Mi lehet az oka annak hogy folyton hazudok es erre rá megy a kapcsolatom mindenkivel, tudatomon kívül hazudok es utólag mindig megbanom, de akkor meg nem mondom el az igazat. Ez valami betegség?
Tudatodon kívül nem tudsz hazudni, csak tudatosan. Max. nem figyelsz önmagadra és a látszólag könnyebb utat választod, aztán meg belezavarodsz a saját történetedbe.
Abban legyél tudatos, hogy igazat mondj. Először nehéz lesz, mert megszoktad az ellenkezőjét, de hidd el, idő kérdése és már nem fog hiányozni a hazugság.
Az, nyilván pszichés okai vannak.
mennyi idős vagy? mikor kezdődött? mondj egy példát a hazugságaidra!
milyen volt a gyerekkorod? kapcsolatod a szülőkkel, családdal, testvérekkel?
Volt pszichés beteg a családodban?
7. Én is valahogy így vagyok ezzel
14eves vagyok lány es mióta az eszemet tudom csak hazudok van amit azért teszek hogy nekem jobb legyen, de van aminek egyszerűen nincs oka, es elvesztem az emberek bizalmat ami érthető
Nem lehet, hogy a szüleid hozzáállása miatt van? Vannak szülők, akik a legkisebb csekélységért is veszekszenek, kiabálnak a gyerekkel, akik előbb-utóbb átállnak füllentő üzemmódba, hogy kerüljék a konfliktusokat.
Mondjuk nem mindegy, miben hazudsz. A legtöbbeknél leginkább a konfliktuskerülés az ok, a hazugságokkal másra hárítják a felelősséget akkor is, ha ők hibáztak, hogy megússzák a következményeket. Ez lehet gyerekkori rossz beidegződés is, ahogy írtam, egyszerűen ezek a gyerekek nem tanulták meg, hogy lehet hibázni, lehet megbocsátást nyerni, lehet javítani az életben.
Ha olyanokat hazudsz, amik miatt másoknak bajuk lesz, vagy egyszerűen csak túlzol (pl. az anyagi lehetőségeid vagy a teljesítményeid terén), akkor az nem csoda, hogy ellenszenvet kelt, hiszen hamar kiderül, és látszólag okod sincs rá.
Hogy mit tegyél? Mindig gondold végig kétszer, amikor valami ilyesmit mondanál. Próbáld tudatosan vállalni a tetteidért a felelősséget, és ne szégyellj bocsánatot kérni azoktól, akik előtt lebuktál, vagy akiket épp megbántottál a hazugságaiddal. Még gyerek vagy, van lehetőséged változni, még nem könyvelt el a környezeted véglegesen megbízhatatlan emberként, hiszen egy fiatalnak könnyebben elnézik az ilyen botlásokat. Felnőttként sokkal nehezebb lesz ezeket jóvá tenned. Ha már felismerted a problémát, igyekezz tenni ellene! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!