Ti elvárjátok a gyereketektől hogy legalább annyira tanult legyen mint ti?
"Elég baj lenne ha MO no1 egyetemén végzett ember nem tudna otthon megjavítani semmit.Ne magadból meg a családodból indulj ki."
Hát pedig a gyakorlat ezt mutatja. Több diplomást ismerek, aki amúgy "életképtelen". Tehát egy polcot nem tud feltenni a falra, nemhogy kifesteni pl...
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
nem fogom elvárni. Nekem szakmám van és érettségim, férjemnek csak szakmája (szakmunkás).
A fiunk az lesz, ami akar lenni. Csak jól csinálja. Felőlem asztalos szakmunkás is lehet, ha megél belőle. Mi is viszonylag jól élünk diploma nélkül is.
Úgyhogy én nem ez alapján ítélek meg senkit, mert nem a papír teszi az embert!
Azért mert valaki elvégzi a BME-t, lehet még emberileg nulla, és életképtelen...
Azt várom majd el a gyerekemtől, hogy kihozza magából a maximumot, olyan területen, amit szeret is csinálni.
Az még a jövő zenéje, hogy mit jelent nála a maximum, és mi az, ami érdekelni fogja.
Pillanatnyilag azon vagyunk, hogy a képességeit, önbizalmát fejlesszük, illetve minél több mindent megmutassunk neki.
Ha sok mindent lát az életben, könnyebben tud majd dönteni, hogy mi az, ami érdekli, és mi az, ami nem.
"Hát azért egy BME/ELTE diplomás ember jóval a többi ember fölött van már nem azért."
Nekem ez akkor is a lenézés kategória,nem pedig tényközlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!