúnya a bőröm (átlagos, se nem csúnya, se nem szép), bezzeg neki mindig bársonyosan sima bőre volt.
Mindezt (és még sok mást) mindig akkor hozta elő, jó hangosan, ha volt ott valaki mellettünk (akár ismerős, akár munkatársa, akár épp akkor ismerkedett meg az illetővel)
Aztán csodálkozott, hogy egyre inkább kerültem az embereket.
Pedig ő csak jót akart. Ezek egyike se volt bántás.
Lehet lepontozni, de nekem sem esett volna jól. Tudom, hogy társadalmunkban divatos "kidobnak az ajtón, bemászom az ablakon" meg az "én csak jót akarok neked" hozzáállás, de erre azt mondom, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Te többször is visszautasítottad, de ő csakazértsem akar leszállni rólad és a témáról. Lehet, hogy ufo vagyok de ez engem is nagyon zavarna. Mit nem lehet megérteni azon, hogy nem? Ez nem közös ügy, ez a te magánügyed, csakis rád tartozik, mit kezdesz a megjelenéseddel.
Szóval neked jobb az ha mindenki észreveszi, hogy de sárgák a fogaid, de senki nem szól? Szerintel túlreagálod.
Én anyám is ilyen, ha észrevesz valamit akkor rögtön mondja. Érettségin mikor kaptuk a bizit ő is ott volt. Nagyon boldog voltam, erre ő hazafele: most vette észre milyen sárgák a fogaim... Nah mondhatom a boldogságomnak annyi lett. Időzíthette volna későbbi időpontra, én is tudtam hogy sárgák, mindig készültem a fogorvoshoz de bevoltam tojva. Nah anyám mondata megadta a kezdőlökést, elmentem fogorvoshoz és lettek szép meg jó fogaim. Nem akartanak ők megbántani, csak nem érzik hogy ezzel kritikát fogalmaznak meg, csak tényt közólnek. Az meg hogy próbált neked segítséget keresni szerintem nagyon rendes tőle. Gondolom téged is nagyon zavarnak a fogaid és ezért kaptad fel a vizet, szócal én kipróbálnám amit annyud talált, vagy segít vagy nem. Hidd el nem azért fogják észrevenni hogy sárgák a fogaid mert anyád beszél róla valakinek,hanem mert sárgák és ezt más is látja és gondol róla valamit csak neked nem mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!