Szerintetek mit tudnék csinálni? (bővebben lent)
Barátommal mind a ketten 18 évesek vagyunk 2 éve vagyunk együtt, de anyukám egyszerűen nem akarja, hogy együtt aludjunk. Bár már 2-szer sikerült megoldani, egyszer szilveszterkor, egyszer pedig wellness hétvégére mentünk barátommal kettesben. Azonban egy héttel a wellness után felhoztam neki, hogy nem rendszeresen, hanem havonta kétszer (egyszer nálunk, egyszer barátoméknál) együtt aludhassunk. Erre olyan feltételeket szabott, amiket sajnos lehetetlen kivitelezni. Hétköznap csütörtökről péntekre aludhatna nálunk barátom. Ezzel az a gond, hogy barátomnak van egy kistestvére akit vinnie kell suliba és emiatt sajnos ez nem megoldható. Azt viszont nem engedi, hogy barátoméknál aludjak (szilveszterkor ott aludtam), mert hogy nevelő apukája ne lásson reggel pizsiben.
Barátoméknál nincs semmi ellen vetés az együtt alvással szemben ők szívesen látnak bármikor.
Egyszerűen próbálom megérteni a logikáját anyukámnak, de nem tudom mit tehetnék. Próbálok beszélni vele meg kompromisszumot kötni, de vagy tereli a témát vagy nem is engedi, hogy bele kezdjek.
Szerintetek ezzel a problémával mit lehetne kezdeni?
Anyukádnak még,vagy mindig is a kicsi lánya maradsz.
Nincs mit csodálkozni ezen.
Mit tehetsz?
Nem sokat,kivárod, amíg leesik neki, a lánya felnőtt.
Fúúúú...én sajnállak amúgy.
Szerintem ez irtó gáz, hogy 18 évesen megtiltja kedves anyuka az együtt alvást, mert ez kicsit olyan, mintha irigyelné tőled a boldogságot, mert szerintem tudatosan tudja, hogy neked ez egy boldogsághormont termelő érzés, mégis megfoszt tőle.
Igazából nem tudsz tenni semmit, mert ha ő tart el, akkor kénytelen vagy az ő szabályai szerint élni, viszont ha van módod egy másik környezet megteremtésére, akkor ne habozz lépni.
Meg ez az anyuka story abból a sebből is vérzik, hogyha ezt a dacolást sokáig csinálja, és a helyzet nem változik, akkor idővel rá fog menni a kapcsolatotokra is, kívánom hogy ne így legyen, mert végigcsináltátok eddig két éven át, csak néha sajnos az ember hajlamos besokallni, és ösztönszerűen cselekedni, ha már nagyon nem kapja meg azt amire vágyik, viszont ha ezt átdekkelitek együtt tűzön-vízen át, akkor eljön az az idő, mikor aranyérzés lesz az együtt alvás.
Kívánok neked sok szerencsét, és sok együtt alvást ! :)
Azért nem tudsz tenni semmi igazán hatékonyat, mert anyukád ez mind-mind csak (elég nevetséges) kifogás. Egyszerűen eldöntötte, hogy márpedig nem és kész.
Csak annyit tehetsz, hogy "rágod a fülét", de ez is kockázatos. Mert lehet, hogy előbb-utóbb megpuhulna, de az is lehet, hogy ellenkezőleg, még inkább bekeményít. Te ismered, milyen személyiség.
Akkor ha jól értem, nem az a gond, hogy kislánynak nézne, meg a szextől félt.
Szerintem tök érhető, hogy nővéred nem akar egy idegen pasival egy szobában aludni.
A házban lent alatt mit értesz? A nappaliban? Vagy van ott is külön háló? Mert ha a nappaliban, akkor az sem kényelmes. Ti még alszotok és közben mászkálnak körülöttetek.
Anyukád megengedte, hogy ott aludjon a barátod! Csak nem akkor, amikor a nővéred is ott van. Ha szeretne ott aludni, akkor oldják meg, hogy aznap más viszi a testvérét suliba.
Ennyi erőből az ő szüleire is haragudhatnál, hogy miért nem ők viszik a gyereküket iskolába.
#6 Félreértés ne essék én nem haragszom a szüleimre, csak próbálom megérteni őket. Az alsó szinten van egy külön szoba (olyan tidztaszoba fele) tehat nem lenne kényelmetlen.
Nővéremnél eleg gyakran alszanak a barátnői. Az miért más? Azt minden további nélkül megengedik és semmi gond nincs. Este aludnánk nem szexelnénk. Pláne nem úgy hogy a család méterekre alszik tőlünk.
Sajnos más nem tudja vinni barátom tesóját mert szülei mind a ketten 4-re mennek dolgozni a rokonok meg távol laknak. Barátom anyukája is próbált már beszélni erről anyummal, de akkor meg engem szúrt le, hogy hátba támadtam meg, hogy ő nem olyan akivel ezt ne tudnám megbeszélni.
"Azt viszont nem engedi, hogy barátoméknál aludjak"
Miért kellene ehhez az engedélye, ha egyszer írod, hogy felnőtt ember vagy?
Anyukád összes kifogása csak azért van, hogy ne szexeljetek. Ebben holtbiztos vagyok.
Ha 18 évesek vagytok, akkor gondolom, idén végeztek és vagy dolgozni fogtok, vagy felsőfokú iskolába jártok majd, kollégiumban vagy albérletben laktok. Akkor majd könnyebb lesz az együtt alvást megoldani.
A kistesó iskolába viteléről a következő a véleményem:
Attól, hogy reggel 8-ra oda kell vinni iskolába, nem értem, miért ne aludhatnátok együtt? Reggel, gondolom, ti is mentek iskolába, nem?
Másrészt: OK, hogy most a barátod viszi a kistesót suliba, de ősztől, ha barátod elkerül egy másik városba főiskolára, vagy dolgozni, akkor úgyis meg kell a szülőknek ezt oldaniuk őnélküle is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!