Anyu most jelentette be hogy terhes. Mit tegyek?
Önző vagy. Ez a te nagy bajod. Nekem 9 éves koromban született féltestvérem és örültem neki. Segítettem, ahol tudtam.
És miután az élettársa lelépett, még többet segítettem otthon.
És képzeld, anyu szeret engem, mert én vagyok az egyetlen támasza.
Nekem meg anyu az egyetlen támaszom.
Egyedül vagyunk a világban, ezért összetartunk.
Nem olvastam el a kommenteket csak a kérdést, így válaszolok rá.
Nagyjából veled egyidős vagyok, szüleim elválltak. Anyukámmal élek, apukám egy utcányira lakik, vele is gyakran találkozom. Anya nemrég megismert egy férfit, lehet hogy (biztos) ő lesz az új barátja, nagyon úgy tűnik. Én is úgy vagyok ezzel a tesós dologgal, mint te. Nincs tesóm, sosem akartam, se nagyobbat, de kisebbet meg pláne. Megvagyok egyedül tökéletesen. Barátnőm szülei is elválltak és az anyjának új barátja lett és együtt laknak már az is szóba jött, hogy lehet hogy valamikor akarnak gyereket. Na most ettől félek én is, hogyha anyukám összejön ezzel a fiúval, akkor majd valamikor lesz gyerek is. De nemtudom,remélem ez nem lesz, mert anya 44 éves lesz, a férfi 50 lesz, én pedig 13 vagyok és elég nagy lenne a korkülönbség, meg anyukám se a legfiatalabb hozzá. Anno apukám akart még gyereket de anya nem.
Talán segíteni nem tudtam, de átérzem én is a helyzetedet. Nagyon.
Azért az nem ugyanaz ha valakinek 9 vagy 14 évesen lesz testvére!
A szülőt is önzőnek tartom, hogy a 14 éves gyerekével nem beszél erről. Nyílván nem a gyerek fog beleszólni az életébe, de hosszabbtávon ez megsínyli a kapcsolatukat.
Hasonló helyzetben vagyok,bár én most múltam 18,és tavasszal lesz egy éves az öcsém.
Engem nem viselt meg így mikor anyukám bejelentette,hogy terhes,csak nem tudtam a dologgal mit kezdeni. A közeli rokonságban én voltam a legfiatalabb,szóval soha sem voltam kisbabával kapcsolatban,nem tudtam hogyan kell fogni stbstb.
Féltem én is attól,hogy érettségi előtt nem fogom tudni kipihenni magam. Szerencsére nem így van,elég hisztis az öcsém,de éjszaka nem kelek fel rá soha,pedig vékonyak a panelház falai.
Ne így állj a dolgokhoz,igazából változtatni nem tudsz rajta,nézd a jó oldalát, na meg a kisbaba nem tehet semmiről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!