Főleg irodai munkához mennyiből lehetne kihozni egy normális gépet?
Könyvelés, adóbevallás, rengeteg Office, Java-alapú szoftverek, memóriaigényes folyamatok, stb. Játékra nem lenne használva.
Meglepném a testvérem, mert jelenleg a munkáját és minden egyebet egy elég régi, brand gépen végzi, (amennyire emlékszem, Core 2 Quad procival (de az is lehet, hogy Duo), valami harmatgyenge Nvidia VGA-val, olcsó/ócska kategóriás MSI alaplappal, 8GB DDR2 RAM-mal), ami már többször járt szervizben is. Pár hónapja Windows 7 lett rá rakva, de memóriabővítésig (4GB->8GB) kékhalálozott. Szerintem eleve kár volt rá költeni. Fagy, szenved, rettenetes.
Én minimum egy i3-as gépben gondolkodtam, de az áraktól függően talán egy i5 is beleférhet, VGA nélkül. Bár lehet, hogy az i5 túlzás ide.
Mennyiből lehetne a legolcsóbban, és milyen konfigot kihozni, ami teljes mértékig kielégíti (esetleg túl is teljesíti) az irodai igényeket?
Alaplap ASROCK H81M-DG4 1 db 13.449 Ft
Processzor INTEL Celeron G1840 2.80GHz 1150 BOX 1 db 11.494 Ft
Memória KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8 1 db 12.700 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 14.991 Ft
Ház DEEPCOOL Tesseract BF fekete 1 db 10.236 Ft
Táp FSP ATX-350PNR OEM 1 db 7.595 Ft
Végösszeg
kiszállítás nélkül, extrákkal nettó 55.484 Ft
70.465 Ft
Újonnan ez pl egy tökéltesen jó irodai gép.
i3 a leírt felhasználásra pazarlás,a Celeron is erősebb, mint pl. egy mobil i3 .
A linkelt gépek erre a célra drágák, és az olcsóbbakban is: kevés a RAM és gyagyi a táp.
donfetibo: Régi motoros vagyok az oldalon, folyamatosan azt hangoztatjátok (magamat is beleértve), hogy előre összerakott gépet nem veszünk.
Eszem ágában sincs ehhez a megoldáshoz folyamodni, mikor magam is össze tudom rakni.
SSD nélkül nem rakunk már össze PC-t.
60 GB legalább legyen. 7200-as HDD-re meg nincs szükség, elég a lassabb fordulatszámú zöld wd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!