Tényleg sok napi 5-6 óra játék? Miért?
Ha itthon vagyok, szeretek játszani (számítógépen). Kb napi 5-6 órát szoktam.
Sokak szerint ez sok, de miért? Este ülök le játszani 9-10 körül, amikor mást már úgyse csinálnék, a család is Barátok Köztöt néz, aztán anya alszik, apa meg valami második világháborús dokumentumfilmet bámul úgyis, szóval a családi életünkre 0 befolyással van..
Akkor miért mondják sokan, hogy gond?
Szerintem szard le, hogy mit mondanak. Sok ember szeret belebeszélni abba, hogy a másik mit hogyan csinál, ennyi az egész.
Én amíg iskolás voltam a szünetekben volt, hogy napi 14 órát is játszottam. Valahogy mégis 4-es 5-ös tanuló voltam mellette és lediplomáztam. Van állásom, házam, családom. Még mindig szeretek játszani néha, mert kikapcsol. Komolyan mondom, addig játsszál, amíg még lehet. Később, ha saját gyerekeid lesznek marhára nem lesz ilyesmire időd, és ha most ez okoz neked örömet, akkor ne hagyd, hogy beleszóljanak - amíg ez nem megy a tanulás és más rovására :)
Kedves előző válaszolók!
Mi az hogy nincs ezzel gond? Így vesznek el a mai fiatalok...kockulás,játékok,napi 4-5óra játék SOK. Tönkreteszi az agyadat, a szemeidet, van olyan ismerősöm aki ki sem jön a szobából egész nap, feszültség is van emiatt a családban. Ha 9-10 körül leülsz akkor ott ülsz hajnal 1ig vagy tovább a gép előtt? Éjszaka aludni kell!
"Mi az hogy nincs ezzel gond? Így vesznek el a mai fiatalok...kockulás,játékok,napi 4-5óra játék SOK. Tönkreteszi az agyadat, a szemeidet, van olyan ismerősöm aki ki sem jön a szobából egész nap, feszültség is van emiatt a családban"
Napi 4-5 óra játék SZÜNIDŐBEN nem sok. Iskolaidőben, egész évben az.
A másik: 2015-öt írunk. Ha nem 4 órát játszik a gyerekek 90%-a, akkor 4 órát olvasgat, chatel, fenetudja mit csinál az interneten. Ilyen szempontból teljesen irreleváns, mert a MONITORT NÉZI, mindegy micsinál.
Szerintem nem mindegy hogy olvas valaki vagy játszik - adott esetben - egész nap...
Nekem volt szerencsém embereken megtapasztalni, miként torzította a személyiséget az, hogy a játékba menekültek, mert a valódi világban bizonytalanok voltak és virtuálisan "élték ki magukat".
Sokszor ez mások piszkálásában merült ki, meg abban, hogy kitaláltak valami hihetőnek tűnő történetet páran, amivel a többieket hülyítették és az jelentette számukra a boldogságot, ha elhitték a buta meséjüket és akkor jöhettek újabb képtelenségekkel, közben nevetgéltek hogy "höhöhö ezt-azt-amazt is elhiszi".
Én nem azt mondom hogy mindenkinél ezt váltja ki, de a túlzásba vitt játéknak lehetnek ilyen hatásai.
"elveszi az időt a normál élettől (nem gyűjtesz addig tapasztalatokat az életben)."
Milyen tapasztalatot kéne gyűjtenem éjfélkor, az alvó szüleim melletti szobában?
Általában 2 körül fekszem le, és még az ágyban olvasok 1 órát kb. Van persze, hogy lefekszem 10 körül, de akkor csak forgolódok egy 4 órát, akkor meg minek unatkozzak?
Direkt írtam, hogy nincs hatással a szociális életemre. Napközben barátokkal vagyok, szüleimmel beszélgetek, kutyát sétáltatok, akármi, nagyon ritka, hogy az egész napomat játékkal töltöm, ha rossz idő van ÉS tökegyedül vagyok itthon ÉS épp nincs dolgom, akkor szoktam napközben játszani, ez a három pedig ritka egyszerre.
Az agyamat miért tenné tönkre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!