Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 évesen babát várok, szingli...

19 évesen babát várok, szingli vagyok. Hogy mondjam el itthon?

Figyelt kérdés

8 hetes állapotos vagyok, van munkám és tanulok is szakmát. Egész jól keresek, és biztos lenne helyem szülés után is (rokon cége).

Szüleimmel élek, egész nagy házunk van, tehát nem zsúfolódva élnénk, ha megszülném.. Nincs teljesen jó kapcsolatom velük, bár jobb, mint régen. Mégsem tudom, hogyan kéne elmondanom... Anyukám nem egy olyan nagymama típus, inkább 'szabadabb' nő (na jó, leírom.. Fűvel-fával csalja apámat, neki most ez az élete, nem az unokázás lenne..) Apa meg hirtelen haragú, és olyankor nagyon megbánt..

A baba apja az exem, akit soha az életben nem akarok már látni, 4 hónapja külön vagyunk, néhányszor jártunk csak össze. Ő nem tudja, hogy babát várok, és nem is fogja megtudni.

Egyáltalán ti megtartanátok? Sulit be tudnám fejezni mellette, lévén most májusban és júniusban lesznek a vizsgák. Utána még a fizetésem is több lesz majd, ha visszamegyek melózni.

És a csavar: sosem szerettem volna babát, sem férjet, és most már párkapcsolatot sem. Nem éreztem magam erre valónak, nagyon karrierista vagyok, most viszont megpuhultam.. Teljesen össze vagyok zavarodva, és félek, hogyha megszülöm, megbánom.. Utazgatni szerettem volna egész életemben, nem pedig lekötni magam :(

2015. dec. 31. 17:15
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
79%

"Nem egy tipikus 19 éves tinipcsa vagyok, normális, felelősségteljes, komoly vagyok!"

Akkor mondd el, hogy anya, apa néha összejártunk még Bélával dugni és az egyik alkalomkor éppen hánytam és fostam úgyhogy most terhes lettem. De nem gáz, mert úgyis olyan nagy házunk van, majd míg suliban leszek vigyázhattok a babára.

Ha annyira felnőttnek érzed magad, akkor miért jelent gondot ezt elmondani?

Amúgy azt ne kérdezd, hogy mi mit csinálnánk. Nem vagyunk a helyedben, nem ismerünk minden apró részletet, azt se tudjuk, hogy te milyen vagy. Erről neked kell döntést hozni...ha annyira érett vagy, akkor képes leszel rá.

2015. dec. 31. 20:25
 32/46 anonim ***** válasza:
51%

Én elvetetném a helyedben. Még mindig kisebb lelki teher,mint tudni, hogy van egy gyereked, aki bármikor beállíthat és felboríthatja az életedet, vádaskodhat, mert eldobtad magadtól, és közel se biztos, hogy olyan családba kerül, ahol tizenpár év múlva is minden napsütés és vidámság.... Amúgy meg: mindenki látná rajtad, hogy terhes vagy, a szemébe tudnál nézni az embereknek, hogy hát örökbe adtam, mert nekem nem kell...Már ha örökbe tudnád adni azok után, hogy végigcsinálod vele a 9 hónapot, és a szülést.

Hameg hazavinnéd, bocs, de nem korrekt. az, hogy most pillanatnyilag úgy érzed, hogy jól keresel, az biztos vagyok benne, hogy csak a tapasztalatlanságod miatt van. Nem tartasz fenn saját lakást, fizetsz hitelt, rezsit, kaját stb. A gyereket meg eleve anyádék nyakára terveznéd, mert nagy a ház. Gondolod, hogy a pasizó anyád, meg az idegbeteg apád egy csecsemő ordítására vágyik, meg mindennel, amivel egy baba jár? Még a párkapcsolatokra is nagyon erősen rányomja a bélyegét a dolog, sokat végleg tönkre is tesz.

Összegezve:én nem tenném tönkre az életemet akkor, amikor még alig kezdődött el egy olyan gyerekkel, aki csak becsúszott, apja meg sose lesz. Majd lesz családod olyannal, akit szeretsz, akivel közösen vágytok utódokra.

