Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Nem támogat...

Mit tegyek? Nem támogat anyukám, sőt!

Figyelt kérdés

Tavaly derült ki a pajzsmirigy alulműködésem, sokáig nem találtam endokrinológust pedig igen magas értékem lett, ekkor is folyton hajtogatta, hogy nem lesz muszáj elfogadnom a gyógyszeres kezelést (híztam, rekedt voltam és folyton tudtam volna aludni, magas lett a koleszterinem). Természetesen más megoldás nem volt, kaptam hormonpótlást, ez ugyanaz mint a szervezet által termelt hormon, semmi mellékhatása nincs. Helyre is állt a dolog, lement az a pár kg felesleg, újra tele vagyok energiával, ennek anyukám örült.

Azonban erős gyanúja merült fel a PCOS-nak, mert az állvonalam tele van pattanásokkal, vérszegény lettem az erős vérzéstől, szőrösödök (fekete szőr, pedig szőkésbarna a hajam). Roppant kellemetlen, visszaveti az önbizalmamat. Az endokrinológus kérte hogy menjek el nőgyógyászhoz ezzel, mert valami gond van, az tuti.

Pár nap múlva kell mennem az időpontra és azóta anyukám hajtogatja hogy nem kell ám mindent elhinni és megtenni az orvosoknak ( ő utoljára a születésemkor volt nőgyógyásznál, azaz 25éve, ő is küzdött ilyen gondokkal de sose ment orvoshoz) és lehet semmi bajom.

Elkezdtem jógázni, endokrinológus szerint fogynom nem kell, de javasolta, főleg hogy jobban érzem tőle magam. Erre is: minek csinálom?! Ne essek túlzásokba. (heti 3*40perc szerintem nem túlzás, főleg, hogy nagyrésze légzőgyakorlat és nyújtás)

Igyekszem egészségesen étkezni, kerülöm a fehérlisztes, cukros dolgokat, mert a gyulladást fokozza, utána még több pattanásom lesz. Ennél is megkapom, hogy ne csináljak már ebből akkor ügyet!

Ha tényleg PCOS akkor valószínű az inzulinrezisztencia, el se merem képzelni mit fog akkor mondani, hisz annak tényleg szigorú a diétája, kezelése.

2016. jan. 27. 14:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. 25 évesen miért van szükséged a támogatására? Egyáltalán milyen támogatásra vágysz?
2016. jan. 27. 14:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele.

Menj el és kész.

2016. jan. 27. 14:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Az első jogos valamennyire engedd el amit anyad akar azt ő akarja megakarja a lottot is nyerni szerintem na és? Csak te tudod iranyitani magad mond meg hogy anya ezt fontosnak erzed kered hogy értse meg elfogod vegezni ezt és ha tamogat annak orulsz ha nem akkor legalabb ne hatraltasson. De amit irtal aza alapjan szerintem segiteni akart az anyad csak talan a sajt modjan
2016. jan. 27. 14:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Lelki támogatásra, hogy ne azt mondta hogy biztos semmi bajom, hogy ne higgyek az orvosoknak, ne fogadjak el kezelést, ne csináljak semmit.

A pajzsmirigy gondnál is hajtogatta, hogy de az gyógyszer, minek kell (magától nem fog helyrejönni sajnos, mert a mérete is csökkent). 3 orvossal konzultáltam és mind ugyanazt mondta.

Amikor beszélünk van hogy belevág a szavamba ezekkel, ha nála vagyok (sose hangoztatom), elkezdi csak úgy mondani, hogy ugye azért nem megyek el minden vizsgálatra?!

Egyszer akkor hívott fel amikor az időpontot kértem a nőgyógyászhoz, akkor is: minek vagyok ott?!

2016. jan. 27. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát nézd, vannak emberek, akik vagy butaságból, vagy igénytelenségből, vagy régimódi felfogásból eredően 'csakazértis' kerülik az orvosokat, mert nekik aztán semmi bajuk, vagy ha lesz, majd egy pohár kecsketejtől meggyógyulnak, és minden vizsgálat felesleges, és minden gyógyszer felesleges, ésatöbbi. Van, akinek ez bejön, és így él 90 évig, és hát van, akinek nem. Ettől függetlenül a gyerekének, vagy akárki másnak hajtogatni, hogy az orvos felesleges, PLÁNE, ha az illető éppen komolyan beteg, na hát ez azért túlzás. Mivel az anyukádról van szó, ezért csak legyél vele türelmes, mikor ilyeneket mond, csak vegyél egy mély levegőt, számolj el háromig, mondj annyit, hogy köszi anyu, de el tudom dönteni, mit akarok csinálni, és kész. Megértem, hogy rosszul esik, de ez van. Inkább beszéld meg ezeket a dolgokat valaki mással.
2016. jan. 27. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
25 évesen már ne anyád akrja eldönteni, hogy mégy-e orvoshoz, vagy sem! Sajnálom, de anyád sötét, mint a belső zseb, nem szabadna foglalkoznod az ostobaságaival! Az életmódodba se engedj beleszólást, ha egészségre törekszel!
2016. jan. 27. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!