Mit fognak szólni?

Figyelt kérdés
Szóval 33 éves nő vagyok, és karácsonykor újra találkozok a szüleimmel mivel már pár éve nem láttuk egymást. Jelenleg azon aggódom, hogy mit mondjak ha megkérdezi, hogy van-e unokája, és ha megmondanám neki hogy (még) nincs, mit szól majd hozzá. Valakinek saját tapasztalat?

2015. dec. 19. 23:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nem értem. Évek óta nem találkoztatok, nyilván őrült szoros kapcsolat sincs köztetek, ha eleve felmerul a kérdés, hogy van e már unoka. Ilyen háttérrel nem mindegy, hogy mit szól?
2015. dec. 20. 08:27
 12/20 Andizsuzsi ***** válasza:
91%
A kérdés elején azt hittem, olyan gyereked van, akit valami miatt nem akarsz otthon bevallani. Ha nincs, akkor mégis mit mondhatnál? Nyilván azt, hogy nincs.
2015. dec. 20. 08:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

igen..én sem értem ezt a részét. ugy néz ki évekig nem is telefonáltatok, ha még azt sem tudják, hogy egyáltalán létezik -e unokájuk vagy sem.

nem mindegy mit gondolnak? ha eddig mindegy volt, legyen az most is.

2015. dec. 20. 08:47
 14/20 Salx Narval ***** válasza:
87%
A szülőknek nem lehet gond megmondani, csak arra vigyázz, hogy a Kövér Lacus meg ne tudja:D A viccet félretéve ezen egy percig se aggódj én elmondanám mi a helyzet ha kérdezik, nincs ebben sem titok, sem szégyellni való. Ha úgy ítéled meg, hogy nem rájuk tartozik akkor nemes egyszerűséggel mond, hogy még nincs.
2015. dec. 20. 09:12
 15/20 A kérdező kommentje:
Én egyáltalán nem aggódom, simán meg mondom neki hogy nincs. Csak arra vagyok kiváncsi hogy mit szól ha megmondom hogy nincs.
2015. dec. 20. 09:28
 16/20 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Ha pár éve találkozol újra, nem kérdezték meg Tőled ezt ezidő alatt?

Akkor én tuti nem izgulnék, ha még ennyit sem tudnak rólam. Elillanna a megfelelési kényszerem, pillanatok alatt.

Ha a te szüleid olyanok mint az enyémek, kétszínűek, akkor tuti, hogy előretelefonálnék, és egy alkalmas pillanatban ajtóstól rontanék a házba. De ez én vagyok, az én szüleimmel. Függ a lelkiállapotuktól is, ha tudom, hogy utánna hetekig ezzel szekálnának, akkor nem mondanám el előre.

Kicsit kusza lett, de próbáltam segíteni.

Elvileg karácsonykor a szeretet ünnepe van, és van olyan év, hogy a következő alkalomkor már nincsenek azok ott velünk, akikkel tavaly együtt ünnepeltük. Erre azért gondolj Te is. Illetve, becsüljenek meg! Ehhez nem kell unoka.

A saját tapasztalat annyi, hogy akik már nincsenek velem, azokért fáj a szívem, hogy nem találkozott az unokájával.. De aztán belegondolok, hogy valószínű a legjobbat akarná nekem. Fentről meg mindent úgyis lát.

2015. dec. 20. 09:29
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
A kérdésben azt írod, aggódsz, most meg azt, hogy nem. Szerintem mondd el nekik nyugodtan a szituációt, ha szeretnéd. Ha meg nem, akkor mondj valamit, ki tudja, mikor találkoztok legközelebb, a te életed.
2015. dec. 20. 10:54
 18/20 anonim ***** válasza:

Komolyan nem értem. Ha a szüleidnek annyi közük sincs az életedhez, hogy tudjanak róla, ha már szültél, akkor mit számít, hogy mit szólnak hozzá, hogy még nem?

Vagy miből gondolod, hogy érdekli őket az unoka téma? Úgy tűnik te sem nagyon érdekelted őket, ha ennyire nincs rálátásuk az életedre. Nem vagyok biztos benne, hogy ez annyira mozgatná őket, maximum a társadalmi elvárások szintjén, de azzal meg nem kell foglalkozni.

2015. dec. 20. 13:22
 19/20 A kérdező kommentje:
Telefonon beszéltünk többször is, de erről még nem kérdezett.
2015. dec. 21. 00:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Ennek két oka lehet,

1) tapintatos, és tudja, h a te életed

2) nem érdekli az egész

2015. dec. 21. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!