Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok arról ha...

Ti mit gondoltok arról ha valaki 25 éves koráig ingyen lakik a szüleinél?

Figyelt kérdés
Szóval dolgozik már 3 éve, de semmit nem ad haza a fizetéséből, mert a szülők nem fogadják el. Végülis egy ingyenélő, se rezsibe, se ételbe nem fizet bele. Csak a saját költségeit fedezi. Megvett magának pár dolgot az évek alatt, autót, laptopot, telefont, eljár nyaralni. Viszont ennek köszönhetően, plusz némi szülői segítséggel, 25 évesen saját hiteles lakásban kezdi az életét. Ha elmegy albérletbe, vagy ha hazaad a szülőknek, akkor ez kb 35 éves korára jöhetett volna össze, sok nélkülözés után.
2016. jan. 11. 17:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
84%
Kérdezőkém nagyon hallgat. :D
2016. jan. 11. 18:12
 22/29 anonim ***** válasza:
97%

Azt gondolom, hogy ha a szülei ezért nélkülöznek, akkor fura, hogy ezt el tudja nézni 25 évesen és nem segít nekik, akkor is, ha ezzel neki később lesz saját lakása.

Ha ez nem okoz gondot a szüleinek, akkor semmi kivetnivalót nem találok ebben. Jó, hogy támogatják a szülei. Én is támogatnám a gyerekemet, ahogy tudom.

2016. jan. 11. 18:14
 23/29 anonim ***** válasza:
96%
Még csak hat éves a fiam,de ha oda jutunk,és nincs szükségünk rá,akkor nem fogok tőle pénzt kérni,ha még velünk lakik.Egy kikötésem lesz,hogy egy megtakarítási számlára menjen az a pénz,amibe az otthon elfogyasztott kajája és a rezsirésze kerülne.Szerintem egy normális szülő így gondolkodik.Persze ha nem dolgozna,mert nem akar,és semmi hajlandóságot nem mutatnak az önállósodásra,akkor nem tartanám el felnőttként.
2016. jan. 11. 18:48
 24/29 anonim ***** válasza:
95%

Mit kéne gondolnom?

Én inkább foglalkozok a saját életemmel.

2016. jan. 11. 19:01
 25/29 anonim ***** válasza:
73%

Nincs ezzel semmi gond. Jó hogy a szülők ezzel is segítik a gyereküket. Elvégre normális szülőnek az az érdeke, hogy a gyerekének boldog élete legyen, és előre jusson.

Ráadásul inkább maradjon ott fiatalon a gyerek tovább, mint hogy 40 éves korában kerüljön haza mert a házat viszi a bank, az asszony meg a gyereket...

2016. jan. 11. 19:05
 26/29 anonim ***** válasza:
89%

Van, aki simán alárak a gyereknek nagy házat és menő kocsit, mert megteheti. Én aztán nem irigykedem s én se kérnék lakbért a gyerektől, ha nálam lakna dolgozóként :D

A fentiek alapján a családnak ez így jó, neked meg semmi közöd hozzá.

2016. jan. 11. 19:23
 27/29 anonim ***** válasza:
34%

Ismerek 45-50 évest is, aki a szülei nyakán lakik, pedig jól kitaníttatták, támogatták, sok mindent a segge alá raktak/raknának és semmire nem akart menni, mert olyan tehetetlen, hogy az hátborzongató.

De amúgy nem lehet ítélkezni, mindenki úgy él, ahogy akar, meg ahogy tud.Én boldog vagyok amíg otthon lakik a gyermekem, szívesen segítem, illetve támogatnám bármennyi évesen.Csak azt nem szeretném, ha ebbe belelustulna és elvesztené emiatt az önállóságát, de az enyém nem olyan, tehát ez nem fenyeget minket.Sajnos a fiatalok ma teljesen önerőből szinte egyáltalán nem boldogulnának.Ez a kormány hibája, nem a fiataloké.Az jó megoldás, ha otthon van a gyerek amíg lehet addig tanul, dolgozik, gyűjtöget magának, a szülőnek ez is besegítés.

2016. jan. 11. 19:24
 28/29 anonim ***** válasza:
95%
Kövezzetek meg, mert ingyenélő vagyok!! 25 évesen én is a szüleimmel lakok, 18 éves korom óta dolgozom. Hogy miért élek még velük? Egyszerű a magyarázat. Abban a városban dolgozom ahol a szülői házam van. Miért mennék albérletbe? Mikor a szülői házban van 5 hálószoba. Ha én elmegyek ketten maradnak abba a nagy házba. Én pedig feleslegesen szórom ki a pénzemet albérletbe. Semmi értelme nem lenne. Szerencsére jó a kapcsolatom a szüleimmel. Mivel nem szórom feleslegesen a pénzt, csak a szükséges dolgokat veszem meg magamnak. És kapaszkodjatok meg, a szüleim sem vesznek el tőlem egy forintot sem. Az elején megmondták, hogy soha nem fognak elvenni tőlem pénzt, ha szükségük lesz rá akkor kérni fogják. Tavasszal ha minden jól megy a saját hitelmentes lakásomba költözhetek be.
2016. jan. 11. 21:06
 29/29 anonim ***** válasza:
33%
Hát ez akár rólam is szólhatna, bár még nem leszek csak 24 :) Lediplomáztam, dolgozom. Szüleim sosem kértek tőlem, folyton támogattak, megtehették. Jó kis ösztöndijat kaptam mig egyetemen voltam, tehát szórakozásra és extrákra sosem kértem tőlük. Lett egy egész jól fizető munkám a szakmámban, amit szeretek is, bár elég kemény, de megéri küzdeni. Jelenleg apukámmal járok ugyanabba a városba dolgozni. Ő visz, ő hoz kocsival. Kapaszkodj meg, ingyen. Nem fogad el semmit, egy időben még a kajába sem fogadta el. Viszont havonta van egy két nagy bevásárlásunk, az egyiket mindig én állom olyan 15 ezres tétel, de ennyi. Örülök, hogy már ezt elfogadja. Olykor veszek a háztartásba ezt-azt fogkrém, mosópor, ilyesmi. Háztartásban megcsinálok bármit, bár igaz, hogy javarészt hétvégente. Mosás, főzés stb nem gond. Semmi rezsit nem fizetek, mert erősen spórolok. Szüleim is ezt szeretnék igy hát ez van. Augusztus óta dolgozom és majdnem 500 ezret raktam el. Plussz van szintén a szüleimtől a számlámon 600 ezer, amit kiskorom óta gyűjtöttek. Én mondjuk nem szeretném hitelbe verni magam, inkább gyűjtök a céljaimra és azon leszek, hogy egy év múlva különmehessek a barátommal és közös életet kezdhessünk. Ha én megtehetném én sem cselekednék másképp a gyerekemmel. Szivesen támogatnám és azon lennék, hogy minnél jobb feltételekkel induljon a nagybetüs életbe a háztól. Ha látnám, hogy igyekszik és vannak céljai, tervei, nem szórja a pénzt nem látok ebben kivetnivalót. Nyilván feltételekhez kötött a dolog, de nekem ez a természetes. Más meg ezt már ingyenélésnek vallja és gáz dolognak. Kinek hogy, család válogatja...
2016. jan. 13. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!