Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyák, akiknek 13-17 éves...

Anyák, akiknek 13-17 éves kamasz fiaik vannak. Ha a srácok valami nagyon rosszat csinálnának (alpárian beszélnének veletek, lógnának, eltitkolnák jegyeiket) hajlamosak lennétek őket megverni?

Figyelt kérdés

2015. dec. 28. 12:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
86%
Nem, nincs értelme. Van ilyen korú fiam, és ennél idősebb is, nagyon meglepődnék, ha bármelyik előfordulna, és utánajárnék, mi történt, amitől ennyire kifordult magából. Kamaszkorban kicsit megbolondulnak a srácok, nehéz ez az időszak nekik is, meg a szülőnek is.:-) Azt tapasztaltam, hogy ha jók az alapok, akkor extrém hülyeséget ilyenkor sem csinálnak. Ha én nem qrvaanyázom le őt, ő se fog engem, ha eddig őszinte légkör volt közöttünk, ezután sem akar átverni, ha tiszteletben tartom azt, hogy egyre inkább szüksége van magánszférára, és nem kisgyerekként kezelem, hanem fokozatosan átadom a döntési jogkört a saját életével kapcsolatban, maradok tanácsadó szerepben. A legnagyobb veszély az, ha olyan környezetbe kerül, ahol a kérdésben írt magatartás a "menő", ebben a korban nagyon érzékenyek arra, hogy elfogadják őket a többiek, nehéz különcnek lenni, nemet mondani. Ennek a helyzetnek a kezelése igényli talán a legnagyobb türelmet, odafigyelést a szülő részéről. (És mellesleg ezért nagyon nem mindegy, milyen középiskolába megy a gyerek.)
2015. dec. 28. 15:48
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos én nem tudtam magamon uralkodni és megpofoztam már a fiamat ilyesmiért. Nem értem el vele semmit csak lelkiismeret furdalásom lett!

Ez szerintem emberi gyengeség miatt van!

Igyekszem elkerülni ezeket a helyzeteket, sokat beszélgetünk és jó a kapcsolaton vele! :-)) !

2015. dec. 28. 16:14
 13/31 A kérdező kommentje:
Nem a gyerekeimről van szó. Én is kamasz vagyok
2015. dec. 28. 19:09
 14/31 A kérdező kommentje:
Csak érdekel a dolog
2015. dec. 28. 19:10
 15/31 anonim ***** válasza:
Eléggé félreértettük akkor.
2015. dec. 28. 19:50
 16/31 anonim ***** válasza:
32%

AQ negyedik gyerekunk erte el a kamaszkort es ezzel a krinikus lustasag betegsege is megtamadta

Neha komolyan viszket a tenyerem de nem teszem mert akkor ok gyoznek

engem ne hozzonkj ki a sodrombol egy taknyos kamasz

Igy sokkal jobb megfelelo buntetest keresek nekik

es kreativ es hidegveru lettem

logott tornaorarol beszoltam az iskolaba egesz heten minden nap extra tornaorara kellett jarnia ugye kitatlatatok soha tobbet nem logott

2015. dec. 28. 19:56
 17/31 anonim ***** válasza:
62%
Ezaz, fogjál kezet magaddal hogy bemártod a saját kölyköd. Büszke lehetsz magadra.
2015. dec. 28. 23:27
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Mikor egy hasonló kérdésnél megírtam, hogy elmebeteg szülő aki veri a gyerekét le lettem pontozva 0%-ra. Ezek szerint sok ember úgy gondolja, hogy a verés hasznos.
2015. dec. 28. 23:56
 19/31 anonim ***** válasza:
90%

Attol hogy a sajat kolkom meg kell tanulnia a tarsadalom szabalyait betartani es az elso az hogy nem logunk lopunk csalunk hazudunk

Milyen ember lesz belole ha megtanitom neki apa anya falaz legy lopos hazudos csalj mi megvedunk.

Ez nagyon rossz pelda lenne neki

Az uzenetet megertette soha tobbet ilyet nem csinalt

Mikor a kicsi lopott a boltbol (fizetes nelkul zsebre vagta a csokit visszamentem vele elnezest kert es kifizette a csokit.

A szulo nem akkor jo ha mindenaron vedi a hulyegyeret hanem akkor ha tanitja ot a jora a helyes viselkedesre

2015. dec. 29. 10:40
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. Azért tettem fel a kérdést ,mert nekem vannak ilyen gondjaim anyámmal. Fél órája is kiakasztottam,és megvert.Mi erről a vélemányetek?

(Egyébként az anyák válaszait Továbbra is várom)

2015. dec. 29. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!