Mi a baj azzal, hogy azt mondom: mondjad?
Figyelt kérdés
Apám mindig kiakad, ha szól és azt mondom, mondjad. Mi ezzel a probléma? Mit kellene mondanom? Igen, fenség?2016. febr. 14. 22:21
1/17 anonim válasza:
Tessék, vagy igen... sokkal tisztelettudóbb. Gondolom, ha eltart, akkor nem ártana felé egy kis tisztelet, ami hiányossága a mostani generációnak...
2/17 anonim válasza:
Mert ez olyan mintha azt mondanád, hogy
-"HE! mi van!"
Talán egy kis tisztelet nem árt.
-Tessék.
3/17 anonim válasza:
Alapból semmi probléma ezzel a szóval, az én anyukám se akad ki, ha ezt mondom, ez egyénfüggő. De gyanítom, apukád egy idős ember, akinek ez flegmának tűnhet - annak ellenére, hogy alapból nem az. Ha tudod, hogy zavarja, akkor maradj az 'igen'-nél. Mondjuk a 'mondjad' tényleg nem flegma meg semmi. A 'mivan'-nál meg a 'szólj'-nál megérteném, ha kicsit kiakad a hangzás miatt, de a mondjad... Érdekes
5/17 anonim válasza:
Legközelebb a mondjad helyett mondjad azt hogy tessék. Egy próbát megér kögyér.
6/17 anonim válasza:
Hangsúlyon múlik, a tesséket is lehet bunkón mondani. Szerintem semmi baj a mondjaddal, én is szokszor használom, főleg mikor felveszem a telefont és ismerem a hívót.
8/17 anonim válasza:
És akkor már inkább a "mondd", mint a "mondjad". Ugyan nem helytelen, de választékosnak sem nevezhető.
9/17 anonim válasza:
Én ilyet nem is mernék mondani apámnak, nagyon tiszteletlen.
16 F
10/17 anonim válasza:
én is szoktam használni, de nálunk ez nem tiszteletlenség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!