Szülők ti mit tennétek, ha kiderülne hogy fiatokat, lányotokat zaklatják az iskolában?
Mondjuk már 4 éve szekálják középiskolában és csak most derül ki.
Esetleg droghoz, alkoholhoz is nyúlt.
Vagdossa magát, nem jár be iskolába és mindezt jól eltitkolta.
Ez az eset megtörtént az egyik ismerősöm fiával.
Kérdező, ha "4 éve szekálják középiskolában" akkor ugye már szükségképp nagykorú (18+) és akkor már lépni csak ő maga léphet ellene.
Viszont nem nevelnék olyan gyereket, aki 4 évig nem mer vagy nem akar szólni nekem a problémájáról.
Az én lányom már a piszkálódás elején kiosztott pár pofont, azóta nincs gond. Viszont az egyik iskolájában (sokat költöztünk, így 6 év alatt 6 iskolába járt) volt egy lány, kit sehogy sem bírt leállítani. Bementem,megcincáltam a csaj. (ne aggódjatok érte, nagyobb darab volt, mint én. sajna én törpének születtem) Jött az ig. helyettes, aki nézte egy darabig, és kb 10 perc után mondta, hogy menjünk be az irodájába. Bementünk, én persze húztam magam után a "kiscsajt". Ott mondta, hogy ez bár már régen értett annak a gyereknek, nekem is bajom lehet belőle, mert feljelenthet. Erre csak annyit mondtam, hogy mehetünk, a férjem a megyei kapitányságon dolgozik. Ki tudja miért, a kicsi lány azonnal összehúzta magát, és utána egyből a legnagyobb tisztelettel beszélt csak a lányommal. Na meg még a barátja akart lenni. Csak a lányom nem kért belőle, és elhajtotta.
A fiamnak is volt afférja az oviban. Kicsi gyereket nem bántunk, így csupán megtanítottam verekedni a fiamat. Párszor a falhoz csapta a gyereket a fiam, mikor szemtelenkedett, utána nem volt gond. Mikor először kiállt magáért, pont ott voltam. A kis suttyó nem látott, pont mentem a gyerekért az oviba. A fiam kint volt a mellékben, tahócska meg osont utána, és nekiállt rángatni a fiamat. Ő kérte, hogy ne tegye, persze nem hagyta abba, csak röhögött. Akkor szóltam oda, hogy mit kell ilyenkor csinálni? És a fiam ellökte magától neki a falnak. ezt még párszor meg kellett csinálni, mire értett a szóból a kis terrorista. Jó pár gyereket láttam miatta horzsolásokkal, és foltokkal, meg sebekkel borítva. De a fiamhoz többé nem nyúlt. Persze ezt már meglátta az ovónő, És rászólt naná, hogy az én gyerekemre. Mondtam neki, hogy ha eddig csukva tartotta a szemét, akkor most is zárja jó szorosra, ha nem akar balhét. Neki ugyanis MINDEN gyermek védelme volna a dolga, és nem csak azoké, akiknek a pereputtyától tart. Tanulság: Állj ki magadért, sokan vannak, akik csak abból értenek, ha megrángatod őket.
"Erre csak annyit mondtam, hogy mehetünk, a férjem a megyei kapitányságon dolgozik."
Ez miért számít egy demokráciában?
Azért nagyon remélem, hogy ha hatalommal való visszaélést követne el, akkor ez az "ott dolgozik" rész hamar megváltozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!