Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők akiknek az iskolában,...

Szülők akiknek az iskolában, óvodában állandóan panasz van a gyerek viselkedésére nem szégyellitek?

Figyelt kérdés
2016. jan. 30. 11:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
32%

Teljesen egyetértek, 10-es, a tesómék esetében a szülők részéről történtek erőfeszítések a helyzet megoldására, és miután a óvónő részéről nem volt hajlandóság együttműködésre (nyilván könnyebb a szülőkre és a gyerekre mutogatni, mint pedagógushoz illő módon a gyerek nevelési, foglalkoztatási igényeihez alkalmazkodni), ezért kellett bevonni az óvodavezetőt.

A harmadik gyerekem van már túl az általános iskolán, számtalan példát tudok hozni a pedagógusi alkalmatlanságra, és sajnos, sokkal kevesebbet az ellenkezőjére, nem csak a sajátjaim kapcsán. Láttam olyat, hogy zseniális kislányt buktatott ki a tanári kar néhány tagja - abszolút tudatosan és szándékosan, összefogva - a suliból, mert néhány befásult tanár képtelen volt kezelni - érdekes módon a gyakorlatát ott töltő pedagógusjelöltnél a gyerek mintaszerűen viselkedett, és csak ötöse volt, egyébként elképesztően rajzol, úgyhogy fogunk még hallani róla.

Summa summarum: fenntartásokkal kezelem ezt az "állandóan panasz van a gyerekre" típusú megállapítást, mert nagyon nem mindegy, hogy ki panaszkodik. Az meg nettó baromság, hogy a mai gyerekek életképtelenek, nem az ő hibájuk, hogy beleszülettek a digitális korba, teljesen más a kommunikációs és a tanulási metódusuk, amivel a 40-es, 50-es tanárok nem tudnak mit kezdeni - igaz, a teljes oktatási rendszerünk alkalmatlan erre.

2016. jan. 31. 11:19
 12/25 A kérdező kommentje:
Utolsó te valamit nagyon nem értesz. Ha kitűnő tanuló egy gyerek, nem tudják megbuktatni a magatartása miatt. Ilyen nincs. Másrészt én nem tudom, hogy képzelik a szülők az ilyen gyerekekkel való foglalkozást. Ha pl. van egy gyerek aki zavarja az órát, motiválatlan, mert őt pl. nem érdekli a matek mit csináljon vele a tanár? Szenvedjen még tegyük fel húsz gyerek miatta, aki tanulni akar. Tudod ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
2016. jan. 31. 11:57
 13/25 anonim ***** válasza:

Volt egy osztálytársam akinek a k rva anyád volt a köszönés. Állandóan kötekedett mindenkivel, aztán meg csodálkozott, hogy senki sem szereti. Még a tanárnak is nyíltan meg mondta, hogy a k rva anyját. Az anyja a végén ezeket nem is hitte el mert mindig panaszkodtak a gyerekére mint szülők, mint a tanárok. Pedig neki is 4- től felfelé volt mindig az átlaga.

Szerintem nem szégyellni kéne magukat hanem megoldani a problémát mert a többiek számára nagyon idegesítő tud lenni, meg később nem csak pofonokat fog kapni, ha ezt a viselkedést tovább folytatja.

2016. jan. 31. 12:05
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, tökéletesen értek mindent. természetesen nem a magatartásával buktatták meg, hanem több tanár összefogott, és az ő tárgyaikból. Ezt pedig nem én találtam ki, hanem az egyik érintett tanárnő gyerekével egy csoportba járt óvodában az enyém, és ő mesélte, a kislány a másik gyerekem osztálytársa volt a suliban, ahol az illető tanított. Nekem is nehéz lenne elhinnem, ha nem tőle hallom.

Egyáltalán nem akarom teljes egészében felmenteni a rendbontókat, nyilván nem úgy néz ki a dolog, hogy a gyerekek mind angyalok, a tanárok meg mind hülyék. az viszont tény, hogy ha egy gyerek unatkozik az órán, akkor ott azért érdemes megnézni, hogy mégis miért nem tudja a pedagógus lekötni a figyelmét? Miért nem képes a tanárok nagy része alkalmazkodni a tanítási módszerekkel, szemléltetéssel stb. a jelenkorhoz? és ezért vajon miért is a szülőnek kéne szégyellni magát?

