Anyukák, ti ilyen esetben "elvárnátok" hogy a lányotok megbeszélje ezt veletek? Lányok, ti megbeszélnétek az anyukátokkal?
Szóval, összejöttem egy fiúval, anya nagyon boldog, odáig meg vissza van a fiútól, nagyon szimpatikus neki.
A barátommal úgy döntöttünk, hogy február-március környékén elmegyek nődokihoz, hogy fogamzásgátlót írassak fel.
De anyukámmal elég viharos a kapcsolatom. Sokat veszekszünk, nem nagyon ért meg, sokszor rám akarja erőltetni a saját elgondolását, néha már lelki terrort is alkalmaz. Ennek ellenére nagyon fontos számomra, még ha nem is szeretek vele bizonyos dolgokat megbeszélni.
Emellé még hozzájön az is, hogy nem nagyon szoktunk semmi ilyen privát dologról beszélni. A menstruáció, a szőrtelenítés, és a szex is kvázi tabutéma nálunk. Sose volt szó ezekről, nem beszéltünk ilyen témákról soha.
Szóval így nem tudom, hogy szóljak-e neki arról, hogy fogamzásgátlót fogok szedni, vagy egyszer majd kiderül? Pl ha belenyúl a táskámba és megtalálja, vagy látja, ahogy beveszem. Nem lenne az úgy nagyon kellemetlen? Nem szeretném megbántani, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt az orrára akarom kötni, és kicsit tanácstalan vagyok.
Anyukák, ha nektek ilyen lenne a viszonyotok a lányotokkal, hogy reagálnátok, ha fogamzásgátlót találnátok nála? Lányok, ti ezt elmondanátok neki?
"Miért baj az, ha felnőtt létére jóban van az anyjával, és megbeszél vele valamit?"
pont ez az,amit leírt, hogy nincs jóban az anyjával...
De látom, tudsz olvasni!
Szerintem nem kell ezt megbeszélni, vagyis tényként közölnéd, hogy anyu fogigátlót íratok...és??? ő nem szól már bele, és szerintem ne akard,hogy ugyanahhoz a nőgyógyószhoz járjatok.
a ti kapcsolatotok ilyen, ezt nem most fogod megváltoztatni, hanem már évekkel ezelőtt kellett volna!
Elhiszem, rossz neked,hogy az ikertestvéreddel más a kapcsolata, de nekem úgy tűnik, csakis ezért keresed anyád kegyeit, mert vágysz a figyelmére! Kár, hogy anyád nem adja meg azt a figyelmet, mint az ikertesódnak
Èn azt nem èrtem, hogyha anyukád az ikertesóddal együtt jár nőgyógyászhoz,akkor hogyhogy fel se merül benne, hogy te is menj?Ennyi idősen amúgy is már illene èvente rákszűrèsre menni,főleg,ha èlsz nemi èletet.
Ha nem akarod megbeszèlni vele, hát ne tedd. Te èrzed,hogy mennyire olyan a kapcsolatotok,hogy ezt megbeszèljètek.
Bár èn azt is furcsállom,hogy szokott kutakodni a táskádban. Nálunk ez alap,hogy nem nyúlunk hozzá a másik cuccaihoz.
Én elmondanám.
Én apámmal vagyok... ha nem is "viharos" kapcsolatban, de kb. mindenről nagyon is más a véleményünk, mégis elmondok neki mindent, ami számomra fontos. Mert nem az a baj, ha nem értünk egyet, hanem az lenne az, ha ezért eltávolodnánk egymástól.
Anyádat 20 évesen egy kapcsolattal különben sem érheti meglepetésként dolog. Inkább örülnie kellene, hogy felelősségteljesen viselkedsz. Nincs ezen semmi "titkolnivaló".
Igen, tudom, hogy kissé gyerekes dolog, hogy ebből "problémát" csinálok, de ez van, nekem ez fontos!
Én próbáltam korábban is helyrehozni az anyukámmal való kapcsolatomat, de ő valahogy nem volt sosem partner benne. Próbáltam bizalommal felé fordulni, megbeszélni vele dolgokat higgadtan, de végül ő sose hallgatott végig, sose volt megértő, mindig veszekedni kezdett. :/
De ettől függetlenül vágyok rá, hogy szoros legyen a kapcsolatunk, még ha kellemetlennek is érezném, hogy megosszam vele ezt a dolgot, ezért vagyok tanácstalan!
Tesómat is úgy vitte el még évekkel ezelőtt, hogy felfázott tesóm, és ezért menni kellett. Én még sosem voltam felfázva, semmi nőgyógyászati problémát nem tapasztaltam még, ezért nem is vitt engem soha.
A barátommal csak nemrég jöttünk össze, mostanság kezdtem csak szexuális életet élni.
Ez a táskás dolog meg... igen, sokszor még a mai napig belenyúl a táskámba, vagy az íróasztalomba belenyúl, ha keres valamit, bár nem mindig. Sajnos sokszor alkalmaz lelkiterrort, nagyon tud az emberre érzelmi nyomást gyakorolni, ezért is félek neki elmondani a fogamzásgátló dolgot, nehogy elkezdjen izzélni, hogy ne csináljam, korai még stb.
Megdöbbentem, mikor írtad, hogy 20 éves vagy! A felvezetőd alapján azt gondoltam, 14-15 éves lehetsz!
Azon is megdöbbentem (másokkal együtt), hogy 20 évesen a táskádba nyúlkál anyukád. Én automatikusan az iskolatáskára gondoltam, amiben esetleg egyik füzetedet nézi meg anyukád. :DDDD
10-re is reagálva: szerintem pont akkor van esély összeveszni a szülővel, ha felnőttként is mindent elmond neki a gyereke.
Szerintem 20 évesen nem tartozik a szülőre, hogy a kérdező szexuális életet él (a kérdéséből úgy gondolom, eddig nem volt senkivel). Ha pedig él, akkor ennek összes velejárója kizárólag rá és párjára tartozik.
Mellesleg: én azt érzem abnormálisnak, hogy 20 éves ikertesódnak anyukád kér időpontot a nőgyógyászhoz. Az OK, hogy annak idején anyukád őt ajánlotta, mert elégedett vele, no de onnantól egy felnőtt nőnek magának kéne intéznie az orvosi dolgait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!