Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit csináltatok tinédzser...

Ti mit csináltatok tinédzser korotokban, amikor a szüleitek megütöttek?

Figyelt kérdés
Mi volt a reakciótok? Kort és nemet is írjatok légyszíves.
2015. dec. 26. 21:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én a 125 kilós fateromnak, akinek kb 60-as karja van, nem mernék visszaütni...
2015. dec. 26. 23:37
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
Annyiszor vertek, hogy megszoktam. Az elején kerestem magamban a hibát, aztán rájöttem, hogy az esetek többségében a semmiért kaptam, vagy nagyon eltúlozták. 15 éves koromtól már visszaütöttem, ahogy tudtam, mert megérdemelték.
2015. dec. 27. 02:28
 13/22 anonim ***** válasza:
64%
Elmebeteg szülők akik ütik a gyereket.
2015. dec. 27. 03:14
 14/22 anonim ***** válasza:
66%
A nevelőapám meg merte tenni. Visszaütöttem és felrepedt a szája. Még bele is rúgtam, majd telibe leöntöttem a kocsiját kromofággal.
2015. dec. 27. 06:46
 15/22 anonim ***** válasza:

Sokszor kiabáltak, egyszer kaptam anyámtól egy pofont, azt megérdemeltem.

Egy volt lakótársamat viszont rendszeresen verték, nem tudom, hogy amiatt-e de mocsok agressziv egy nő lett belőle, ő mesélte, hogy 1x visszaütött az apjának, aki ráhívta a rendőrséget, majd amint nagykorú lett kirakta a lakásból.

2015. dec. 27. 07:55
 16/22 anonim ***** válasza:
Leírom privátban, mert ez nem ide való téma.
2015. dec. 27. 10:36
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb koromban szinte mindig ösztönösen visszaütöttem. Anyám részeg volt szinte mindig, sőt velem hozatta a borokat. Apám sosem volt részeg, viszont mentálisan elég ijesztő volt. Rámparancsolt, hogy egy kő falat másszak át, ha nem mertem, kényszerített. Amikor kényszerítve megtettem, a fal legtetején hátulról megütött. Sokszor előre bejelentett,, hogy ülj közel az ebédnél, hogy kézközelbe legyél. Egyébként azóta sem változtak, csak persze felnőttem. Az a különös, hogy épp kicsi koromban ütöttem vissza nekik, nagyobb korban sajnos nem (mert mindig megtorolták), nagyobb korban inkább szarba meg hallgatásba fulladt minden, és ez volt a legkülönösebb és legrosszabb. A rokonok meg ilyen zombiszerű hallgatást tanúsították, nem nagyon törődtek az egésszel.

A visszaütés szerintem csak arra jó, hogy teljesen ne fulladjon szarba a dolog, de egyébként tartósan nehéz megoldás, hiszen anyagilag mindenképp függ az ember, nem lehet huzamosan így élni. Igazából mai napság a gyámhatóság az igazán jó megoldás. Ma már nem erőltetnek rá az emberre semmit, felkínálhatnak megoldásokat, de csak az lesz, amit Te is elfogadsz, számít az akaratod. nagyon ritka, hogy valamit a gyerek kifejezett akarata ellenére hajtsanak végre. Ha 14 éves vagy, jogod van beszélni a gyámhatóság előtt önállóan is, sőt ha bántalmaznak, akkor kortól függetlenül is bármikor.

2015. dec. 27. 10:44
 18/22 anonim ***** válasza:
67%
Erre lepontozzák a kommentem 0%-ra, igazatok van. Az a jó szülő aki üti a gyerekét, így van. Gratulálok nektek idióták.
2015. dec. 27. 18:05
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyu sokszor rávert fakanállal a fenekemre,mert főzött én meg útban voltam.Pedig csak szerettem volna vele lenni,mert sose láttam,mindig dolgozott.Addig ütött még sírni nem kezdtem,és ki nem mentem a konyhából.Nővéremet pénzeszsáknak nézte,addig jó volt még adott,aztán nővérem elunta.(anyám arra költötte a kölcsönkért pénzt hogy a macskájának húst,konzervet vegyen,de neki nem volt mit enni szó szerint,és megint jött a kéregetés)Beérte volna az a macska olcsóbb táppal is...szeretem az állatokat,de azért az nem járja hogy ő nem eszik csak pirított hagymás tésztát,a macska meg eszi a májat,csirkehúst.Nővéremmel összeveszett végleg,engem utoljára 2,5éve látott.Tőlem is próbált tarhálni,de mondtam nekem sincs,sok a hitel.Talán ha anyaként viselkedett volna,akkor érdekelne mi van vele.Elkanyarodtam a témától bocsi,ha megütött akkor sírtam és otthagytam.
2016. jan. 1. 13:23
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

18-as, én felpontoztalak. igazad van.

én kb. 14 éves koromtól visszaütöttem. igaz, csak vagy 2x esett meg, h anyám lepofozott, és én vissza. nem volt szabályos pofon, mert remegtem az idegtől, inkább amolyan hátbaverés. de elértem, hogy többé nem nyúltak hozzám.

szomorú, hogy ide fajul a szülő-gyerek kapcsolat. nálam semmi nem magyarázza meg, miért üti meg az anya a gyerekét, ha nem bírja érvekkel meggyőzni. apám 12 éves koromban egyszer kijelentette, hogy nagylány vagyok, többet nem emel kezet rám (előtte ő is meg-megütött, főleg anyám kérésére). legalább volt tartása, hallod.

ez az ide-oda ütögetés szépen bele is rondított az anyámmal való kapcsolatba. én azóta is haragszom rá, ő próbál közeledni, persze oktat, ahol ér, én pedig megeszem reggelire, bármi konfliktusunk van. a szülői tekintélyük kidurrant, mint egy lufi. én pedig magányos lettem, valahogy nem ilyen lovat akartam.

2016. júl. 24. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!