Az normális ha a 12 éves fiam mindig a számítógép elôtt ül?
Persze most még új, lehet akár attól is.
Gyerekkoromban mikor kezdek bejönni a számítógépek, nálunk úgy volt, hogy napi 2 órát engedtek gépezni. (ezt azért írom, mert nekem nincs gyerekem úgyhogy csak így tudok saját példát mondani :D )
Mindenképp érdemes kicsit lekorlátozni, mert ez így nem normális. Ha nem tetszik neki, hát ez van. Nem a gépen kell élni az életét.
Érdekes, hogy csak ezt a két végletet tudják elképzelni az emberek. Vagy számítógépezik, vagy iszik meg füvezik. Azért ez szomorú. És mindenki hogy helyesel, hogy igeeen, semmi gond nincs azzal, hogy egész nap a gép előtt ül, neeem, dehogy kell lekorlátozni.
Fura na.
Újdonság varázsa bőven benne van ;)
Én feltenném a kérdést: régebben is inkább otthon ült? Mert ha igen, akkor nem meglepő, hogy az új dologgal foglalkozik TV vagy bármi más helyett.
Ha nem... mindenki más, el kell fogadni. Én például 12 éves koromig voltam aki akart menni minden fele. Utána inkább otthon ültem. Gépeztem igen én is, edzésre jártam. De ellentétben a korombeliekkel, 20 év alatt 2x mentem "bulizni". Mert nekem nem buli az amit mások e címszó alatt művelnek. Lehet ő is ilyen lesz ki tudja. Ne menjen a tanulás, a megfelelő mennyiségű alvás rovására.
A netet is sokmindenre lehet használni. Én játszottam, jó fej embereket ismertem meg és tartottam a kapcsolatot a többi barátommal is.
Arra figyelj ne csak ott görnyedjen, nehogy függő legyen.
Az hogy nem beszél a családdal semmit nem meglepő ebben a korban. Én jelenleg is max annyit beszélek kell-e valamit besegíteni, jóreggelt, jó éjt kb ennyi.
Remélem tudtam segíteni.
19/L :)
Az, hogy egész nap a gép előtt ül, az nem normális dolog.
Más gyerek is felnőtt számítógép nélkül. Egy 12 éves gyerek már hagy ne unatkozzon...
Hidd el, most kell határt szabni. 1-2 hónap, és beszólogat majd a gyerek, ha ne adj Isten ki kell mozdulnia a gép elől, mert vacsorázni hívod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!