Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? Anyukám eajtam...

Ez normális? Anyukám eajtam spóról. Baj ha megmosom minden nap a hajam mert fogy a sampon, es baj ha megszáritom, mert aram. Apukam kuldi neki minden honapba a gyerektartast, es adott neki csomo penz, nem kolt ram csak ennivalot.

Figyelt kérdés

2016. jan. 14. 19:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%

Húsz éve minden nap hajat mosok, a semmi baja a fejemnek, sőt meg se szárítom, még télen se.

Kérdező, anyukád fizeti a kaja mellett a rezsidet, a bérletedet, a ruháidat, a netedet...

Ha bajod van vele, akkor meg a normális megoldás a kommunikáció ;)

2016. jan. 14. 20:25
 12/22 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező tedd fel újra a kérdést, mert rosszul fogalmaztál, és ezért szét van offolva a kérdés.
2016. jan. 14. 21:04
 13/22 anonim ***** válasza:
25%
Én minden vasárnap mosok hajat és teljesen kibírja hogy ne legyen zsíros. Szerintem neked akar jót ahogy mi is
2016. jan. 14. 22:04
 14/22 anonim ***** válasza:
61%

Nem ismerem a teljes sztorit és nem tudom mi igaz abból, hogy nem ad neked, csak ennivalót. Viszont a mindennapos hajmosást csak és kizárólag az tudja megérteni, akinek egy nap után lezsírosodik a haja, nekem is kényelmetlen így utcára mennem. 24 éves vagyok és megmosom másfél naponta. Nálunk is próbáltak annak idején olyan szabályokat behozni, hogy heti két hajmosás elegendő, igen annak, akinek nem zsíros/korpás a haja, vagy az igénytelen kinézetre izgul. Egyébként én samponnal úgy spórolok, hogy épp csak egy fél diónyi (vagy annyi sem) mennyiséget teszek egy műanyag pohárba és felhígítom vízzel. Ez elegendő egy hátközépig érő hajra. Ha csak a tenyerembe teszem, akkor pont háromszor ennyit használok el.

Hajszárítász úgy oldom meg, hogy csak a fejemet, hajam tövét szárítom meg (2 perc), hogy ne fázzon meg a fejbőröm. A többi megszárad magától. Szárítás előtt egy 20 percet egyébként rajta hagyom a törölközöt a fejemen, nagyon sok nedvességet magába szív, a hajam töve sokszor már száraz.

Ennyit tudtam segíteni.

2016. jan. 14. 22:10
 15/22 anonim ***** válasza:
32%
Aki azt mondja, hogy tönkremegy a haj a mindennapos hajmosástól, legyen szíves küldje el azt a reprezentatív statisztikát, ahol több ügyfél fejbőrét és haját vizsgálták hónapokon keresztül, figyelembe véve a rassz, étkezési és az amúgy meglévő higiéniai különbségeket. Köszönöm!
2016. jan. 14. 22:25
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

Egészségügyi szempontból semmilyen káros hatása nincs a mindennapos hajmosásnak.

Tudom, mert:

Mindennap hajat mosok

Bőrgyógyász megerősítette

Orvosira járok és itt is volt erről szó.

Tudom, hogy lepontoztok, de hát én is megsértődnék, ha effektíve kiderülne, hogy hülyeséget magyarázok.

2016. jan. 14. 22:28
 17/22 anonim ***** válasza:
64%

#13: Én még ritkábbanm mosok hajat és nem zsíros, de tiniként 4 nap után iszonyú volt. Változik is az ember, de igenis van, akinek 1, van, akinek 14 nap után sem zsíros, ez emberfüggő.

