A szüleim teljesen ki vannak rám akadva én pedig nem értem. Az én életem, hadd döntsem el mit kezdek vele. Miért kell ennyire erőszakosan reagálni?
21 éves vagyok, 18 éves korom óta van egy barátom, aki kicsivel idősebb nálam.
19 éves korom óta vele élek (messze anyuéktól, majdnem 300 km), ő dolgozik, én egyetemre jártam, engem a szüleim támogattak a tanulmányaimban, de jártam az első perctől kezdve diákmunkára. Megjegyzem sosem kértem, hogy fizessenek bármit is. Mikor nem vettek fel államira én úgy voltam vele, hogy elmegyek dolgozni, mellette csinálok egy emelt szintű érettségit egy tárgyból + még 1 nyelvvizsgát és úgy következő éven tuti felvettek volna. Ők erősködtek, hogy nem, menjek fizetősre majd ők fizetik. 210 ezer forint egy félév.
Időközben viszont kiderült, hogy számomra ez mégsem annyira álomfoglalkozás, de nem mertem elmondani otthon, nem akartam abbahagyni a szüleim miatt, viszont párhuzamosan elvégeztem egy távoktatásos OKJ képzést (saját pénzből) és sikerült is egyből dolgoznom. (A vizsgán a vizsgabiztos egy cég elnöke volt és felajánlotta, hogy menjek hozzájuk dolgozni.) Nem keresem magam agyon, kezdő fizetést kapok (130 nettó), de ehhez jön még a barátom 150 nettója, plusz az étkezési utalványok, így van havonga 280 ezer amiből gazdálkodhatunk, albérletet nem kell fizetni, szóval csak rezsi + kaja meg ilyesmi. Jól élünk és félrerakni is tudunk.
Múlt héten kiderült, hogy én babát várok. Nem volt tervezett, de nem mondom hogy "véletlen" volt, nyilván vállalom, hogy mi hibáztunk. Meg sem fordult a fejünkben hogy elvetessük.
A szüleim viszont teljesen kiakadtak, elmondtam nekik azt is hogy az egyetemet szeretném abbahagyni, emiatt is le lettem hordva a sárga földig. Most ott tartunk, hogy hát ők márpedig nem azért fizettek, hogy az az iskola ne legyen befejezve és hogy a lányuk 21 évesen, a fiatalságát és karrierlehetőségét feláldozva egy szakmunkásnak szüljön gyereket..
Azóta nem is veszik fel a telefont..
Nagyon rosszul esik nekem a viselkedésük és fáj, amiket mondanak..
Tényleg ennyire nagy bűn lenne 21 évesen a fenti körülményekkel gyereket vállalni? És tényleg ekkora bűn lenne nem erőltetni és szenvedések közepette befejezni az oskolát amit elkezdtem? Pláne, hogy van egy normális szakmám, normális állással.
#8,"Főleg így - ha ők akartak fizetni, ezt a lehetőséget is bele kellett volna számolniuk." Szerintem azért alapesetben a szülő azzal nem számol, hogy a lánya gyors felcsináltatja magát valami putris pasival csak h ne kelljen dolgozni. Tipikus mai fiatalok..
Kérdező: akármennyire is fáj az igazáság, jogos a szüleid kiakadása, te meg szégyelld magad h még védekezni se tudsz. Ha a szüleid ennyi pénzt áldoztak rád akkor kutya kötelességed elvégezni akkor is ha nem élvezed. Ja és kicsim; az életben sokmindent nem élvez az ember, mégis muszáj. Ne aggódj, a szülést sem fogod élvezni. De majd a szülőszobán vajúdás közben már késő lesz arra gondolni, hogy "bárvsak inkább tanultam volna."
28 éves a párom.
A munkám pedig tudnám otthonról folytatni, volt már olyan, hogy pár hónapig csak heti 1x max 2x jártam be az irodába néhány órára, szóval nem esne ki az én fizetésem sem.
fizesd vissza anyukádéknak a pénzt , és mond el nekik, hogy lesz unoka, az ő döntésük , akarnak e nagyszülők lenni.
Felnőtt vagy, a te döntésed. Az hogy költenek rád, az meg az övék volt. mindenki a saját dolgaiért vállalja a felelősséget.
Te tudod, Te életed. LEHET, hogy nem lesz minden szép és remek és megbánod, de ez mindig benne van a pakliban s akkor is a Te döntésed, az abortuszt láthatóan már most megbánnád... Nincs ideálisan jó, felelősségteljes s mindenkinek tetsző lehetőség.
Ha nem tetszik, amit csinálsz s úgyis van normális állásod, megértem, hogy rosszul esik a szüleidnek, de tényleg hagyd.
Én nem akadnék ki, maximum lennének fenntartásaim s aggódnék, mint egy szülő, de azért amiket írtál, az pl. klasszisokkal jobb, mint nekem közel 40 évesen exprogramozóként :D
Az mit számít, hogy szakmunkás? Kell az is, rendes, normális munka, s még fizetése is van hozzá.
Te pedig felnőtt vagy, önálló, ha tetszik nekik, ha nem.
Én sem értem miért bántják egyébként, egy műszaki boltban eladó, már lassan 10 éve, stabil és jó munkahely, ugyan szellemileg nem a legmagasabb szint, de legalábbb egy dix háttér, helyben van, a főnök korrekt és kap 13. havi jutalmat is, legutóbb 120 ezret.
Saját lakása van amúgy, 2 szobás+nappalis, úgyhogy még egy babával is kényelmesen elférnénk. Van félretett pénzünk is (680 ezer jelenleg), én nem érzem úgy hogy öngyilkosság lenne belevágni egy gyerek nevelésébe. Pláne, hogy szerető családba születne a baba..
De mégis úgy reagáltak, mikor bejelentettem,hogy mi van, mint ha azt mondtam volna hogy megöltem egy embert és jöjjenek segítsenek elásni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!