Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más szülő is kudarcként éli...

Más szülő is kudarcként éli meg, ha introvertált a gyereke?

Figyelt kérdés

A szüleimnek elvileg nem lehetett volna gyereke. Babaként nem volt bennem semmi fura, viszont 2 évesen még nem tudtam se járni, se beszélni. Ekkor orvosról orvosra jártak a szüleim, hogy kiderüljön, nincs-e szó esetleg enyhébb autizmusról, de ezt hamar kizárták.

Amikor óvodába kezdtem járni, kiderült, hogy a szociális készségeim nagyon fejletlenek, nem tudok kapcsolatokat kialakítani, és nem is tudtam barátkozni senkivel. Viszont nagyon jó memóriám volt, illetve magasabb értelmi szinten álltam más 4 évesnél. Általában rajzoltam, építettem, meg ilyenek. Egy évvel korábban el akartak küldeni az óvónők iskolába, mint a többi gyereket, mert kiemelkedően intelligens voltam.

Suliban már 7 évesen 3 nyelven tanultam.

Matekon és fizikán mindig máshogy közelítettem meg a feladatot, főként a szerkesztéseket, és sokszor bonyolultabb levezetéssel kaptam meg ugyanazt az eredményt, mert nem értettem meg az egyszerűt. 14 évesen már 3 nyelven beszéltem folyékonyan, komolyan érdekelt a filozófia és a pszichológia, és a magam gyártotta elméletek közt nem ritkán volt párhuzam egy-egy neves filozófus munkáival (nem olvastam őket).

Emellett egyéb fura dolgokat is csináltam. Nagyon érdekelt a spiritualitás (nem az ezó), és biztos vagyok benne, hogy más dimenziós látogatókhoz volt szerencsém, bár ezekről utoljára 4 évesen beszéltem, később már enélkül is elég hülyének néztek.

Most 22 éves vagyok, 10 nyelven tanultam, műveltebb vagyok, mint az átlag, de a szociális készségeim továbbra is a béka segge alatt (INFJ vagyok). A húgom 19, nagyszájú, társaság közepe csaj, viszont nagyon rosszul tanul, és a szüleim mindig pozitívabban viszonyultak hozzá, engem meg nevelés kudarcnak éltek meg.

Más szülő is nehezen fogadja, ha minden próbálkozása ellenére zárkózott marad a gyereke?

2015. dec. 14. 17:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de te nem introvertált vagy, hanem valami más. Nem az introvertáltságtól lesz valaki nyelvzseni vagy hiszi azt hogy más dimenziós látogatói voltak. Nem mondom, hogy a "problémád" más, mert ha nem ártasz magad és másnak sem, akkor el kell fogadni, hogy ilyen vagy de ez biztos nem az introvertáltság miatt van, legfeljebb a dolog egyik tünete az introvertáltság.

Amúgy igen, az én szüleim is szomorúak és meg akarnak "javítani". "Miért nem tudsz olyan lenni mint a többiek?"... Amit kicsit igazságtalannak tartok, mert amíg az introvertáltság előnyei voltak előtérben, addig nagyon is élvezték ám a dolgot... Mióta előjöttek a hátrányai is, azóta bezzeg már nem olyan elfogadóak. Anyám szerint pl. nem is élek, csak vegetálok mint egy növény, csak mert otthon szeretek lenni...

2015. dec. 14. 23:00
 12/17 anonim ***** válasza:

nem te vagy az aki azt az MBTI kérdést mindig kiemeli?

egyébként erősen kamu szagot érzek, a kérdésből semmi nem derül ki, csak az hogy milyen hatalmas lexikális tudást szerzett meg a kérdésben szereplő illető.

ja de amúgy tényleg mit is akarsz megtudni?

2015. dec. 14. 23:07
 13/17 anonim ***** válasza:
93%

Ez nem introverzió. Első blikkre az Asperger ugrott be, de azok általában idő előtt már jó beszélőkével rendelkeznek. Persze simán párosulhatott egy mutizmussal, vagy egyéb beszéd-késleltető tényezővel...

A mondataidból árad a racionalizáció, intellektualizáció.

Nincs kedvem hosszasan fejtegetni egy gyik-es üzit, de megpróbálok tömören válaszolni pusztán a kérdés relevánsnak tartott részére.

Nem azt fogadják el nehezen, hogy zárkózott maradtál, hanem azt, hogy más lettél.

A devianciával mindig nehezebb mit kezdeni.

Teljesen mindegy, hogy hogy tanul a nővéred, úgy ahogy az is, hogy a társaság középpontja... Sokkal befogadhatóbb. Sokkal könnyebb azonosulni vele.

És persze ki mást okolhatnának, mint önmagukat azért, hogy olyanná lett a porontyuk, amit alig bírnak elfogadni. Ezt az érzést viszont nehéz lenyelni, így jobb kint tartani és külső bűnbakot találni neki.

Sok ... és még több ...

Kicsit nárcisztikusnak is tűnsz. Ki tudja, hogy az első, vagy az utolsó gondolatom állná meg jobban a helyét. hm-hm.

Nincsenek szomatikus tüneteid? A spiritualitás gyakran vonzza őket. Vagyis lényegében fordítva.

2015. dec. 15. 00:58
 14/17 anonim ***** válasza:

Azért élik meg kudarcként, mert ők is azt hiszik, hogy a gyerek egy programozható gép, ami ha nem úgy sikerül, ahogy ők gondolták, akkor nyilván ők rontottak el valamit a művelet során.

Csakhogy egy ember nem gép, nem "tiszta lappal" indul, és végképp nem olyan lesz, amilyenre mások akarják formálni. Rengeteg ilyen példát tudnék hozni pusztán a saját környezetemből, hogy hasonlóan nevelt testvérek mennyire elütnek egymástól, de minek ragozzam, nyilván mindenkinek megvan a saját tapasztalata.

Csak furcsálom, hogy egy ilyen nyilvánvaló dolgot nem képesek egyesek megérteni. Neveléssel el lehet nyomni bizonyos személyiségvonásokat, de azok előbb-utóbb úgyis a felszínre törnek, és megmutatkozik a személy valódi énje. Természetesen az is változik állandóan, de a hatások összessége változtatja, plusz azok integrációja az ÉN-be, nem pedig egy kiszámítható akció-reakció folyamatról beszélünk.

2015. dec. 15. 08:09
 15/17 anonim válasza:
91%
Én ISFJ vagyok, át tudom érezni a problémádat, főleg hogy a műveltséget és a kreatív, haladó gondolkodást nagyra tartom az emberekben, jómagam is próbálok e téren fejlődni. A mai világban introvertáltan lenni nem könnyű, folyton megakarnak változtatni a körülöttünk lévő nem-introvertáltak, akik nem értik a belső világunkat. Emiatt nem szabad rájuk haragudni, hanem finoman el kell mondani, hogy mi márpedig nem leszünk társasági, laza életvitelű emberek. 20 éves vagyok, és kilógok a korosztályomból. A szüleid gondolom nem értik mi zajlik le benned, azt hiszik boldogtalan vagy, mert nem tudsz megfelelni a társadalmi norm... ja nem, szóval nem vagyok olyan mint a többség. Nem hiszem, hogy kudarcként élik ezt meg, csak félnek, hogy boldogtalan vagy és nem találod a helyed. Magamból indulok ki, ez csak egy ötlet.
2015. dec. 25. 19:38
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Akinek nincs élete az nyilván boldogtalan.
2015. dec. 25. 23:59
 17/17 anonim ***** válasza:
61%

Szuper lenne veled megismerkedni...

23 f INFJ

2015. dec. 29. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!