Elengednétek a 19 éves lányotokat külföldre?
Egy hétre egy dél-németországi kisvárosba a barátnőjéhez. A barátnő (22) évek óta ott él a párjával. Egyedül az utat kéne állnod, mivel a lányod még diák, nincs keresete. Meg persze némi költőpénz. Hely van, lenne külön szobája, élelmiszert vennie nem kell, ahol kettőre főznek, ott jut a harmadiknak is. A lányod folyékonyan beszél angolul, németül nem tud, de a lány és a párja igen, úgyis velük menne mindenhová.
A barátnőt te nem ismered személyesen, a lányod viszont már 4 éve jóban van vele.
Elengednétek? Miért?
# 9: Tudom, de a kérdező hozzátette, hogy "az utat kéne állnod".
Amúgy én kifizetném, mert gondolom, nem túl drága az út. Abba meg nem szólnék bele, hogy hova megy, mert nincs jogom hozzá.
"ahol kettőre főznek, ott jut a harmadiknak is"
Ez olyan furán hangzik. Mármint alapból logikailag is, de miért kellett ezt hozzácsapni a mondathoz? Ki vagy a sztoriban?
19 évesen hagytam el az országot, egyedul..(nem ismerosokhoz, nem ismerossel..és nem protekcioval)
Naná, hogy mehetne!! Én ilyesmit már 17 évesen is megengednék.
Persze hogy elengedném.
Belegondolok, 18 évesen a többség elszabadul otthonról főiskolára/egyetemre megy, albérletben, kollégiumban fog lakni. Onnantól meg majdnem mindegy hogy 30-300 vagy 3000 km-re megy.
Ráadásul Németország (migráns ügy ide vagy oda) azért a biztonságosabb országok közé tartozik.
De belegondolok, nálunk is általános suliban már cserediák program volt, szakközépben is a fél osztály kollégiumban lakott a családtól messze.
Én örülnék is hogy világot lát, és így még a szállást sem kell fizetnie.
annyira bírom az ilyen véleményeket, hogy 19 éves, az már felnőtt, nincs beleszólása a szülőnek. azért ez nem így megy, legalábbis normális családokban szerintem.
valószínű nincs saját keresete, szóval csak van a szülőknek beleszólása.
meg alapjáraton, amilyen cirkuszok most vannak a migránsok miatt puszta szeretetből és aggódásból nem engedném. kitudja mi történhet egy fiatal lánnyal egyedül egy 5-6 órás út alatt..
igen,de szarrá idegeskedném magam :)
A többihez: felnőtt ugyan,azt csinál amit akar,de mivel a kérdező fizeti,így van beleszólása.Ha a lány saját zsebből fizetné akkor akár a Holdra is utazhatna,nem sok beleszólása lenne anyunak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!