Kapcsolat megszakitasa szulovel?
Nincs törvény vagy szabály arra, hogy kivel tartod a kapcsolatot. Ha nem akarod, hogy anyád az életed része legyen akkor nem lesz az. El kell költözni tőle, nem menni hozzá, nem hívni, nem beszélgetni. Ez mind csakis rajtad áll.
Egyébként sokan vannak így. Pl: múlt hónapban meghalt a szomszédunk aki egy kedves 80 éves idős hölgy volt. Én magam gyerekkorom óta ismertem, és sokszor voltam nála. Felnőttként is sokszor segítettem neki( pl: nagytakarítás amikor eltört a lába) Mesélt sokat az életéről, de soha nem mesélt a fiáról. Egészen a temetés napjáig nem is tudtuk, hogy van egy fia. (a közjegyző találta meg, értesítette az anyja haláláról) Én nem ítélkezem, mert mindennek megvan a maga oka.
38/N
Egy dolgot elfelejtettél megírni: mennyi idős is vagy? ...
Ez attól is függ erőteljesen.
Ha 18+, akkor talán... Ha bőven fölötte, akkor meg lazán tedd helyére szóban anyukát...
Én is megszakítottam anyámmal a kapcsolatot. 24 éves voltam amikor úgy döntöttem, hogy soha többé nem akarok az élete része lenni, és ő se legyen az én életem része.
Soha többé nem találkoztunk. Pár éve a halálhírét is apám mondta el.
43/N
A bűntudattal csak akkor kell megbírkóznod, ha tudod, hogy valamiért te vagy a bűnös. Ha viszont anyád csak negatívan hat rád, akkor ő az agresszor, miatta törik a kapcsolat - miért is van bűntudatod? Azért, mert anyád ezt ültette el benned - azaz ez hamis bűntudat.
Nyugodtan szakítsd csak meg a kapcsolatot, ha te ezt így látod jónak. Nekem bántalmazó, durva szüleim voltak, sok éve nincs kapcsolatom velük és semmiféle bűntudatom nincsen. Ha ott maradok köztük, ma már nem élnék.
Sajnos nekem pont ez az érzésem :'(
Nem élek vele fél éve a fiammal el jöttünk onnan... Az előtt egyedül maradtam a gyerekkel nem volt hova mennem... Frissen vizsgáztam suliból mikor megszületett a fiam és aztán sokáig el hittem, hogy máshol én nem tudnék meg élni és sehogy se tudnék rendbe jönni... Fél év alatt sokkal nyugodtabb életem lett és ha nem kellene haza járnom Illemből ami kész megterhelő akkor nem lenne ez... Végig idegenkedtem egy hónapot mert ét hétre haza kell mennem... Én is azt hiszem el kell magam határozni és meg egyezni, hogy jobb lesz így...😭😭😭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!