Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy gyerek divat...

Szerintetek egy gyerek divat termék?

Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom és látom a valóságba plusz tapasztalom hogy egy szülő nem képes gondoskodni a saját gyermekéről/gyermekeiről! Véleményem szerint az emberek 90%-a olyan mértékben önző és kapzsi lett hogy mindene a pénz a gyerek meg csináljon magával amit akar. Sajnál tőle mindent még egy olcsó szükséges dolgot is pl az iskolához. Miért szülnek az ilyen emberek gyereket? Mert akkor nem illeszkedne bele a társadalomba? Csak hogy mind ezt a gyermek látja kárát és ezért vannak 13 évesen depressziós gyerekek. Szerintetek milyen dolog az hogy a szülők pénzt keresnek dolgoznak és csak a saját boldogságuk számít? Szeretnék majd én is babát de nem azért fogom megszülni hogy majd elzavarjam otthonról dolgozni és lássa el úgy magát ahogy akarja. Én boldogságot szeretnék a gyermekem arcán látni nem pedig szomorúságot és depressziót mint ahogy sok szülő teszi ezt ma. Soha nem lenne szívem elvenni a gyerekem pénzét mondván hogy itt laksz és igyen élő vagy. A vicc a végére pedig az hogy rengetegen nem így látják ahogyan én és ez hatalmas szégyen.
2016. jan. 28. 15:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Elkeserítő hogy vannak ilyen szülők. :( Remélem hogy ezek csak kirívó esetek.
2016. jan. 28. 17:06
 12/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, én is ebben reménykedtem, de ha pár ilyen témájú kérdésre érkezett válaszokat elolvasod, itt, a Gyakori Kérdéseken, észre lehet venni, hogy egy csomó önző sznob "ember" szül gyereket.
2016. jan. 28. 17:12
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én azt látom, hogy ahol nincs pénz iskolai cuccokra, ott a szülő keveset költ magára is.
2016. jan. 28. 18:09
 14/19 anonim ***** válasza:
90%
a mai kölyköknek csak a pénz számit...
2016. jan. 28. 18:30
 15/19 anonim ***** válasza:
61%

@14: "mai" világban sajnos ez egyre jobban terjed, hogy csak a pénz számít. Amikor én voltam tini 20-25 évvel ezelőtt, nálunk is az volt a menő, aki Nikeban járt. Tudtuk, hogy neki a gatyája nem egy 1200 forintos farmer, hanem 20 000 forintos susogós, a cipője nem 8 ezer forintos adidas, vagy 2ezres humanic, hanem 50 ezer forint! :) Abból akkor egy full XTR montit vettél!

Az anyagi érték mindig is sokat jelentett a kapitalizmusban.

Amúgy Maslow piramis második szintjét képviselik ezek az igények. Kicsit magasabb szintre lépni úgy lehetne, ha többet törődnének egymással az emberek. Csak aki gürcöl, hogy haza vigye a pénzt (jómagamon látva) kevés időt tud azokkal töltenie, akik számára fontosak. Én van, hogy 9-re érek haza és 5kor indultam otthonról. És még nem is keresek annyit, hogy ezt a gürcölést megérje. Ha visszamehetnék időben, én több időt töltenék szüleimmel - lehet jobb lenne most a viszonyunk. Ehhez hétvégi programok szervezés optimális lett volna. De mivel sok pofont kaptam, inkább kussoltam a sarokba, hogy ne érjen baleset.

2016. jan. 28. 21:41
 16/19 anonim ***** válasza:
52%

Nem olvastam a válaszokat mert már az elején felcsesztek. Nehezen értelmezhető a kérdezô szövege, látszik, hogy valamin nagyon felhúzta magát, de azért szándékosan kiforgatni a szavait nem kéne, mert alapvetően igaza van. Lehet tisztes szegénységben is gyereket nevelni. Mondom NEVELNI.

Nekem mindkét szülőm elvesztette a munkáját (később helyreállt az életük), mégse néztünk ki úgy, mint a koldusok. Tankönyve a tesómnak mindig volt, nálunk nem vették olyan szigorúan, de a sulihoz szükséges felszerelésünk is megvolt, nem a legújabb Disney-hercegnős hülyeség, de sosem álltunk szégyenkezve az osztály közepén, mert nem volt pl. tornacipőnk (láttam olyat, aki igen! A kiscsajnak egy 1000 forintos tornacipőt nem vettek meg, és falun belül azért nagyjából tudunk a másik pénztárcájáról, tudjuk, mennyi tornacipő àra csúszott le a kedves apuka torkán).

Nem küldtek el dolgozni, úgy neveltek, hogy magamtól jusson eszembe. Nem fizettem nekik bérleti díjat, hogy ott lakom, mert nem fogadták el, de a számlákba meg a hűtőfeltöltésbe segíthettem.

De ez mind pite ahhoz képest, hogy a páromon kívül ők az egyetlenek, akik rögtön látják, ha valami bajom van, és fel tudnak vidítani. Boldog gyerekkorom volt, és most is tudom, hogy ha bármi történne, ott a szobàm, hazamehetek :) Tudjátok, hány csoporttársam rettegett attól az egyetemen, hogy mi lesz, ha elbukik egy vizsgát, vagy csúszik fél évet a tantárgyával? Meg hogy hány embernek mondták, hogy nem érdekli őket, ők nem fognak neki pénzt adni ha megszorul, még kölcsönbe se, mert "felnőtt"? Mondjuk ez a különbség...

2016. jan. 28. 21:51
 17/19 anonim ***** válasza:
93%

"Sajnálom az én meglátásom az hogy a nők csak azért szülnek hogy kapjanak utánuk pénzt. "

Úgy en bloc a nők? Honnan veszed ezt a baromságot?

Hatalmas élettapasztalatod lehet, hogy az ide kiírt kérdésekből, meg egy (azaz EGY) darab ismerősöd példájából mindjárt leszűrted ezt a nagy, általános "bölcsességet." Nem tűnik fel, hogy akinek nincs gondja (márpedig ők vannak túlnyomó többségben), az nem rinyál itt, vagy más fórumokon? Vagy az, hogy az egy darab ismerősöd példájával szemben ott áll mindjárt a sajátod? Láttad azokat a kérdéseket is (számtalan van ilyen), ahol a tini az Xbox One-ért vagy a legújabb iPhone-ért nyávog, és fel van háborodva, hogy a szülők nem rohannak azonnal megvenni, pedig az ő boldogságához az kell? Te szaladsz majd, akár hitelből is, csak hogy "boldogságot láss a gyermeked arcán?":D

2016. jan. 28. 23:11
 18/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kommentelő. Nyílván nem olvastad figyelmesen amit írtam. Példából írtam hogy az egyik ismerősöm. Honnan veszed hogy nekem csak az az egy olyan ismerősöm van? És azt is elmondtam hogy nevelés kérdése. Nyílván vannak olyan elkényesztetett libák akik csak a legdrágább dologgal lesznek boldogok mert a drága szülő így nevelte. Nekem sincs gondom és úgy gondolom attól még fel lehetek háborodva. És ahogy a 16. kommentelő írta olyan szülőknek kellene lenni mindenkinek hogy a gyermeke bármikor számíthasson rá.
2016. jan. 29. 12:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Milyen választ szeretnél?
2016. febr. 6. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!