Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednétek a 19 éves lányoto...

Elengednétek a 19 éves lányotokat külföldre?

Figyelt kérdés

Egy hétre egy dél-németországi kisvárosba a barátnőjéhez. A barátnő (22) évek óta ott él a párjával. Egyedül az utat kéne állnod, mivel a lányod még diák, nincs keresete. Meg persze némi költőpénz. Hely van, lenne külön szobája, élelmiszert vennie nem kell, ahol kettőre főznek, ott jut a harmadiknak is. A lányod folyékonyan beszél angolul, németül nem tud, de a lány és a párja igen, úgyis velük menne mindenhová.

A barátnőt te nem ismered személyesen, a lányod viszont már 4 éve jóban van vele.

Elengednétek? Miért?

2016. jan. 12. 17:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
na ha valaki a migránsok miatt nem engedi az valóban teljesen hülye. Ők nem szállnak fel a menetrend-szerinti vonatokra, buszokra, mert nincs útlevelük, emiatt jönnek árkon-bokron át. Ha lenne útlevél akkor Ankarában felszállnának az első repülőre, ami Berlinbe megy. Olcsóbb is lenne nekik, mint fizetni az embercsempészt és kényelmesebb is, mint áthajózni télen a tengeren egy gumicsónakban.
2016. jan. 13. 11:53
 22/28 anonim ***** válasza:
7%
oké hogy a vonaton nincs migráns, de sok helyen át kell szállni. és csomó ilyet hallani a híradókban...azt nyilván kitalálják. meg jelenleg magam németország nem valami biztonságos, Kölnben meg más helyeken is mennyi molesztálás meg erőszak volt szilveszterkor pl.. hát aki ennek akarja kitenni a 19 éves lányát/önmagát....
2016. jan. 13. 14:26
 23/28 anonim ***** válasza:
22 Miért kellene csomó helyen átszállni? Nagyon jó ott a vonathálózat, ha kisebb városba mész akkor is max. egyszer kell átszállnod. Ami Kölnben volt az szilveszterkor volt és éppen azért van tele minden azzal a hírrel, mert eddig Németországban nem fordult ilyen elő és azóta sem. Nyilván jobban is figyelnek ezek után.A külügyminisztérium honlapján bármelyik országra rá lehet keresni, hogy mennyire veszélyes, biztos vagyok benne, hogy Németország jelenleg a legbiztonságosabb országok egyike. Kár, hogy a magyarokra ennyire rápakolják a negatív híreket, én is csak egyszer néztem köztévés híradót, csak a menekültekről volt benne szó, mintha más nem is történt volna a világban. Nem vagyok egyébként híve ennyi menekült befogadásának, de nehogy már emiatt hülyeségektől rettegjünk. Németországban munkaerőhiány van, nekik érdekük munkavállalókat szerezni, ők így oldják meg, nem biztos, hogy a legjobb döntés, de egy hétre odautazó magyart ez nem fog befolyásolni semmiben, ugyanakkora az esélye, hogy kirabolják, mint eddig bármikor, mellesleg eddig is sok volt a török és az arab ott.
2016. jan. 13. 14:35
 24/28 anonim ***** válasza:

Én fizetem magamnak az útjaim, anyám mégis beleszól 21 évesen. Akkora balhék tudnak ebből lenni...

Nagyon irigylem, hogy itt sok szülőnek ennyire normális gondolkodása van.

2016. jan. 13. 15:41
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Elengedném, támogatnám is. Lehet az életében nem lesz több lehetősége ilyenre. Már felnőtt nő, beszél egy világnyelvet, ha bármi lenne utazás közben megtudja értetni magát.

Az elő utazásom 17 évesen egyedül történt. Apukámhoz mentem téli szünetben Ausztráliába. Délután indult a repülő, így még előtte nap felmentünk Budapestre (vidéken éltünk) egy szállodában aludtunk mert nagy havazás volt akkor. Kicsi késéssel de elindult a gép, nem paráztam mert az átszállásnál volt 5 órám. Leszállt a gép Londonban 15:30 körül. A gép tovább indult volna 20:35-kor. Persze nem így történt mert nagy hóviharvolt, és nem indították a gépeket. Ott voltam 17 évesen, szinte semmi nyelvtudással egy idegen országban. Nagyon megijedtem, hívtam is anyukámat, hogy most mi lesz. Persze megnyugtatott, hogy minden rendben lesz. Végül 2 óra késéssel elindult a gép ami 23 órán keresztül repült. Majd végre megérkeztem Sydney-be. Télikabátba, csizma, harisnya rétegesen felöltözve, sál, sapka. Kicsit sem néztek hülyének mert apa a terminálban várt egy ingben, rövidnadrágban, papucsban. Mert kint kb. 40 fog volt.

Azóta jól viselem az utazgatást, jól beszélem a nyelvet így jöhet bármi akadály megtudom oldani.

2016. jan. 13. 22:58
 26/28 anonim ***** válasza:

Ja, biztos egész életében nem lesz több lehetősége Németországba menni... Hagyjuk már a hülyeségeket. Az is kabaré, hogy egyesek úgy képzelik Németországot, mint ahol minden percben csúnya migráncsok ugranak ki a bokrokból és mindent megerőszakolnak, ami mozog.

Kérdező, mi ez a nagy féltés? Egy egyhetes kiruccanásról van szó, ráadásul egy 19 éves, nagykorú emberről. Amúgy sincs semmi beleszólásod már a dologba. Jó, kijelentheted, hogy nem fizetem ki az utazást, de abból aztán nehezen jönnél ki jól.

2016. jan. 16. 00:36
 27/28 anonim ***** válasza:

egyértelműen elengedném, 19 évesen már tud magára vigyázni egy hétig.

én ennyi évesen költöztem ki külföldre, tanulni, úgy hogy egyetlen egy embert sem ismertem, szóval csakis magamra számíthattam az elején. Angolul pedig minden fiatal beszél, tehát ez egyáltalán nem baj.

2016. jan. 17. 15:22
 28/28 anonim ***** válasza:
Elengednem, bar az kicsit fura hogy negy eve baratnoje valaki es te ezalatt egyszer se lattad.
2016. márc. 23. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!