2016. jan. 1. 07:53
 33/46 anonim ***** válasza:
74%

Mond meg a gyerek apjának! Neki is joga van tudni róla, nem csak neked. Nem értem, ha egy nő gyereket vállal, akkor miért hiszi azt, hogy az csak az ő dolga? Akármennyire is gyűlölöd az exedet, összejártál vele szexelni, nem jelenthet akkora gondot megbeszélni a dolgot.

Te írtad, hogy 5 éve élsz szexuális életet, ami azt jelenti, hogy 14 évesen már nem voltál szűz. Akkor mégsem vagy felelősségteljes, komoly ember. Sokat elárul az emberről az, ahogy tinédzserként viselkedett.

Talán az apa magához akarja majd venni, és ő felneveli. Nem tudom, dolgozik-e, vagy még tanul, de te legalább a sulit befejezheted.

2016. jan. 1. 08:01
 34/46 anonim ***** válasza:
70%

Örökbe adás? Igaz, hogy akkor se voltak rózsaszín képzeteim arról, hogy milyen lehet kihordani és megszülni egy babát, mielőtt gyerekem lett volna.... de most, hogy van, már 1000 %-ig biztos vagyok benne, hogy ezt nem vállalnám úgy, hogy ne a gyerekkel a karomban térjek haza. Teljesen egészségesen, fitten vágtam bele és most teljes roncs vagyok és még hosszú hónapok telnek majd el mire helyrejövök alul (ha helyre jövök). Nem, nem csak "kitágultam", hanem hüvelysérv, méhsüllyedés, inkontinencia úgy, hogy terhesség előtt már évek óta intim tornáztam és most is. Nem vicces becsurogni egy vicctől, úgy guggolni, hogy azt hiszem, kiesik a méhem, a busz után nem tudok futni pár métert se és fél év telt el.

A helyedben elvetetném. Se pasi, se külön lakhatás, nem is vágysz a gyerekre.

2016. jan. 1. 10:03
 35/46 A kérdező kommentje:

Elvetetem és elkoltozom. Ez lett a nagy megbeszeles eredmenye. Apam felpofozott és nekilokott a pultnak, a szam is felhasadt

Nagyon jo volt szilveszter ejszaka ismerost keresni aki befogad

Tovabbi jo evrt nektek is

2016. jan. 1. 15:59
 36/46 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon intelligens apukád lehet, aki a terhes lányát lökdösi. Jó döntés, hogy elveteted, tönkretennéd az életedet.
2016. jan. 1. 18:08
 37/46 anonim ***** válasza:
60%

Tudsz olvasni? hassznalati utasitas 3. sor ,,hanyas hasmenes eseten kiegeszito fog gatlas ajanlott pl ovszer,,

egyszeru mint a szog

Pont tipikus tini pipa vagy aki osszejar az exevel dugni vedekezes nelkul

A magzat aki ott lapul o nem tehet semmirol.....halara itelve jovoje elvagva mert anya apa osszzejar dugni kapcsolaton kivul ez nem felnott viselkedes

2016. jan. 1. 18:55
 38/46 A kérdező kommentje:

Mit nem ertesz azon, hogy delelott voltunk egyutt es kesobb vettem be a tablettat???

Kulonben 2 orvost hivtam fel, es TILOS RENDSZERES FOGAMZASGATLO MELLETT ESEMENY UTANIT BEVENNI!

2016. jan. 1. 19:00
 39/46 anonim ***** válasza:
50%
ha amúgy is el kell költöznöd, nem muszáj elvetetned... gondolom akkor megszakítod a kapcsolatot a családoddal is, nem? :/ mármint ők veled..
2016. jan. 1. 20:04
 40/46 anonim ***** válasza:
91%
Kamu az egész... Ilyen veszekedés után, amit írt, nem a gép előtt ülne, és GYK-át bújná. Nekem hasonló helyzetben eszembe se jutna.
2016. jan. 1. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!