Aki rossz családban nőtt fel, és sikeres ember lett belőle?
A kérdésem legfőképp azokhoz szól, akiknek valami családi problémájuk volt (pl.: alkoholista apa, rosszindulatú, rosszakaró anya, stb.), de mégis végig tudta csinálni a tanulmányokat, meg egyáltalán kibírni idegekkel.
Hogy tudtok/tudtatok ilyen család mellett úgy felnőni, hogy nem volt stresszes az életetek, hogy tudtatok a tanulásra koncentrálni, mikor folyamatosan betett a család? Hogy vagytok képesek ilyenkor harcolni, és nem feladni?
-------------------------------------------
A következőben egy hülye, lázadó tini(én magam) rinyálását tekintheted meg, amennyiben nincs kedved elolvasni, görgess át rajta. A kérdés attól még adott, várom a válaszokat.
Nekem apám enyhén alkoholista, de amúgy is egy f**zfej.
Teljesen lenéz, én a szemében egy kis p*cs vagyok. Meg is mondta, h a tesómat jobban szereti, és ez eléggé látszódik is.(még anyámon is)
Bármit mondok, arra nem hallgat, hülyeség, mert én egy tapasztalatlan kis hülyegyerek vagyok. Az alkoholizmusa miatt sokszor bajba is keveredett(és akármennyire lehet hülye,nagyon aggódok érte), és másokat is kevert bajba. Folyamatosan mióta az eszemet tudom, lekezelő volt, mindig én voltam a háttérbe, elvileg vert is amikor még nagyon kicsi voltam. (mondjuk ezt én csak hallottam anyámtól)
De ettől függetlenül, van amikor pár óra jó vele, és akkor megbocsájtok neki mindent, örülök hogy vele lehetek. Aztán megint csalódok, és ez így körbe-körbe megy.
Anyám meg a másik. Egyszerre mittudom én hány pasival kavar, de még csak be sem vallja ezt nekem. ők csak "barátok".... Ez még nem is lenne baj, ő élete. De igenám, ezzel csak az a baj, hogy elvárja hogy falazzak neki apámmal szembe, mikor már elváltak 2 éve.
2 éve elváltak, de NEKEM KELL eltitkolni a csávójait apám elől. FOLYAMATOS STRESSZBE VAGYOK emiatt is, hogy mikor derül ki, mikor lesz ebből balhé, és mikor leszek a kisg*ci aki miatt kitudódott, mikor MILLIÁRDSZOR jobban vigyázok arra, hogy kitudódjon, mint az a k**va.
Csak tudnám miért csinál belőle ekkora ügyet, mikor már elváltak..
Anyám még rengeteg minden miatt baszogat szintén, ami plusz gyilkolja az idegeimet..
A stressz miatt napi 4-5 óra alvás van, full fáradt vagyok, étvágyam nincs, egyre kevesebb kedvem van bemenni abba a f*sszopó iskolába is, ahol vagy az értelmetlen,felesleges dolgokat, vagy a hazugságot tanítják. Na meg a sok gyökért hallgatni..
Szóval a kérdésem még mindig a következő: Hogy tudtátok végigcsinálni a rossz család mellett, úgy hogy nem ölt szét az ideg, és sikeres ember lett belőled?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ja, és Boldog új Évet Kívánok Mindenkinek! :)
Azért ne gondold, hogy nincs szükséged semmire, amit az iskolában tanulsz.
Egy általános műveltség azért nagyon hasznos.
Lehet, hogy egyszer azért lesz jó munkád, mert tudsz beszélgetni egy emberrel. Sosem tudhatod.
A sinust, logaritmust tényleg nem használod életed során, de azért jó ha művelt vagy.
és az érettségi alap. Még egy OKJ-s képzésnek is feltétele, szóval inkább most tedd le, mint 10 év múlva kelljen estin...
"Vagy tényleg akkora elvárás ez a mai világban?"
Nem.
A munka NEM egy eleten at tarto kotelezo szivas amiben feleslegesen kell kifacsarnod magad.
A munka az amivel te is hozza tehetsz valamit ehez a vilaghoz, masok eletehez. Minel kepzettebb vagy annal tobbre vagy kepes. Ha beleadsz mindent abba amit eppen csinalsz (munka, csalad, pihenes) akkor sokat tehetsz magadert is es mindenki masert is.
Hasonlitsd ossze a fenti bekezdest azzal hogy "csak legyen egy lakasom es szarabb mar ne legyen".
ne túlélni akarj, hanem élni.
sportolj, tanulj angolul
ha van érzéked, tanulj meg programozni könyvekből, de ha nincs, sima szakmával is meg tudsz élni egy albérletben, kocsival.
Lehet kicsit későn írok de kiegészíteném a kérdező kérdését még egy kérdéssel.
Nem csak, hogy lettek-e sikeres emberek ilyen családi háttérrel.
Boldogok-e az életben? Nincs megfelelési vágyuk vagy egyéb más mentális betegségük? Maguk mögött tudták hagyni a múltat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!