Ha Ti nyernétek 100 millió Ft-ot a lottón és lenne 3 felnőtt gyermeketek, hogy osztanátok el a nyereményt?
Ha igazságosan nézzük akkor én is úgy mint az előttem szólók 10/30/30/30 vagy 20/20/20/20 alapon és 20-at meg félretennék, hogy ha sok év múlva kell mondjuk az unokáknak, akkor legyen. Vagy 4x25.
Attól függ mennyire akarok magamra költeni. De mondjuk 3 gyerek után már gondolom van saját lakás, autó, így lehet elég lenne nekem a 10, ők meg 30-ból mind vehetnek 1 lakást, autót és még marad is. De a 20 és szép összeg.
De részletesebben nézve, kicsit megnézném kinek mik a tervei, céljai. Ha valamelyik csak elissza a pénzét, akkor lehet arra jobban sajnálnám, mint arra aki vállalkozást akar mondjuk indítani. Vagy olyan esetben lehet hogy az ő gyerekeit támogatnám csak és ha elérik a 18 éves kort, megkapják a pénzt, vagy lakást/autót ami kell épp.
Ez nagyon sok mindentől függ.
Alapból 100 millió nem egy nagy összeg.
Tegyük fel vagy Te meg a 3 felnőtt gyerek.
Ha mindannyian egy albérletben tengődtök, akkor még oké, hogy tök egyenlően osszátok el a pénzt, tartozásokra, 1-1 saját lakásra, és hasonlókra. (pillanatok alatt elmegy ez az összeg csak úgy szólok)
De millió más felállás is lehet.
Te vagy tök gazdag, a gyerekeid meg minimálbérből élnek, vagy neked van egy 70 ezer forintos fizud/nyugdíjad, a gyerekeid meg külföldön degeszre keresik magukat.
(most csak írtam szélsőséges példákat)
Esetleg ahogy valaki írta is, hogy mondjuk az egyik gyerek egy alkesz, vagy tojik bele mindenbe, az szerintem nem érdemelne még 5 millát sem.
Nyilván nem matematikai alapon, nem egyenlően osztanám szét 4 felé.
Nem mondanám el nekik, hogy nyertem. Apróságokban támogatnám őket, egy részét felhasználnám, a nagy rését befektetném.
DE!
Ha adnék mindháromnak kb. 25 milliót, akkor tudnák ők hárman, meg a párjaik, esetleg a rokonaik, túl nagy kör lenne, kiszivárogna, és az részint veszélyes lenne, részint egy csomó galibát okozna.
Egyszer úgyis megörökölnék.
Attól függ, mekkorák. Nekem csak egy gyermekem van (kiskorú), de ha arról fantáziálok, hogy nyerek a lottónk, akkor nem arra gondolok, hogy mennyit adok neki kp-ban, hanem hogy mit veszek meg neki, amiről tudom, hogy nagyon vágyik rá, vagy hogy hova vinném el a világban (amiről szintén tudom, hogy vágyik rá). Igazából ezekről mind KÖZÖSEN szoktunk fantáziálni, néha együtt lottózunk. :)
A nyereményből én inkább megfelelő életkörülményeket igyekeznék teremteni, és sok-sok ÉLMÉNYT szerezni. Nyilván be is fektetnék, de magamnak, hogy a tőkéből MAJD tudjam őt támogatni, de kimondottan a nevére nem íratnék semmit. Már csak azért sem, mert kiskorúként mindenhez a gyámhatóság engedélye kéne, például ha a gyerekem nevére vett lakást el akarnám adni, vagy hasonló.
Lehet, hogy önző hozzáállás, de én elsősorban magamnak teremtenék olyan életet, amit a szeretteimmel is megoszthatok, amiben ők is jól érzik magukat.
semennyit nem adnék
de ha van gyerekük(unokám) már akkor neki/nekik vennék egy kis garzont (haszonélvezet lenne rajta) és kiadnám majd az abból befolyó összeget kapnák meg szüleik/gyerekem havi szinten
ha elérte a 18 évet a unoka akkor megkapná a lakást
a többi menne befektetésbe - a későbbi unokák számára
illetve magamnak pár dolog miatt egy kevés összeg
szerintem ma már ez sokkal többet jelentene a gyerekeimnek, nagyon nehéz összehozni egy lakást és ezzel egy terhet levennék a vállukról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!