S akármennyibe is kerül a gyerek, a hajszárítás áramköltségét sajnálni azért erős. Csak nem szárítja egy óráig... Ami nekem 40 forint lenne, magas fokozaton, de tizedannyit használom a szárítót, ha használom egyáltalán. 4 forint, wow. Oké, hogy sok tényező, de ezzel együtt sem OK ez. Ha életre hívtam egy gyereket, s nem tudom rendesen eltartani, akkor legalább lelkileg próbálom nem sokkolni s elmagyarázni neki, mi merre.

2016. jan. 14. 22:57
 18/22 lencsefőzelék ***** válasza:
35%

16-os:

Attól, hogy szakállas professzorok magyaráznak neked, még nem biztos, hogy ők tudják a tutit. Ez egy olyan bolygó, ahol az egész emberiséget átverik a lényegesebb dolgokkal kapcsolatban. (Pl. a közgazdászokat is, lásd: www.falura.hu vagy https://www.youtube.com/watch?v=GpHthE8q-XE )

A kozmetikumok, ahogy az élelmiszerek többsége is, tele vannak mérgekkel. Szándékosan, előre megfontoltan.

[link]

Persze lehet találni bio kozmetikumokat is, drágábban, mint a káros anyagokkal megspékeltek, de akár házilag is lehet sampont gyártani.

https://www.youtube.com/watch?v=R2KruAkP_Kg

2016. jan. 15. 02:08
 19/22 anonim ***** válasza:
46%

Na jólvan akkor. Aki antalvalit linkeli be példának, azzal én nem állok le vitatkozni, mert emberileg nincs olyan értelmi szinten, hogy partner legyen benne. Antalvali nem vegyész, nem biológus, nem orvos vagy bármilyen egészségügyi. Antalvali egy random személy, akinek egy célja van, a webáruházának menedzselése. Amit nagyon jól csinál szemmel láthatóan, az egyszeri ember már a szakemberek egyhangú véleményét kérdőjelezi meg, ha antalvali elfingja magát vmiről. Válljon egészségetekre!

Feltételezem - joggal - aki szerint a sampon azért veszélyes, mert tele van kemikáliákkal, az akkor értelemszerűen nem fürdik/zuhanyzik csak heti egyszer, elvégre tudja jól pontosan, hogy ugyanaz a kemikália van a tusfürdőjében, a szappanban. Jól gondolom ugye? Testápolót sem hasznal, kozmetikumokat, fogat sem mos (pláne fluoriddal, mert hát antalvali is megmondta, hogy halálos méreg) és sorolhatnám...

Mellesleg: rengeteg természetes kozmetikumot próbáltam már, drágát és még drágábbat, olcsót és fillérekért kaphatót (többek között antalvali termékei is voltak már a polcomon). Jelenleg ott tartok, hogy abszolút csak passzióból, de magam készítek sampont, krémeket. Soha, semmilyen készítménytől nem változott a bőröm, hajam állapota. Semmilyen téren. Akkor sem, mikor nem mostam hajat, csak heti egyszer. Pont úgy másnapra lezsírosodott, csak a 3-4. napra korpás is lesz (elég sokáig csináltam). Úgyhogy szomorú tény, hogy ahány hajas fejbőr, annyi félé ember, ami neked bevált, azt ne add már elő úgy, mintha a szent grál lenne, mertt nem az. Törődj bele, hogy ami neked működött (már ha tényleg próbáltad), az másnak nem biztos, hogy fog. Nekem sem vált be.

OFF: múltkor egy szintén agyonművelt nő PCOS-t diagnosztizált a kérdezőnél, akinek mindössze annyi volt a baja, hogy rendszertelen a menstruációja... Kb ez a szint ez most.

2016. jan. 15. 08:36
 20/22 anonim ***** válasza:
38%
Kedves mindentudó 19-es! A fejedet inkább bőrgyógyásznak mutasd meg, amit te korpának hiszel, az lehet millió dolog... nem szeretnék diagnosztizálni. Amúgy meg hidd el az orvosok is csak emberek... némelyik simán elmehetne tehénpásztornak kb annyi tudása van.
2016. jan. 15. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!