Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen szülők azok, akik...

Milyen szülők azok, akik nagyon teljesítményorientáltak és csak azt nézik, hogy hogyan teljesít a csemetéjük?

Figyelt kérdés
Mindezt tanulási és sportteljesítményre értettem. Azt nem értem, hogy miért jó egyes szülőknek, hogy 5-ös gyártó biorobotot nevelnek a gyerekükből. Ha valakinek esetleg van hasonló sztorija, írja le nekem. Előre is köszönöm.
2015. dec. 27. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg őket is így nevelték, állandó megfelelési kényszerben. Sajnos az életöröm így háttérbe szorul, bár vannak olyan emberek, akiknek az jelenti a boldogságot, ha mindenben maximálisan teljesítenek.

Csak ne erőltessék másra ezt a felfogást.

2015. dec. 27. 12:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Olyanok, akik egymásra találtak, jellemzően nem tudják egyszerűen eltartani a gyerekeiket, ezért mindenféle ösztöndíj és támogatás kell nekik. Meg úgy gondolják, hogy a gyereknek az a jó, ha egy barátja sincs, meg nem mehet sehova, meg hozzá se jöhetnek. Van testvére, legyen azzal sülve főve együtt, lehetőleg éljenek később kommunában azt gond letudva. :) veheted "hasonló sztorinak". Hozzátenném a bárminemű kreatív tevékenység lenézését is, "mert az minek".

Másik csoport, aki egy okos gyereket akar kinevelni és úgy gondolja két lábon járó lexikont kell faragni a nem jó képességű gyerekéből is. Aztán csodálkozik, hogy egy idő után lázad és teljesen elfordul a családtól és főleg a tanulástól. (másik hasonló sztori) Van, aki gond nélkül hozná mondjuk 4-es átlagot, vagy mondjuk érettségi tárgyakból akár az ötöst, de ahhoz, hogy kitűnő legyen minden percét bele kell ölje a tanulásba. Ennek pl semmi értelme, főleg ha valami olyasmit akar, amihez abszolút nincs erre szükség. Én két 5ös érettségivel jutottam be egyetemre, egyik ismerősöm meg kitűnő mindennel. Ugyanott tartunk, csak nekem van társasági életem. :) A poén kedvéért azért ő is inkább úgy nevelné a gyerekét, ahogy őt nevelték.

2015. dec. 27. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak ilyenek, meg vannak másmilyenek. Ennyi.

Semmi értelme a hasonló kérdéseknek. Ahány ember, annyi féle. Ahány szülő, annyi féle.

Az eltelt 30-40-50 évükben összegyűjtött tapasztalat, és a velük született jellem, az IQ, a körülmények stb stb befolyásolták, hogy ILYEN szülők lettek. Mások meg, mint írtam MÁSMILYENEK.

Hidd el,hogy van rosszabb is.

Nyilván nem kibabrálásból és a gyerek szándékos cse.sztetéséből akarják, hogy jó eredményeket érjen el, hanem mert pk a fent említett dolgok miatt úgy gondolják, hogy jobb esélyekkel indul a felnőtt világban az, aki nem egy tohonya 2-es átlagú, szűklátókörű, tanulatlan valaki.

Lehet, hogy nekik meg pont egy olyan gyerek jutott, aki alapból lusta, és kénytelenek nyaggatni.

2015. dec. 27. 17:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy szóval válaszolok: nárcisztikusok. Keresd meg a nárcisztikus személyiségzavar c. betegségről a leírásokat a neten, ha érdekel.
2015. dec. 27. 19:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!