2016. jan. 31. 12:13
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Akkor sem tudom elhinni, a felméréseket nem hiába kell évekig megtartaniuk a tanároknak, és a szülők is megtekinthetik. Nyilván ha a többi gyerek figyelmét leköti az anyag, egy-két gyerekét meg nem az nem a tanár hibája. Én sem szerettem minden tantárgyat volt olyan amit bármivel szemléltethettek volna, mert nem érdekelt. A tantárgyat utáltam. De legalább csendben voltam.
2016. jan. 31. 12:29
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem két malomban őrölünk, sajnálom, ha elfogadhatóbb egyesek számára az, hogy buktassuk ki a gyereket, mint az, hogy találjuk meg a kulcsot hozzá. Sajnálom, ha egy tanár úgy gondolja, hogy elég, ha ugyanúgy "leadja az anyagot", mint 30 évvel ezelőtt. Itt egy kis segédanyag, hogy miért ostoba ez a szemlélet, aztán kezdjen mindenki azt vele, amit akar:

https://www.youtube.com/watch?v=XLolPx4lbOQ

2016. jan. 31. 13:07
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

Én folyton hoztam haza a beírásokat alsóban... apa egyszer szidott le miatta, de aztán ki kellett mennie a konyhába, mint utóbb megtudtam röhögni, mert neki ugyanezeket a dolgokat írták be anno.

Az is érdekes volt, hogy első 2 évben két tanárunk volt. Az egyiktől folyton kaptam a beírásokat, folyton kiabált velem, kidobta a cipőm az emeleti ablakon, a másik tanártól meg dicséreteket kaptam, hogy milyen okos és ügyes vagyok.

Egyikük pedagógus volt, a másik egy hisztis senki. Ezt már gyerekként is éreztem, ezért voltam kezelhetetlen az egyiküknél, a másiknál meg kisangyal. A nyílt órák után anyám is látta mi a gond, onnantól ő is csak legyintett vagy nevetett ha az a tanár írt be.

2016. febr. 2. 21:52
 18/25 anonim ***** válasza:
92%

félre értés ne essék,de nem a tanárnak kell igazodni a diák lelki világához, hanem a gyereknek kell megtanulni koncentrálni. Oké hogy ő már zseni és unja a matekot,de meg kell tanulnia normális emberként viselkedni és türelmesnek lenni ahogy azt majd az életben is elvárják. Felnőtt korában mi lesz ha unja a konferenciát? Elkezd majd vihogni és beszélgetni mindenkivel és a főnök lesz a hibás amiért nem köti le a dolgozó figyelmét az anyag? Cuki hogy a tanárnak KELL fejlődnie,de szerintem a tanulást is meg kell tanulni és ehhez alap hogy szépen ülünk a padban (én pl. utáltam a földrajzot mégis kussban ültem). Unom már hogy mindenkinek a gyerekhez kell idomulnia és még én vagyok a hülye amiért nem azta teszem.

off: kedves 11-es: egy gyereket nem lehet megbuktatni ha jól teljesít, ha 5-ket ír akkor nem tud belerondítani, az ismerősöd is már csak a maga verzióját nyomta feléd,te pedig voltál olyan hülye hogy bevetted

2016. febr. 3. 12:05
 19/25 anonim ***** válasza:
49%

Talán én mégiscsak jobban tudom, hogy mi történt, uttsó, fölösleges találgatnod, az illető ismerősöm egyébként azok egyike volt, akik szándékosan megbuktatták a kiscsajt.

Az oktatás pedig NEM azért van, hogy tanári diplomával is lehessen állást találni, NEM a pedagógus a központi személy, hanem a gyerek, bármilyen meglepő is ez. A közoktatást azért tartom fenn az adómból, hogy a gyerekeimet korszerű módszerekkel oktassák, és a jelenkor kihívásaira, követelményeire készítsék fel, ne a 60-as évekre. Tőlem is elvárják - teljes joggal -, hogy ne Retardillin injekcióval kezeljem a tüszős mandulagyulladást, pedig az is hat valamennyire, csak nem korszerű és piszkosul fáj.

2016. febr. 3. 17:16
 20/25 anonim ***** válasza:
83%

még egyszer írom, aki tud is valamit azt nem lehet megbuktatni pl.:

A férjem lehülyézte a tanárt,de nem tudta hogy a tanár ezt hallotta, onnantól lépten nyomon próbálta megbuktatni,de a férjem a tantárgyat kente-vágta ezért csak 3-ra tudta lerontani és ez még akkor volt amikor még nem volt divat a pereskedés ma már pláne be lehet perelni ha buktatni akarnak valakit aki nem is olyan buta...

ezen kívül milyen jelenlegi helyzetre készíti fel a mai oktatás a gyereket? Azt tanulják jelenleg, hogy mindegy mit csinál ő igenis okos és nem baj ha valamit nem ért mert biztos csak hiperaktív szegény,meg ha picit is azt merészeli a tanár mondani hogy a gyerek nem olyan értelmes már is le van harapva a tanár feje és olyan suliba mennek ahol a leghülyébb sem lesz megbuktatva. Tehát ebből azt vonom le hogy az élet is úgy fog működni a mai szülők szerint, hogy a főnököm majd megsimizi egy hibánál a fejemet, hogy semmi baj, mert én mindent megpróbáltam, de én különleges vagyok:D

2016. febr. 3. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!