Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 46 évesen fogadnátok örökbe...

46 évesen fogadnátok örökbe gyereket?

Figyelt kérdés
Elváltam 4 éve. Abból a házasságból nem született gyerek. Most viszont sikerült megtalálni az igazit. Már együtt élünk 1,5 éve. A barátomnak sincs gyereke. Ti örökbefogadnátok? Nem csecsemőre gondoltunk, hanem 5-6 évesre.
2016. jan. 26. 17:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%

A mai ramaty gazdasági helyzetben nem ritka, hogy férfiak 50-55 éves korukig várnak az első gyermek vállalásával. (Nem mindegyikük ezen ok miatt persze, ám de sokan.) Ilyenkor ha 40 év alatti / körüli a nő, van, hogy ő szüli meg; vagy pedig örökbefogadnak.

Tudok olyan esetekről is -ennek alapvetően ellentétes oka van-, amikor jól kereső férfiak megállapodottan, 50-55 évesen vállalnak először gyereket, tehát nem anyagi hiány okán.

Sőt, olyan párokról is tudok, akik meg azért vállanak 50 felett gyereket, mert gyermekszeretőek, már van nekik legalább 1-2 porontyuk, és 50 felett is szeretnének - vagy saját maguk nemzik, vagy örökbefogadnak, ha egészségügyi kockzattól tartanak.

2016. jan. 26. 18:37
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem, és te se álmodozz róla, mert nem fogják megengedni az örökbefogadást.
2016. jan. 26. 19:17
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
már miért ne engednék meg?:) én 39 évesen fogadtam örökbe újszülöttet, tehát 46 évesen 7 éves lesz :) 1-2 évvel idősebb csak mint amit a kérdező szeretne :) fél év a tanfolyam, környezettanulmány stb... utána várlistán i vagytok, és szerintem nagyobb gyermekre nem kell 3-4 évet várni, akik velünk voltak tanfolyamon és nagyobb gyermeket szerettek volna másfél évet vártak :) -de ez sok mindentől függ, mit fogadsz el és mit nem (gondolok itt betegségre, nem-re, nemzetiségre) - de tény ha nem vagytok házasok akkor egyedülállónak számítasz, tehát házasodjatok össze - ezt közben is megtehetitek amíg a vizsgálatok-tanfolyam megy, nem kell már úgy beadni a kérvényt, hogy házasok is vagytok, csak míg nincs meg a házassági anyakönyvi kivonatotok, addig nem fogjátok a kezetekbe kapni a papírt, hogy örökbe fogadó szülőkké váltatok sok sikert! :)
2016. jan. 26. 20:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne? Manapság amúgy is 40 körül lesz szülő az ember, de a 2 gyerkőc már tuti 40 évesen jön a családba. Legalább is itt, a Nyugati országrész nagy városaiban 35 alatt ritka, aki szül.
2016. jan. 27. 09:50
 15/17 anonim ***** válasza:
26%
Biztos hogy nem. 50 éves kor körül már nyugalmat szeretnék inkább, a férjemmel kettesben utazgatni például.
2016. jan. 27. 11:58
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem, nagyobb gyereket simán... - persze ez egészség függő, - akár testvéreket is, ha vállalható nektek.

orokbe.hu oldalt jó szívvel ajánlom.

2016. jan. 27. 19:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Én igent mondanék. Egy nagyobb gyereknek már nem igazán van esélye családba kerülni, mivel mindenki kisbabát szeretne, így szerintem ezesetben a több év várakozás nem helytálló. Viszont arra készüljetek fel, hogy egy ekkora gyerek családba való beilleszkedése sosem egyszerű.
2016. febr. 24. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!